Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Backpacken in Indonesië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 30

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Backpacken in Indonesië is op dit moment razend populair. Backpacken is namelijk een geweldige manier om dit mooie land te leren kennen. Het grote voordeel van backpacken is dat je volledige vrijheid hebt en vaak op een goedkoop budget reist. Hierdoor kun je langer wegblijven. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je reist. Maar backpacken betekent wel vaker de lokale bus, lokaal eten en als het even kan ook lokaal overnachten.

Backpacken Indonesië is de ideale manier om het land te verkennen. Je reist en slaapt vaker samen met locals waardoor je meer van het land ziet. Je moet er wel de tijd voor nemen. Indonesië is behoorlijk groot. Alles bezoeken is bijna onmogelijk maar in een paar weken kun je een hoop zien.

Backpacken in Indonesië

Backpacken in Indonesië is behoorlijk populair. Daar zijn een aantal redenen voor (die je hieronder leest). Het land heeft ook ontzettend veel te bieden. Van prachtige stranden tot eeuwenoude tempels en van indrukwekkende vulkanen tot heerlijk eten. Als je gaat backpacken door Indonesië boek je vaak niks van te voren. Maar dat betekent niet dat je niks hoeft te plannen of uit hoeft te zoeken. Op deze pagina geven we je wat tips voor het backpacken in Indonesië.

Waarom backpacken in Indonesië

Indonesië is een van de grootste landen ter wereld. Maar het is niet zo zeer de grote die de aandacht trekt. Dat is de natuur. Met duizenden kilometer strand, een spectaculair binnenland, gigantische vulkanen, prachtige rijstvelden, indrukwekkende tempels en bijzondere planten en dieren heeft Indonesië meer dan genoeg te bieden.

TIP ♥ – huur een brommer waar dat kan. Er is geen betere manier om plekken te ontdekken dan op de brommer!

Helaas hebben de meeste reizigers niet de tijd om heel Indonesië te zien want het land is werkelijk schitterend! Als je gaat backpacken door Indonesië ontdek je mooie plekjes, leer je leuke mensen kennen en beleef je een avontuur dat je nooit meer vergeet!

Sumatra

Rijstvelden in Sumatra

Budget backpacken

Hoeveel geld je nodig hebt voor je reis door Indonesië, hangt af van de manier waarop je reist. Je kunt bijvoorbeeld in vijf-sterren-restaurants eten, maar je kunt ook low-budget eten bij  lokale restaurantjes. Hetzelfde geldt voor slapen en vervoer. Houd er in elk geval rekening mee dat de prijzen per eiland enorm kunnen verschillen.

 Reken op zo’n €35 tot €45 per dag

Slapen in Yogyakarta op Java is bijvoorbeeld veel goedkoper dan slapen in Bingin op Bali. Bali is het meest ontwikkelde eiland en daarom relatief ook iets duurder. Je betaalt in de grotere steden daarom ook net iets meer dan in de kleinere dorpjes.

TIP ♥ – meer over het budget voor Indonesië lees je hier.

Visum Indonesië

Sinds juni 2015 krijgen alle Nederlanders en Belgen gratis een 30-dagen-visum bij aankomst in Indonesië. Dit visum is niet ter plekke verlengbaar, dus na 30 dagen moet je het land uit.

Als je langer dan 30 dagen in Indonesië bent, dien je wel een visum aan te vragen. Dit kan door middel van een Visa On Arrival of online.

TIP ♥ – meer over dit onderwerp lees je op de pagina visum Indonesië.

Backpacken in Indonesië

Rijstvelden in Sumatra

De mooiste highlights

Vulkanen, stranden, nationale parken, tempels, rijstvelden, eilanden en een oogverblindend mooie onderwaterwereld. Er zijn nogal wat redenen om naar Indonesië te gaan. Alle highlights van Indonesië vind je op de pagina highlights Indonesië. Hier alvast een voorproefje!

Vliegtickets Indonesië

Wanneer je vanaf Amsterdam naar Indonesië wilt vliegen, kun je alleen landen in de hoofdstad Jakarta. Wanneer je een vliegticket naar Indonesië gaat boeken moet je op een aantal zaken letten.

Zo gaan er directe vluchten en vluchten met een overstap naar Indonesië. Een vlucht met overstap duurt vanzelfsprekend langer dan een directe vlucht, maar is soms wel goedkoper. Wanneer je kiest voor een vlucht met overstap kun je er ook voor kiezen om te landen in Bali.

TIP ♥ – alle tips over het boeken van vliegtickets naar Indonesië vind je hier

Beste reistijd Indonesië

Het weer en klimaat in Indonesië zijn sterk afhankelijk van de locatie waarop je op een bepaald moment bent. Over het algemeen geldt dat oktober tot mei geldt als de natte periode.

Van mei tot oktober is de gunstigste reisperiode voor backpacken door Indonesië. Let er wel op dat het in de zomermaanden soms tegen de 40 graden Celsius kan worden in sommige stukken van het land.

beste reistijd indonesie
Sulawesi

Het prachtige Sulawesi

Overnachten in Indonesië

Wanneer je gaat backpacken door Indonesië moet er natuurlijk elke nacht een slaapplaats gevonden worden. Uiteraard is het ook mogelijk om de reis thuis al helemaal te plannen. Je kunt dan een schema maken waar dag voor dag in staat waar je heen wilt.

Op die manier kun je vanuit Nederland ook al accommodaties boeken, zodat je de hele reis voorzien bent van een slaapplek. Een van de charmes van backpacken is echter de vrijheid en het avontuur. Het is veel leuker om ter plaatse pas op zoek te gaan naar een slaapplek!

Indonesië leent zich zo goed voor backpacken omdat er voldoende mogelijkheden zijn voor een goed hotel of hostel. Daarnaast is de bevolking zeer vriendelijk en behulpzaam. Wanneer je echt geen slaapplek kunt vinden, zullen zij jou in veel gevallen graag helpen.

Reisgids


Aangezien we ontzettend veel vragen kregen over reizen in Indonesië hebben we onze eigen reisgids gemaakt voor Indonesië. Hierin hebben we zo veel mogelijk kennis en ervaring in verwerkt. Niet alleen van ons maar ook van andere reizigers!

Zo vind je onder andere info over de budget, visum, highlights, geldzaken, veilig op reis, leuke routes en nog veel meer!

landengids

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!