Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Thailand

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Alles wat je over jouw reis of vakantie Thailand moet weten lees je hier op Azië-Expert. De bijnaam van Thailand is ook wel ‘Het land van de Glimlach’ en dit is te danken aan de vriendelijke inwoners van het land. De Thai zal je altijd ontvangen met een glimlach en zijn ontzettend behulpzaam. Vroeger heette het land Siam totdat dit in 1939 werd veranderd naar Thailand. Onder de Thaise bevolking staat het land bekend als ‘Prathet Thai’. Prathet betekent ‘land’ en Thai betekent ’vrij’. Eigenlijk betekent Thailand dus ‘vrij land’.

TIP ♥ – alle informatie, inclusief 4 routes, staan ook in ons eBook – Reisgids Thailand.

De vele highlights Thailand zoals de ongekend mooie natuur, de bijzondere inwoners en de cultuur in het land zullen er voor zorgen dat het een reis wordt om nooit meer te vergeten. Voordat je echter naar Thailand afreist is het goed om een aantal dingen te weten, zoals;

Backpacken Thailand

Backpacken in Thailand is een prachtige manier om het land te verkennen. Het is vooral populair bij jongeren. Backpacken Thailand is ook voor veel mensen haalbaar door de gunstige prijzen. Ieder jaar reizen er een hoop backpackers af naar Thailand. Je hoeft dus niet bang te zijn om alleen te reizen. Je ontmoet er talloze mensen.

TIP ♥ – meer informatie over backpacken Thailand vind je op onze pagina Backpacken in Thailand.

Thailand wordt niet voor niks een backpack walhalla genoemd. Het eten is er fantastisch en goedkoop en het vervoer is er goedkoop. Ook de hostels zijn er in grote getallen aanwezig en (over het algemeen) goedkoop. En misschien wel belangrijker; de tickets naar Bangkok worden steeds goedkoper. Het is de laatste jaren dus alleen nog maar aantrekkelijker geworden om in Thailand te gaan backpacken.

Maya Bay Beach

Het strand van Krabi in Thailand

Beste reistijd Thailand

De beste reistijd van Thailand heeft grotendeels te maken met het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Niet zozeer verschillen deze seizoenen qua weer maar ook qua drukte en prijzen van bijvoorbeeld accommodatie of highlights. Bedenk daarom goed van te voren in welk seizoen je wilt reizen. Er is daarnaast verschil in reistijd voor het noorden, het zuiden en het centrale gedeelte van Thailand.

TIP ♥ – voor meer informatie over de beste reistijd verwijzen we je naar onze pagina Beste Reistijd Thailand

Reisinformatie Thailand

Budget Thailand

Iedereen heeft andere wensen. Een budget Thailand is dan ook iets persoonlijk. Onze ervaring is dat je met €25-30 per dag redelijk goed kan rondkomen in Thailand. Dan hebben we het over een overnachting in hostels (privé kamer), eten buiten de deur in normale restaurants, een highlight Thailand bezoeken en transport.

Je leest vaak dat het ook goedkoper kan als je in dorms slaapt, alleen met lokaal vervoer reist en alleen op staat eet. Dit is mogelijk maar niet echt realistisch omdat iedereen wel eens de VIP bus neemt of een keer in een duurder restaurant eet.

TIP ♥ – meer informatie over je budget Thailand vind je op onze pagina Budget Thailand.

Visum Thailand

Als je korter dan 30 dagen in Thailand blijft krijg je automatisch (en gratis) een visum op het vliegveld. Op het vliegveld krijg je de juiste formulieren die je in moet vullen. Vul dit gelijk in want dit scheelt lange wachtrijen. Als je over land Thailand binnen komt krijg je een visum van 14 dagen! Alle Nederlanders die langer dan 30 dagen in Thailand willen blijven hebben een visum nodig om het land te bezoeken. De meeste kiezen voor een toeristenvisum.

TIP ♥ – meer informatie over dit onderwerp vind je op onze pagina Visum Thailand.

Chiang Mai

Rijstvelden in de buurt van Chiang Mai

Inentingen Thailand

Ziek worden is een van de ergste dingen tijdens het reizen. Wij spreken helaas uit ervaring. Als je naar Thailand gaat zijn er geen verplichte inentingen maar wel een aantal die worden aangeraden zoals DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A+B. We raden aan om je hier tegen te laten inenten. Vaak wordt het verzekerd door je verzekering.

TIP ♥ – bekijk onze pagina over inentingen

Eten en drinken Thailand

Thailand is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten. Net als het geloof maakt ook het eten en drinken in Thailand een belangrijk deel uit van het leven in Thailand. Groot voordeel is dat het eten in Thailand goedkoop is. Voor een paar euro koop je de lekkerste dingen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft Thailand een gevarieerde keuken. Er wonen in Thailand veel verschillende volkeren die allen hun eigen gerechten en tradities meenemen.

TIP ♥ – meer over het eten en drinken lees je op onze pagina Eten en Drinken Thailand.

Stranden Thailand

Vervoer Thailand

De manier waarop je reist kan van grote invloed zijn op je reis. Zo is binnenlandse vluchten een prima optie als je minder tijd hebt. Alleen zie je minder van het land. Reizen met de brommer is naar onze mening de mooiste manier van reizen maar vergt ook veel tijd.

Zorg er voor dat je je vervoer goed uitzoekt in combinatie met de tijd en je budget.

Online

Je kunt je reis ook online plannen via ons boekingssysteem. Een handige tool waar je alle prijzen en mogelijke routes makkelijk online kunt checken.

TIP ♥ – bekijk onze pagina Vervoer Thailand voor meer informatie over het vervoer.

Meer lezen over Thailand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU