Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Rondreis Thailand

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Reizen in het ‘Land van de Glimlach’ is een bijzondere ervaring. Al jaren is Thailand één van de populairste landen in Azië. Je kunt in Thailand werkelijk alles doen. Van fietsen in Bangkok tot historische steden bezoeken en van snorkelen bij één van de tropische eilanden tot het bezoeken van boeddhistische tempels. Geen zin of tijd om alle leuke dingen zelf uit te zoeken? Misschien is een fascinerende rondreis Thailand dan wel iets voor jou! Bekijk onze tips en tricks voor het boeken van een rondreis Thailand.

Rondreis Thailand

Als je zelf geen tijd of zin hebt om een reis te plannen kan, een rondreis Thailand een prima uitkomst zijn! Met een georganiseerde reis hoef je zelf niks te regelen en alleen maar te genieten. Jouw ideale vakantie wordt tot in de puntjes verzorgt door ervaren en gespecialiseerde reisbureaus.

Zo hoef jij alleen nog maar te zorgen dat je koffer is ingepakt en je de zonnebrand niet vergeet. Gelukkig zijn er rondreizen Thailand voor ieder type reiziger.

Beste reiswebsites

Er zijn veel websites waar je mooie reizen richting Thailand kunt boeken. Als je goed zoekt en veel vergelijkt kan een reis in dezelfde regio zomaar honderden euro’s schelen. Laat je altijd goed informeren over waar je heen gaat en hoe lang. Dit kan nog wel eens onduidelijk zijn.

De echte Thailand kenners weten daarnaast ook de onbekende plekjes te vinden. Deze reisorganisaties kennen het land als geen ander en kunnen, aan de hand van jouw persoonlijke voorkeur, de perfecte reis voor je samenstellen. Het is dus absoluut de moeite waard om eens, vrijblijvend, een offerte aan te vragen.

rondreis Thailand

Tips bij het boeken

Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt, of juist niet natuurlijk. Het is maar net wat je zoekt. Twee weken op het strand in het zuiden van Thailand? Geen probleem. Wil je toch een klein beetje avontuur in je reis? Dan boek je toch een rondreis door het Noorden die eindigt in het zuiden om heerlijk af te sluiten.

Of wil je juist alleen maar avontuur? Het is allemaal mogelijk in Thailand. De meeste reisorganisaties hebben vele jaren ervaring en kennen de leukste en mooiste plekjes van het land.

TIP ♥ –  een offerte aanvragen is altijd vrijblijvend en geeft je een hoop info

Waar moet je precies op letten tijdens het boeken van een rondreis Thailand? Allereerst naar je persoonlijke voorkeur natuurlijk. Daarnaast zit er een groot verschil tussen het hoogseizoen en het laagseizoen, de regio en de reisorganisatie. Wij adviseren om de verschillende reizen naast elkaar te leggen en de voor- en nadelen tegen elkaar weg te strepen om een goede keuze te maken.

Rondreis door Thailand

Vragen voor een rondreis door Thailand

1. Heb ik een visum nodig?
Het antwoord is nee, tenminste niet als je minder dan 30 dagen in Thailand blijft. Wil je wel langer blijven? Lees dan op onze visum Thailand pagina meer informatie.

2. Wat is de beste reistijd?
De beste reistijd voor Thailand zijn de maanden december tot en met maart. Onze winter zeg maar. Het enige nadeel van deze periode is dat het drukker is dan in de rest van het jaar. Daarnaast zijn prijzen voor hotel, excursies en vluchten ook duurder in deze periode.

Betekent dit dat ik helemaal niet naar Thailand kan in onze zomervakantie? Zeker niet. Wij hebben Thailand al vaker bezocht in de Nederlandse zomermaanden en dit ging prima. Het nadeel van deze periode is dat er meer regen valt en dat het daar door wat vaker bewolkt zal zijn.

3. Is het veilig?
Ja! De mensen zijn er ontzettend vriendelijk, niet voor niets heeft Thailand de bijnaam “het land van de Glimlach”. En de politie / het leger zijn er de baas. Alleen in het zuiden van het land tegen de grens met Maleisië is het wel eens wat onrustiger. Maar laat je zeker niet afschrikken door te denken dat Thailand niet veilig is. De Thaise economie draait grotendeels op de inkomsten uit de vele toeristen die het land ieder jaar bezoeken. Er is het land dus alles aan gelegen om dat ook zo te houden.

4. Is er goed internet?
Ook hier is het antwoord, ja. Natuurlijk niet overal. Doe jij een Jungle tocht in Chiang Mai dan hoef je niet te rekenen op WIFI. Maar in grote steden en de meeste hotels en hostels is het internet prima.

5. Moet ik nog ergens rekening mee houden?
Hebben wij nog tips? Een hele website vol zelfs :). Maar een paar kleine tips hebben we zeker als je rondreis door Thailand wil gaan maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd vriendelijk blijft tegen mensen en bedek jezelf (zeker als vrouw) goed als je een tempel wil bezoeken. Vaak worden kledingvoorschriften bij de ingang aangegeven maar vraag het altijd even na als je twijfelt.

Heb je het idee dat de taxichauffeur je niet goed begrijpt terwijl hij wel “Ja” antwoord? Vraag het dan nog een keer. De mensen in Thailand (Azië) durven namelijk geen nee te zeggen, ook als ze het eigenlijk niet weten. Vraag dus door en voorkom gedoe achteraf.

Doe rustig aan. Zoek uit wat je wil zien en of het ook haalbaar is. Ga niet in 3 weken 15 verschillende plekken proberen te bekijken. Dat gaat niet. Tenminste, niet zonder dat je helemaal gesloopt thuis komt en eigenlijk niks van het land hebt gezien.

Reisinspiratie Thailand

Mocht je, ondanks alle inspiratie op onze website toch nog twijfelen. Begin dan met het ontdekken van dit prachtige land via je computer of telefoon. Check onderstaande video over Thailand en laat je verrassen door een bijzonder land!

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!