Backpacken Thailand

Backpacken in Thailand; het staat ongetwijfeld bij veel mensen op hun ’to-do’ lijstje. Backpacken in Thailand is een leuke manier om het land te verkennen. Je ontdekt prachtige kustplaatsen of bergachtige gebieden vol mooie valleien, jungles waar je een mooie trekkingen kunt maken, schitterend cultureel erfgoed, de Full Moon feesten en festivals en een bevolking die altijd lacht. Kortom dit alles maakt het backpacken in Thailand een onvergetelijke ervaring.

Het backpacken in Thailand biedt vaak heel veel vrijheid. Je kunt je eigen planning maken waardoor je niet vast zit aan een schema van een georganiseerde tour. Thailand weet iedereen te boeien. Ga je backpacken door Thailand? Wij geven je graag wat tips!

10 tips voor backpacken in Thailand

Backpacken in Thailand is hip. Waar veel mensen ooit met hun vrienden of vriendinnen op vakantie naar Salou gingen gaan we tegenwoordiger backpacken in Thailand. Het land leent zich er ook perfect voor.

Veel mensen spreken goed Engels, het vervoer is goed geregeld, de natuur en cultuur is prachtig, de mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam en, niet geheel onbelangrijk voor de jonge generatie, de Thai hoe je een feestje moet geven.

Maar niet alleen de jongeren gaan steeds meer en langer backpacken in Thailand. Ook de wat oudere generatie heeft het backpacken in Thailand ontdekt. Misschien niet altijd in dorms of goedkope hostel, maar wel met een backpack zelf door het land reizend. Deze combinatie van jong en oud maakt het ontzettend leuk om te gaan backpacken in Thailand.

Thailand is een ideaal land om je backpackreis te beginnen!

#1 Begin in Bangkok

Bangkok is een van de bekendste steden in Zuidoost-Azië. Voor veel backpackers is dit het beginpunt van de reis door Azië. Het is een geweldige stad met prachtige bezienswaardigheden zoals de Wat Arun, het Grand Palace en de Wat Pho. Daarnaast is dit dé plek om de rest van je reis te plannen. Khao San Road is namelijk het zenuwcentrum voor backpackers.

In deze bekende straat kun je overnachten, tours boeken, uitgaan tot in de late uurtjes, heerlijk eten, alles kopen wat je nodig hebt en je ontmoet er honderden andere backpackers. Toeristisch? 100%! Maar het is wel de ideale plek om je backpackavontuur te beginnen.

Vliegticket naar BKK

Een vliegticket naar Thailand is het beginpunt van je backpackreis. Bangkok is niet alleen het ideale beginpunt van je reis, maar ook de goedkoopste bestemming om op te vliegen. Het is niet voor niets dat ze Bangkok de ‘Toegangspoort van Zuidoost-Azië’ noemen.

Als je goed zoekt boek je een retourtje Bangkok tegenwoordig al voor €260

De stad heeft de beste en snelste verbindingen met de rest van (Zuidoost) Azië. Dat maakt de vliegtickets naar Thailand lekker goedkoop!

TIP ♥ – op ons blog goedkope vliegtickets boeken delen we handige tips voor het boeken van vliegtickets

backpacken in Thailand
Wat Arun in Bangkok

#2 De ideale route door Thailand (bestaat niet)

Thailand is officieel de populairste backpackbestemmingen (lees hier waarom). Het betekent dat je op internet ontelbaar veel routes en bezienswaardigheden tegen komt. De één vindt dat je in Phuket moet beginnen, de ander vindt dat Chiang Mai beter is. Maar wat is nu de ideale route door Thailand?

Die is er niet.

Dat klinkt gek, maar het is wel zo. Iedereen heeft namelijk andere interesses. De een reist 3 weken, de ander 3 maanden. Sommige beginnen in Thailand, andere eindigen er. Er is zoveel informatie te vinden op internet dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Dit leidt tot overvolle reisschema’s. Je moet eens weten hoeveel reisschema’s wij doorgestuurd krijgen waarin tot op het uur nauwkeurig een planning is gemaakt. Niet alleen levert dit veel stress op (je kunt niet alles zien in één reis), er komt ook niets van terecht. Daarnaast gaat backpacken in Thailand toch juist om de vrijheid?

We kunnen je wel wat houvast geven van een globale route. Check hiervoor ons blog “Backpack route Thailand“. Je komt onderweg gegarandeerd backpackers tegen die je andere plekken willen laten zien of je hoort dingen die je graag wil doen. Just do it 🙂

Oranje = stops
Blauw =optioneel

Ao Ton Sai Beach, Koh Phi Phi
Zie jij jezelf al chillen op Koh Phi Phi

#3 Wat kost backpacken in Thailand?

Het budget voor een Thailand reis is iets persoonlijk, en dus voor iedereen anders. De echte budget backpackers kunnen met €25-30 per dag redelijk goed kan rondkomen in Thailand. Dan hebben we het over een overnachting in hostels (dorm/privé), eten buiten de deur (street food), een highlight Thailand bezoeken en transport. Dit is wel echt voor de low-budget reizigers.r

Reken op minimaal €35 per dag. Wij zitten zelf altijd op zo’n €40 per dag per persoon.

Wij geven altijd iets meer uit. Als wij naar Azië gaan rekenen we altijd op €40 per dag per persoon. Dit is iets realistischer aangezien iedereen wel eens de VIP bus neemt of een keer in een duurder restaurant eet. Daarnaast wil niet iedereen in een dorm slapen (gedeelde slaapkamer).

Meer info vind je op budget Thailand.

Backpacken in Thailand
De stranden in Khao Lak National Park

#4 Is backpacken in Thailand veilig?

Jazeker! Thailand is een van de veiligste landen in Azië. Tijdens het backpacken in Thailand heb je hooguit te maken met diefstal en scams. Dat is niet leuk, maar het betekent niet het einde van je reis. Georganiseerde misdaad is zelden gericht op reizigers. Sterker nog: Thailand behoort volgens onderzoeken tot de 30 veiligste landen ter wereld.

Je kunt hier zonder problemen alleen over straat. Ook in de avond. Uiteraard is het wel verstandig om logisch na te denken en geen gekke dingen te doen. Zo is dronken op straat rondlopen om 3:00, zwaaiend met je nieuwe smartphone in een buitenwijk van Bangkok niet heel handig.

Alleen reizende vrouwen

Ook als vrouw hoef je je geen zorgen te maken in Thailand. Locals zijn gewend aan alleen reizende vrouwen. Hoewel mannen je soms ongewenst kunnen aanspreken zullen ze je zelden lastig vallen. Als je geen gesprek aan wilt gaan, bedank dan vriendelijk en loop weg. Mocht je je niet veilig voelen, is het raadzaam om ’s avonds een taxi te nemen, met 2 personen te reizen en bij je accommodatie na te vragen waar het wel of niet veilig is.

Tips om veilig te blijven:

 • Reis je met twee of meer personen? Verdeel dan je cash en pinpassen over meerdere tassen;
 • Laat je waardevolle spullen achter in een kluisje in je ho(s)tel. Dit wordt in sommige plekken vaak aangeraden door medewerkers of locals;
 • Ga niet alleen op pad in de nacht. Neem liever een taxi;
 • Neem een klein hangslot mee. Niet alleen voor in je ho(s)tel of je tas, maar ook voor onderweg is het handig;
 • Houd je spullen goed in de gaten in bussen. Stop geen waardevolle spullen in je koffer of backpack. Die gaan in het ruim of op het dak en kun je niet in de gaten houden. Stop waardevolle spullen in je day-pack;
 • Laat je waardevolle spullen niet zichtbaar in je kamer liggen. Ook al zit de deur op slot;
 • Mocht je beroofd worden geef je spullen dan gewoon af. Probeer niet te onderhandelen en ga zeker het gevecht niet aan.
Backpacken in Thailand
Rijstvelden in Ban Pa Bong Piang

#5 Hoe lang heb je nodig in Thailand?

Hoe lang je nodig hebt in Thailand is afhankelijk van wat je wil zien en doen. Als je naar Thailand komt voor de stranden, heb je aan een week of twee genoeg. Wil je alle belangrijke bezienswaardigheden zien? Dan kun je hier makkelijk twee maanden blijven.

Reken op minimaal 4 weken voor je backpackreis in Thailand

Wij krijgen veel vragen over hoe lang een reis door Thailand ongeveer moet zijn. Hoewel dat per persoon verschillend is, raden wij altijd 2 weken in het noorden en 2 weken in het zuiden aan. Dan heb je genoeg tijd om de prachtige rijstvelden van Chiang Mai te ontdekken.

Je kunt Bangkok en omgeving uitpluizen (Ayutthaya, River Kwai) en je hebt genoeg tijd voor het midden van Thailand met strandbestemmingen als Khao Lak en Krabi en Khao Sok National Park.

Je hebt dan ook nog tijd over om een van de prachtige eilanden in het zuiden te ontdekken zoals als Koh Phangan, Koh Samui of Koh Phi Phi.

Ayutthaya
Boeddha bij de Wat Phra Mahathat in Ayutthaya

#6 Probeer in deze hostels te overnachten

De favoriete optie qua overnachten voor backpackers is bijna altijd het hostel. Een hostel is een goedkopere, en meestal, kleinere versie van een hotel. Eén van de voordelen van een hostel is dat de kamers goedkoper zijn, terwijl de service en kwaliteit niet altijd minder is.

Daarnaast ontmoet je hier makkelijk andere backpackers. Veel backpackers gaan namelijk op zoek naar voordelige plekjes om te slapen. Dan kom je meestal uit bij dorm, een gedeelde slaapkamer, in een hostel.

Er zijn een aantal hostels in Thailand die (internationaal) bekend staan als beste hostels van het land. Hier vind je bijvoorbeeld een gezellige (rooftop) bar, toffe activiteiten of leuke eigenaren. Doe er je voordeel mee!

TIP ♥ – check onze pagina met hotels in Thailand voor de mooiste accommodaties.

Overnacht in drijvende huisjes in Khao Sok

#7 Bezoek deze highlights van Thailand

Thailand trekt niet voor niets ruim 20 miljoen toeristen per jaar. Het land heeft enorm veel te bieden. Thailand, en met name Bangkok, zijn bij de meeste mensen wel bekend. Het land heeft echter nog veel meer te bieden dan alleen Bangkok.

Door het gunstige klimaat is Thailand ook bijna het hele jaar rond te bezoeken. De vele highlights zoals de ongekend mooie natuur, de bijzondere inwoners en de cultuur in het land zullen ervoor zorgen dat het een reis wordt om nooit meer te vergeten. Ga je binnenkort backpacken in Thailand? Bekijk dan de highlight Thailand!

Koh Phangan

Full moon party! Dat is hoogstwaarschijnlijk de grootste reden dat Koh Phangan zo bekend is. Terecht of niet; de feesten hier zijn van een ongekend hoge klasse en wereldberoemd! Koh Phangan ligt in dezelfde regio als Koh Samui en Koh Tao in de Golf van Thailand. Gelukkig heeft Koh Phangan meer te bieden.

Bangkok

Als je in Thailand bent ontkom je niet aan Bangkok. Het wordt ook wel de hoofdstad van Zuidoost-Azië genoemd. Bangkok kan met recht ‘de backpackers hoofdstad’ van Azië worden genoemd en misschien ook wel van de wereld. Als je door Khao San Road loopt in Bangkok snap je direct waarom.

Khao Sok National Park

Je hoort hier niets anders dan het kabbelende riviertje en de geluiden van krekels. Met een lunch gewikkeld in bananenbladeren trek je er met een gids op uit. Onderweg zie je nieuwsgierige aapjes en bijzondere vegetatie. Als je geluk heb spot je nog bijzondere vogels of reptielen.

Pai

Dat het noorden van Thailand één van de populairste regio’s van het land is blijkt wel uit de vele bezienswaardigheden hier. Als je lang genoeg in het noorden bent hoor je vanzelf de verhalen over Pai. Dit prachtige (hippie) dorp is dé ‘place to be’ voor backpackers.

#8 Reis in deze maanden

De beste reistijd van Thailand heeft grotendeels te maken met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Niet zozeer verschillen deze seizoenen qua weer maar ook qua drukte en prijzen van bijvoorbeeld accommodatie of highlights. Bedenk daarom goed van tevoren in welk seizoen je wilt reizen. Er is daarnaast verschil in reistijd voor het noorden, het zuiden en het centrale gedeelte van Thailand.

De beste reistijd voor Thailand zijn de maanden november tot en met maart.

In de maanden november tot en met maart heb je de beste kans op mooi weer. Dit betekent ook dat het drukker is in Thailand en dat de prijzen voor accommodatie, vervoer en highlights omhoog gaan. Het regenseizoen Thailand loopt ongeveer van juni tot oktober.

De maanden april tot en met juni zijn de heetste periode in Thailand en worden gezien als tussenseizoen. Het is vrij droog. Temperaturen stijgen boven de 30 graden.

Regenseizoen

Het regenseizoen Thailand hoeft niet per se negatief te zijn. Meer regen betekent namelijk ook dat de natuur schitterend groen kleurt. De maanden november en december zijn absolute aanraders omdat het landschap dan nog groen is en de watervallen groot door regenval in de vorige maanden.

TIP ♥ – check de pagina beste reistijd Thailand voor meer info.

Backpacken in Thailand
De rijstvelden van Mae Chaem in de buurt van Chiang Mai

#9 Verdiep je in de cultuur

Thailand mag dan het populairste backpackland ter wereld zijn en gewend zijn aan internationale reizigers, dat betekent niet dat je hier alles kunt maken. Helaas zien we dat nog wel eens fout gaat bij backpackers. Naakt poseren, op tempels klimmen, rituelen verstoren… het gebeurt helaas met regelmaat.

Als je gaat backpacken in Thailand, verdiep je jezelf in de cultuur en hou je jezelf aan de geldende normen en waarden. Zo simpel is het.

De voeten worden beschouwd als het laagste deel van het lichaam, dus wijs nooit met je voetzolen naar iemand en vooral niet naar een standbeeld van Boeddha is. Het hoofd wordt als het meest heilig beschouwd, dus raak nooit zomaar mensen op het hoofd aan, ook geen kinderen.

De koning of koningshuis beledigen is een grote schande in Thailand. Er staan zelfs gevangenisstraffen op. Alle afbeeldingen van de koning dien je met respect te behandelen. Dat betekent; geen gekke selfies, niet aanraken, maar ook op biljetten staan is niet aan te raden. Topless zonnen of naakt op het strand lopen zullen ze hier niet op prijs stellen. Ga je even van het strand af? Bedek je lichaam dan met een sarong of kleding.

Bovendien is gezichtsverlies belangrijk bij de Thai en ze doen er veel aan om dat zo te houden. Negatieve onderwerpen worden dan ook vaak vermeden tijdens discussies. Kwaad worden op de Thai (ook al vragen ze er soms om) of je stem verheffen is hier niet handig.

Loy Krathong festival
Boeddhisten tijdens het Loy Krathong festival

#10 Omarm het heerlijke eten!

Een van de leukste dingen van backpacken in Thailand is het eten. Thailand staat bekend om het heerlijke eten. Vooral streetfood is een aanrader. Als je voor de eerste keer in Azië bent, zullen de gerechten je niet meteen aanspreken, maar geloof ons: het is heerlijk! In Thailand vindt je de lekkerste – en goedkoopste – Thaise noedels en curries.

Wees dapper en volg de lokale bevolking naar de beste straatkraampjes. Zij weten welke plaatsen de beste snacks en maaltijden hebben. Sowieso geldt: hoe meer mensen er eten, hoe beter het eten waarschijnlijk is.

Eten is overal en 24/7 verkrijgbaar. Vooral plekken als Bangkok, Chiang Mai, Pai, Phuket en Krabi staan bekend om de streetfood, maar ook op de eilanden kun je heerlijk eten. De markten zijn ook goede plekken om lokale gerechten te proberen.

Backpacken in Thailand
Streetfood in Kanchanaburi

25 gedachten over “Backpacken Thailand”

 1. Hi,
  Ik wil 4 weken gaan backpacken in november en dan in het zuidwesten van Thailand. Ik krijg wisselende verhalen om in die tijd te gaan vanwege het regenseizoen. Dat brengt mij in twijfel, hoe ‘erg’ zijn die buien rondom die tijd? Zijn er mensen die rondom die periode ook geweest zijn en wat waren jullie ervaringen?

  1. Hi Lisette,

   persoonlijk ben ik nooit in November in Thailand geweest. Maar wel vaak Thailand bezocht in het regenseizoen. Ik vind het geen punt omdat buien vaak maar een uurtje duren en het daarna wel droog is.
   Het is wel wat vaker bewolkt, houd hier ook rekening mee. Als je een strandvakantie plant, kan dat minder lekker zijn.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 2. Hi,

  Ik ga in augustus 3 weken backpacken, en twijfel om richting Noord Thailand te gaan vanuit Bangkok of eerder richting Cambodja en Laos. Ik kom voornamelijk voor de cultuur, tempels en natuur. Met het oog op het regenseizoen, wat zouden jullie aanraden? Alvast bedankt!

 3. Hoi Sjoerd,
  Ik ga 3,5 week backpacken in Thailand? Is het dan nodig om te kiezen tussen het noorden en zuiden? Of is het ook beide te doen?
  Alvast bedankt!

  1. Hi Emma,

   je kunt beide regio’s wel combineren als je keuzes maakt 🙂 Het noorden in combinatie met één of twee eilanden moet prima mogelijk zijn in 3,5 week.

   Happy travels,
   Ties

 4. Hoi Sjoerd,
  Ik ga 3,5 week backpacken in Thailand? Is het dan nodig om te kiezen tussen het noorden en zuiden? Of is het ook beide te doen?
  Alvast bedankt!

 5. Hii azie-expert, zodra ik klaar ben met school wil ik graag gaan backpacken, beginnend in Thailand. Ik heb totaal geen backpack ervaring, dus ik weet niet wat ik kan verwachten. Ik ben van plan alleen te gaan (op 17-jarige leeftijd). Mijn vraag is: of mijn leeftijd een belemmering is en wat jullie mij aanraden/tips hebben?
  Ik hoor het graag!!
  Groetjes Zara

  1. Hi Zara,

   Ik denk niet dat je leeftijd een belemmering is. Het is belangrijker hoe je zelf als persoon bent en hoe je er zelf in staat (en of je ouders het goedkeuren natuurlijk 🙂 ).
   Onderweg kom je ongetwijfeld mensen genoeg tegen maar die zullen in vaak wel wat ouder zijn. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Tijdens het reizen zal je merken dat mensen niet naar leeftijd, afkomst, kleur of wat dan ook kijken. Ze kijken naar jou als persoon en naar wat je interesses zijn. Komen die overeen dan maak je vanzelf vrienden.

   Tips. Ik zou beginnen in een relatief “makkelijk” land als Thailand of op een eiland als Bali. Daar zitten altijd veel backpackers en ontmoet je makkelijk nieuwe vrienden en reisgenootjes. Het is natuurlijk spannend, alleen op pad. Maar je zit zo weer thuis als het echt niet bevalt.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 6. Hoi,
  Ik ga voor een half jaar backpacken in Azië (Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Filipijnen, Maleisië, Indonesië). Is het noodzakelijk om voor elk land een bewijs te hebben dat ik het land weer verlaat? Zoals een vliegticket/ busticket naar ander land?

  Groetjes Demi!

 7. Hoi! Graag zou ik het volgende willen weten. Ik wil voor 2 maanden naar thailand maar wil ipv een toeristenvisum een visa run doen. Als ik een retourticket voor 2 maanden boek, kom ik dan niet bij de vliegmaatschappij of bij aankomst in thailand in de problemen omdat nog geen toeristenvisum heb geregeld? Dus ook al zien ze dat ticket v 2 maanden heb, geven ze dan alsnog een 30 dagen visum? (Waarna ik na een maand een visa run doe)
  Of zou dit toch een probleem kunnen zijn? Iemand wees me hierop nl e hoor hier toch wel wisselende dingen over. En nog tips waar ik naartoe zou kunnen bellen voor de zekerheid? N vliegmaatsch of thaise ambassade bijv? Daarnaast lees ik wanneer naar een omringend land via de landsgrenzen gaat, je een visum van slechts 15 dagen krijgt. Dit zou betekenen dat ik heen en weer met het vliegtuig moet voor een nieuwe 30 dagen visum? Dank jullie wel alvast! Groetjes mabel

  1. Hoi Mabel,

   Alles wat je schrijft klopt :)! Je krijgt bij aankomst gewoon een 30 dagen visum, ongeachte jet retourticket. Ze doen daar niet zo moeilijk over in Thailand.
   Je kan inderdaad voor de zekerheid je vliegmaatschappij bellen om te checken of zij daar nog extra regels voor hebben. Soms doen vleigmjaatschappijen moeilijker dan een douanebeambte. Mocht je 100% zekerheid willen kan je ook de Thaise ambassade nog even bellen.

   Je krijgt inderdaad als je over land de grens oversteekt maar een visum van 15 dagen. Je kan dan of twee keer een visum run doen of heen en weer vliegen binnen een paar dagen.

   Groeten,
   Sjoerd

 8. Hoi Azie Expert,

  Ik vroeg mij af of 2 weken backpacken in Thailand te doen is. Helaas kan ik niet langer weg maar zou toch graag gaan backpacken.

  Groetjes,
  Kristy

  1. Hoi Kristy,

   Het is zeker mogelijk om 2 weken te gaan backpacken. Je moet er alleen rekening mee houden in je route/schema. Je kan beter kiezen tussen noord en zuid en daar een klein rondje maken.

   Groeten,
   Sjoerd

 9. Nancy Louwyck

  Hallo,
  we willen graag naar Thailand gaan in de maand november. Is het nodig om op voorhand al de slaapplaatsen te reserveren? We zijn van plan zeker de eerste dagen in Bangkok te reserveren.

  Bedankt,
  Nancy

  1. Hoi Nancy,

   dat is niet nodig. In Thailand is er zo veel accommodatie dat het zelden voor komt dat alles vol zit. De eerste paar dagen reserveren is wel een goed idee zodat je niet na aankomst nog moet zoeken naar accommodatie.

   Groeten,
   Ties

 10. Hi,

  ik ben van plan om eind augustus en begin september naar Thailand te gaan en verschillende plekken te bezoeken. Nu lees ik hier dat het, mits je voorbereid bent op de regen, wel goed te doen is. Alleen nou vraag ik me af of het als vrouw alleen ook veilig is om door Thailand te reizen. Moet ik ergens op letten (behalve nuchter nadenken)? En kan ik door Thailand reizen zonder eerst overal hostels te boeken of is dat verstandiger om die wel al vast te leggen?

  Alvast bedankt 😉

  1. Hoi Jolien,

   je kunt prima alleen reizen door Thailand. Ook als vrouw. In hostels (bijv. in dorms), bus- of treinreizen en bij tours leer je ontzettend veel andere mensen kennen waar je mee kunt reizen of waar je de dag mee door kunt brengen. Wij kennen meerdere vrouwelijke reizigers die alleen door Thailand hebben gereisd en nooit problemen hebben gehad. Ik weet niet of je naar Full Moon Parties gaat (of andere feestjes)? Als dat zo is raad ik je aan om niet alleen naar huis te gaan maar altijd samen met iemand anders. Voor de rest is het vooral logisch nadenken.

   Daarnaast is van te voren boeken niet nodig. Er is zo veel accommodatie te vinden (zeker in de populaire plekken) dat er altijd wel iets vrij is. Het kan zijn dat je eerste keus vol zit maar dan loop je zo naar het volgende hotel of hostel. Wij boeken zelf alleen de eerste nacht bij aankomst. Dit scheelt een hoop zoeken en sjouwen na een lange vlucht. De rest van de reis boeken we niks. Mocht je andere mensen ontmoeten kun je wellicht nog een kamer delen?

   Een hele fijne reis alvast!

   Groeten,
   Ties

 11. Hoi Sjoerd,

  is backpacken in Thailand aan te raden in onze zomer? Ik twijfel namelijk nog tussen indonesie en thailand 🙂
  Ik hoor graag van je.

  Groetjes,
  Sandra

  1. Hoi Sandra,

   Weer technisch gezien is Indonesie aan te raden. Zelf heb ik meerdere malen gereisd in Thailand in onze zomer en dat was prima te doen. Dus is het aan te raden? Ja. Mocht je twijfelen dan is het voor het weer beter om voor Indo te kiezen. Qua drukte kan je beter naar Thailand 🙂

   Groeten,
   SJoerd

 12. Hoi Sjoerd,

  Als ik ga backpacken in Thailand deze zomer (in het regenseizoen). Kan ik dan beter in het noorden of het zuiden gaan backpacken? Ik ga 3 weken door Thailand reizen en zou graag een feestje bezoeken en als het kan een nationaal park bezoeken.

  Bedankt alvast

  1. Hoi Mario,

   Als ik het zo hoor kan je beter voor het zuiden kiezen. Hier zit je dicht op de feestjes en eilanden ;). En ook genoeg nationale parken die je hier kunt bezoeken.
   Wat betreft het reizen seizoen zit je in het centrale / zuidelijke deel van Thailand meestal het best. Hier valt iets minder regen dan in het noorden.

   Mochten we je nog met andere dingen kunnen helpen horen we dat natuurlijk graag.

   Groeten,
   Sjoerd

 13. Beste,

  Mijn vader en ik hebben in Thailand een aantal appartementen gekocht en verbouwd tot een leuk verblijf plek. deze appartementen liggen in Khonkaen, Noord Oosten van Thailand.

  Wij willen deze appartementen verhuren aan mensen die bezig zijn met een rondreis of een aantal dagen daar willen verblijven. De appartementen zijn voorzien van nieuwe en mooie meubels en tarieven per nacht liggen erg laag.

  Mocht u nog meer informatie willen hierover, hoor ik dit graag ook zal ik u een aantal foto’s sturen.

  Met vriendelijke groet,

  Diana Luiten

  1. Hoi Diana,

   Misschien is het handig om je email adres er bij te zetten en waar de appartementen precies zijn. Zo kunnen mensen die het hier lezen direct contact met je opnemen bij interesse.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven