Vakantie Thailand

Vakantie in Thailand. Het is iets waar veel mensen van dromen. Vakantie in hetLand van de Glimlach is een bijzondere ervaring. Het is een bijzonde populair land en niet alleen onder Nederlanders. Je kan er allerlei vakanties houden. Of je nu dagen door de jungle wil trekken of gewoon 10 dagen op het strand wil liggen. In Thailand kan het allemaal.

Het land is goed ingericht op toeristen die vakantie komen vieren. Daarnaast is de bevolking bijzonder vriendelijk en gastvrij. Als je bovenstaande liever vandaag dan morgen doet is een vakantie Thailand wel iets voor jou. Lees onze tips voor het boeken van een vakantie Thailand.

Vakantie Thailand boeken

Als je niet van het backpacken bent en het liefst alles van te voren regelt is kan een georganiseerde vakantie Thailand een prima uitkomst zijn! Met georganiseerde reizen hoef je zelf niks te regelen. Een ideale vakantie of reis als je zelf geen tijd hebt om alles uit te zoeken. Er zijn is een vakantie Thailand voor ieder type reiziger.

Waar moet je precies op letten tijdens het boeken van een vakantie Thailand? Allereerst naar je persoonlijke voorkeur. Daarnaast zit er een groot verschil tussen de regio en de reisorganisatie. Wat zoek je precies in een reis. Iedereen heeft andere wensen. Zoek je rust of juist activiteiten, zoek je natuur of juist de stad? Het is dan ook belangrijk om eerst je eigen wensen goed te formuleren voordat je gaat zoeken.

vakantie Thailand

Beste reiswebsites

Er zijn veel websites te vinden waar je mooie en indrukwekkende vakanties richting Thailand kan boeken. Als je goed zoekt en veel vergelijkt kan een vakantie in dezelfde regio zomaar honderden euro’s schelen. Laat je altijd goed informeren over waar je heen gaat en hoe lang. Dit kan nog wel eens onduidelijk zijn.

Vakantie Thailand op Koh Lipe

5 tips voor een vakantie in Thailand

Hoewel wij van mening zijn dat iedereen Thailand kan bezoeken is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Zeker als het je eerste keer buiten europa is, blijft dat toch altijd spannend. Maar wees gerust, binnen no-time ben je verliefd op het land en zijn inwoners. Net zoals de meeste bezoekers.

 1. Toon respect voor de inwoners. Hoewel wij hier in Nederland gewend zijn om alles en iedereen met een korreltje zout te nemen kan dat niet in Thailand. Gezichtsverlies is daar een belangrijk onderdeel van de cultuur. Heb dus altijd respect voor de inwoners van het land. Hoe vervelend het afdingen op de markt soms ook is, blijf altijd lachen.
 2. Aansluitend op punt 1, toon respect voor de Koning. De koning geniet een speciale status en het is zelfs strafbaar om kritiek op hem te uiten.  Hou dat dus in gedachten als je over hem praat.
 3. Neem je tijd. Iedereen vraagt ons: hoe kan ik in 14 dagen Thailand zoveel mogelijk zien. Wij adviseren altijd om rustig aan te doen. En hoe meer je in je reisschema propt, hoe minder je ziet. Omdat je nauwelijks tijd over houdt om te genieten van wat je ziet en meemaakt. Neem dus de tijd.
 4. Leer een paar woordjes Thai. Gewoon uit beleefdheid. Als wij een land bezoeken is het eerste wat we doen een paar woorden Thai leren. Hier een aantal voorbeelden:
  – Goedendag, hallo, dag = Sawat die khrap (man) / kha (vrouw)
  – Bedankt = Khop Khun Khrap (man) Kha (vrouw)
  – Hoeveel kost dit = Touw Rai Khrap (man) Kha (vrouw)
  – Ik heet … =  Phom / chan chuu …
  – Spreekt u Engels? = Khoen phoet phaasaa angkrit dai mai?
 5. Let goed op in Bangkok. Er lopen namelijk nog al wat oplichters rond. De bekendste truc is die van de tuktuk chauffeur. Lees je daarom goed in en geloof niet iedereen die zegt dat tempels gesloten zijn of dat ze je voor een fooitje door heel Bangkok heen willen rijden. Er zit vaak een addertje onder het gras.

Reisinspiratie Thailand

Twijfel je nog of Thailand wel of niet het juiste land voor jou is? Wij kunnen natuurlijk pagina’s volschrijven over de vriendelijke inwoners, het sprookjesachtige binnenland, de groene rijstvelden en de schitterende stranden in Thailand maar je zal het zelf moeten ontdekken. Je kan gelukkig beginnen met ontdekken van achter je computer. Check onderstaande video over Thailand en laat je verrassen! door een bijzonder land!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven