Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Kerinci National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Op het Indonesische eiland Sumatra ligt een van de belangrijkste nationale parken ter wereld. In het Kerinci-Seblat National Park leven namelijk diverse diersoorten die met uitsterven worden bedreigd. Er worden geregeld zelfs nieuwe diersoorten in dit nationale park ontdekt. Een bezoek aan Kerinci-Seblat National Park is dan ook een absolute aanrader.

Het bijzondere Kerinci National Park

Kerinci-Seblat National Park is erg belangrijk voor het eiland Sumatra. Het park is namelijk mede opgericht om het tropisch regenwoud van de regio te behouden. Daarnaast is Kerinci-Seblat National Park met bijna 14.000 vierkante kilometer het grootste nationale park van heel Indonesië. Het regenwoud staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Je kunt onder leiding van een lokale gids een geweldige wandeling door het gebied maken. Je kunt er zelfs voor kiezen om een meerdaagse tocht te doen. Je overnacht dan midden in de jungle, dit is zeker een ervaring die je nooit meer zult vergeten.

Kerinci

Het national park heeft een enorme verscheidenheid aan dieren. Vogels zijn met name goed vertegenwoordigd in het park. Er leven namelijk 370 soorten vogels waarvan bijna 20 soorten alleen in dit park, en nergens anders ter wereld, leven. Daarnaast zijn er maar liefst 4000 verschillende soorten bloemen, planten en bomen. Ook de grootste bloem ter wereld groeit hier.

Tijgerpopulatie

Een van de redenen waarom Kerinci-Seblat National Park zo belangrijk is, is dat er diverse diersoorten leven die bijna uitgestorven zijn. De laatste 150 Sumatraanse tijgers leven bijvoorbeeld in dit park. Naast de Sumatraanse tijger leven er ook nog vele andere tijgersoorten in het park.

De tijgers worden in dit gebied zo goed beschermd dat er meer tijgers in dit park leven dan in China, Laos, Vietnam en Cambodja gecombineerd. Andere zeer zeldzame diersoorten die in Kerinci-Seblat National Park leven zijn de Sumatraanse neushoorn, de Sumatraanse olifant en de nevelpanter.

Kerinci National Park

Wil jij binnenkort naar Indonesië? Lees dan meer over de prachtige highlights van Indonesië, waar je het beste kunt overnachten in Indonesië of hoe je een goedkoop vliegticket boekt.

Locatie

Meer lezen over Indonesië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU