Route Thailand

Thailand is een van de tofste bestemmingen in Azië. Prachtige stranden, mooie nationale parken, laid-back dorpjes, hectische steden, heerlijk eten en tropische eilandjes om bij weg te dromen. Het land biedt alles wat je op reis verwacht, maar wat is nu de ideale route door Thailand?

Onze route door Thailand

Een reisroute is voor iedereen anders. Ik zal ook niet roepen dat dit de beste of mooiste route door Thailand is. Ik deel graag mijn route en ik hoop dat jij hier voordeel uit kunt halen. Deze route is gebaseerd op 4 weken.

Je kunt de route aanpassen en ik geef per bestemming aan of je deze plek uit je route kunt halen, zodat je de route in kunt korten.

Oranje = stops
Blauw =optioneel

#1 Bangkok

Bangkok is voor 90% van de reizigers het beginpunt van hun reis door Thailand. Niet gek, want het is de toegangspoort tot Zuidoost-Azië. Alle internationale vluchten komen hier aan. Dat is ook helemaal niet erg, want Bangkok is een van de tofste steden in Azië.

Ties: “Ik ben groot fan van deze stad. Het heeft alles… sfeervolle straatjes, funky bars, prachtige tempels, het beste eten ter wereld en vriendelijke mensen”.

Bangkok is niet alleen een geweldige stad, het is ook een perfect beginpunt voor je route door Thailand. Vanaf hier kun je namelijk bijna alles regelen. Bustickets, complete minireizen, minivans, vliegtickets en zelfs scooterreizen.

Vanaf hier kun je makkelijk verder reizen in Thailand.

  • Tijd – 3 dagen
Wat Arun
Wat Arun in Bangkok
Grand Palace
Grand Palace

#2 Ayutthaya

Ayutthaya is een oude hoofdstad van Thailand, en één van ’s werelds rijkste en meest indrukwekkende steden. Het was de plek waar koningen regeerde over Siam, het oude Thailand. Het ligt op slechts 80 kilometer van Bangkok en is dus een ideale dagtrip.

Ooit stonden hier tempels, schatten en indrukwekkende paleizen. Vandaag vind je bij Ayutthaya nog tientallen ruïnes die je mee terug in de tijd nemen naar het glorieuze verleden.

Het is niet nodig om hier te overnachten want in een dag kun je alles zien. Dagtrips zijn de boeken bij de meeste accommodaties en touroperators in Bangkok (Khao San Road).

  • Tijd – 1 dag
Wat Chaiwattanaram
Ayutthaya

#2a River Kwai, Kanchanaburi (optioneel)

Als je wat meer tijd hebt, kun je River Kwai opnemen in je route door Thailand. De regio, ook wel Kanchanaburi, staat vooral bekend vanwege de bekende Bridge on the River Kwai.

Ze noemen het ook wel de Death Railway Bridge. De brug is gebouwd. Het werd opgericht door dwangarbeiders tijdens de Tweede Wereldoorlog. De naam ‘Death Railway‘, komt doordat er door de bouw van de brug duizenden mannen stierven.

Er is echter nog veel meer te zien in de regio. Denk aan de indrukwekkende Hellfire pass, Erawan Waterfalls en het Sai Yok National Park.

TIP ♥ – vergeet niet te overnachten in een van de floating hotels

  • Tijd – 3 dagen
River Kwai
Bridge on the River Kwai
Route door Thailand
Floating Hotel, River Kwai

#3 Sukhothai

Vanuit Bangkok kun je de route door Thailand vervolgen richting Sukhothai. Dit was voor mij een van de leukste plekken in Thailand. De stad zelf is niet bijzonder, maar Sukhothai Historical Park herbergt ruïnes van de stad wat vroeger de hoofdstad was van het Sukhothai Koninkrijk.

Je vindt er een paar van de mooiste ruïnes in Thailand. Daarnaast is het hier een stuk rustiger dan bekende tempels als Wat Arun in Bangkok.

Sukhothai is te bereiken met de bus (7 uur) of het vliegtuig (Sukhothai Airport). Uiteraard is de bus goedkoper en 7 uur in de bus is voor Thaise begrippen een klein stukje 😉

  • Tijd – 2 dagen
Sukhothai
Sukhothai

#4 Chiang Mai

Chiang Mai mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je route door Thailand. Het is na Bangkok de bekendste stad van het land en een must-see. Net als Bangkok heeft het heel veel te bieden.

Oude tempels, heerlijk eten, hippe bars en restaurants, een schitterende omgeving en veel mooie accommodaties. Je kunt makkelijk een week in Chiang Mai blijven als je wil. De markten en het bekende street food, horen tot de beste in Thailand.

Ondanks dat Chiang Mai een grote stad is, heeft het een laid-back sfeer waar iedereen zich kan vermaken. Bezoek in ieder geval de Night Bazaar, Wat Chet Yo, Wat Chedi Luang, Doi Suthep, Sunday Walking street en de rijstvelden van Pa Pong Piang.

  • Tijd – 4 dagen
Wat Chet Yot
Wat Chet Yot
Chiang Mai
Sunday Walking Street

#5 Pai

Als je naar Chiang Mai reist, moet je ook naar Pai gaan. Pai is de kleine tegenhanger van Chiang Mai, gelegen in de bergen en omringt door prachtige rijstvelden. Het is niet voor niets een vaste stop voor veel mensen.

We zijn er meerdere keren geweest en elke keet ontdek je weer wat nieuws in Pai. Het stadje is de laatste jaren redelijk ontwikkeld en een ongerept bergdorp is het al lang niet meer, maar dat is helemaal niet erg.

Huur een scooter, verken de prachtige omgeving en kom ’s avonds terug om te relaxen in een van de vele bars of restaurants. Het is de ideale plek om even gas terug te nemen!

  • Tijd – 3 dagen
Pai
Ties in Pai Canyon

#6 Ao Nang of Railay, Krabi

Na het noorden van Thailand te hebben gezien, is het tijd voor de stranden en eilanden. En daar zijn er nogal wat van in Thailand. Reis vanuit Pai terug naar Chiang Mai, om vanaf daar naar Krabi te vliegen. Dat kost nog geen €40 p.p.

Vanuit Krabi kun je kiezen om Ao Nang Beach of Railay Beach te bezoeken. Beide zijn twee van Thailands bekendste stranden. Welk strand je kiest, is aan jezelf. Ao Nang is het zenuwcentrum van deze regio. Railay Beach is iets minder ontwikkeld, maar alsnog volledige ingericht op reizigers.

Het maakt niet heel veel uit waar je overnacht. Vanaf Ao Nang varen er elke 5 minuten boten naar Railay Beach en andersom.

  • Tijd – 3 dagen
Ao Nang
Ao Nang
Route door Thailand
Railay Beach

#7 Khao Sok National Park

Na een paar dagen strand, is het tijd om je route door Thailand te vervolgen richting Khao Sok National Park. Dit is een van Thailands mooiste parken. Misschien wel de mooiste.

Het draait hier vooral om het Cheow Lan Lake. Dit is waar je de bekende drijvende accommodatie vindt, maar ook waar het landschap het mooist is. Als je de natuur van Thailand wil ontdekken, is Khao Sok de beste plek.

Ties: “Dit is een van de mooiste plekken in Thailand”.

Overdag kun je boottochten maken over het meer of door de jungle hiken, ’s avonds kun je lekker relaxen in je drijvende huisje!

TIP ♥ – als je wil overnachten op het meer is reserveren is belangrijk, want je kunt hier niet zo maar op de bonnefooi naar toe.

  • Tijd – 3 dagen
Route door Thailand
Cheow Lake
Khao Sok
Khao Sok

#8 Koh Phangan

Tijd voor het strand! Als je Khao Sok hebt gezien, is het tijd om je vakantie af te sluiten op het strand. In onze route door Thailand hebben we gekozen voor Koh Phangan, omdat dit een van onze favoriete eilanden is, maar je kunt ook kiezen voor Koh Samui of Koh Tao.

Als je liever aan de westkust blijft zijn Koh Phi Phi en Koh Lanta de beste opties. Reis je liever terug richting Bangkok, maar wil je nog wel een eilandje ontdekken? Ga dan naar Koh Chang, Koh Mak of Koh Kood.

Wij kiezen dus voor Koh Phangan. Het eiland heeft prachtige stranden, is makkelijk bereikbaar en is groot genoeg om weg te komen van de feestende backpackers (als je dat wil!).

  • Tijd – 4 dagen
Route door Thailand
Koh Phangan

#9 Terug naar Bangkok

Na Koh Phangan zit je met deze route door Thailand op zo’n 25 dagen (inclusief reizen van A naar B). Iets meer dan 3 weken. Met de terugreis naar Bangkok, en nog een dagje in Bangkok (Weekend Market ?) kom je op zo’n 26/27 dagen uit.

Hier eindigt dus je route door Thailand.

  • Tijd – 1 dag

    Meer lezen over Route Thailand?

2 gedachten over “Route Thailand”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven