Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vakantie Indonesië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Vakantie vieren in Indonesië is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Indonesië, met meer dan 17.000 eilanden, prachtige kustlijnen, indrukwekkende nationale parken en de vele vulkanen laat bij iedereen een diepe indruk achter. Steeds meer mensen boeken een vakantie Indonesië. Je vindt er een unieke mix tussen natuur, cultuur en traditie. Van het beklimmen van de Gunung Rinjani op Lombok tot het bezoeken van tempels in Java. Een vakantie Indonesië is een mooie manier om kennis te maken met dit veelzijdige land.

6x tips voor een vakantie Indonesië

Als je nou geen zin hebt om zelf een hostel te regelen of zelf uit te zoeken wat je wel en niet moet zien in Indonesië. Dan is een georganiseerde vakantie Indonesië misschien wel wat voor jou. Met deze georganiseerde vakanties hoef je zelf alleen maar te genieten, een gespecialiseerd reisbureau doet de rest.

Het voordeel is dat zij de mooiste plekjes van het land kennen. Daarnaast zitten ze vaak in een goede onderhandelingspositie waardoor ze scherpe(re) prijzen kunnen aanbieden. Een vakantie naar Indonesië laten organiseren hoeft dus niet per sé duurder te zijn dan zelf op pad gaan. Check hier onze 6 tips voor het boeken van een vakantie Indonesië.

Gili Trawangan

Misschien is een vakantie richting Gili Trawangan wel wat voor jou!

TIP 1  Vermijd het hoogseizoen

Het juiste moment voor een vakantie Indonesië hangt ten eerste af van jezelf, want misschien kun je wel alleen in de zomervakantie. Wat we wel weten is dat het hoogseizoen in Indonesië de maanden juli en augustus zijn. Je kunt je klok er op gelijk zetten dat vakanties in die maanden een stuk duurder zijn.

Probeer, als dat mogelijk is, buiten het hoogseizoen en/of onze schoolvakanties te reizen. Ten eerste zijn de vliegtickets een stuk goedkoper, iets dat je ook in de prijs voor een vakantie Indonesië terug ziet, maar ook accommodatie en tours zijn goedkoper buiten het hoogseizoen.

TIP ♥ – de maanden maart, april en mei zijn prima maanden om te reizen!

TIP 2  Boek bij een reisspecialist

De een wil zijn of haar vakantie naar Indonesië graag zelf regelen, terwijl de ander het liever allemaal uit handen geeft. Als je liever een georganiseerde vakantie/reis boekt, boek dan bij een reisspecialist met ervaring in het organiseren van reizen. Er komen de laatste jaren heel wat budget reisorganisaties bij.

Wij adviseren reizigers altijd om te boeken bij een reisspecialist waar mensen werken die ervaring hebben met reizen in het land. Die je kunnen helpen bij het uitzoeken van de beste reis en voor je klaar staan als het nodig is. Dat is namelijk niet bij iedere reisorganisatie zo. Vaak hebben reisorganisaties een bepaald specialisme voor een land of continent. Zij bieden kwalitatief betere reizen dan de budget organisaties.

Kanawa Island

Misschien is Sumbawa wel wat voor jou?

TIP 3  Kijk of er vroegboekkortingen zijn

Een groot voordeel van vroeg boeken zijn de vroegboekkortingen. Niet alle reisorganisaties doen aan die kortingen, maar het is de moeite waard om het uit te zoeken. Desnoods om na te vragen bij de desbetreffende reisorganisatie waar je een vakantie Indonesië hebt gezien.

Een vakantie Indonesië is een behoorlijke investering dus het kan zeker geen kwaad om te informeren naar kortingen 🙂

TIP 4  Bedenk wat je wil zien of doen

Dat klinkt heel logisch, maar veel mensen boeken een vakantie Indonesië zonder eerst uit te vogelen wat er allemaal te zien is. En Indonesië is een gigantisch land met schitterende highlights. Het is onmogelijk om alles van Indonesië te zien tijdens je vakantie, het land heeft meer dan 17.000 eilanden.

Zoek daarom uit wat je wil zien. Wil je graag naar Bali en daar lekker rondreizen? Of wil je juist wat meer eilanden zien en ga je naar Java, Sumatra en Sulawesi? En je kunt ook nog helemaal de andere kant op naar ongerepte eilanden als de Banda eilanden of West-Timor. Kortom, bedenk eerst wat je wil zien!

TIP ♥ – bekijk alle highlights Indonesië

Bolilanga Island

De Togian Islands zijn ook de moeite waard!

TIP 5 Neem al je vrienden mee!

Of familie 🙂 Feit is dat een georganiseerde reis of vakantie Indonesië vaak goedkoper wordt als met met meerdere mensen reist. Veel reizen zijn samengesteld op 2 tot 4 personen. Als je met een groep reist, kunnen ze de hele reis afstellen op jouw groep en je kunt natuurlijk een goede deal uit het vuur slepen.

Als je alleen reist wordt de reis juist vaak duurder (tenzij je speciale individuele reizen boekt). Door met meerdere personen te boeken kunnen reisorganisaties besparen op bijvoorbeeld vervoer en accommodatie (kamers delen). Zoek dus zo veel mogelijk reisgenoten!

TIP 6 Bespaar op bestemmingen

Indonesië is een gigantisch land en er is genoeg te zien. Er zit daarom ook veel verschil in prijs tussen verschillende reizen of vakanties Indonesië. Als je nog nooit in Indonesië bent geweest heb je de keuze tussen alle mogelijke eilanden. Eilanden als Bali en Java zijn het goedkoopst omdat deze eilanden wat toeristischer zijn.

En vanuit Bali kun je makkelijk zelf een oversteek maken naar Lombok, of van Java naar Sumatra. Mogelijkheden zat dus!

Meer lezen over Indonesië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU