Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Rondreis Indonesië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 4

Bijgewerkt op 9 oktober, 2023

Wij kunnen hele pagina’s vol schrijven over het reizen door Indonesië. Het is zo’n groot en indrukwekkend land dat je hier makkelijk een rondreis van twee maanden kan maken zonder je een dag te vervelen. Van mysterieuze tempels als de Borobudur tot indrukwekkende vulkanen als de Gunung Rinjani of sfeervolle dorpjes zoals Ubud. Bij een rondreis Indonesië wordt jou droomreis verzorgt door professionele reisbureaus en hoef jij alleen maar te genieten. Bekijk onze tips en tricks voor het boeken van een rondreis Indonesië.

Rondreis Indonesië

Een vakantie of reis plannen kan soms wel maanden duren. En niet iedereen heeft die tijd, energie of zin om zo lang te plannen. De voorbereiding van je reis is echter wel belangrijk. Als je zelf geen zin of tijd hebt om dit alles te regelen kan een rondreis Indonesië een prima uitkomst zijn. Je hoeft dan zelf een stuk minder te regelen.

Er zijn veel verschillende rondreizen door Indonesië te boeken. Waar je precies op moet letten is uiteraard afhankelijk van je eigen wensen. Reis je liever alleen of in groepen? Doe je het liefst actieve dingen of ga je juist rondreizen om te ontspannen? Bedenk eerst goed wat je wil en selecteer een aantal reizen die daar aan voldoen.

Verschillende rondreizen

Je kunt de verschillende rondreizen en aanbieders naast elkaar leggen om de voor- en nadelen tegen elkaar weg te strepen. Daarnaast raden wij altijd aan om, als dat mogelijk is, bij de reisorganisatie langs te gaan. Of om een minimaal één keer met ze te bellen. Zo krijg je een beetje “feeling” met de mensen die jouw reis gaan organiseren. En als dat gevoel niet goed is kan je maar beter met een iets duurdere partij in zee gaan. Je wil tenslotte een unieke en onbezorgde rondreis door Indonesië maken.

Ten slotte zijn er een aantal partijen op de markt die goedkope rondreizen aanbieden. Hier is niks mis natuurlijk maar houd er wel rekening mee dat deze 13 in een dozijn reizen niet zo uniek en goed verzorgd zijn als bij een reisorganisatie die reizen op maat maakt. Daarnaast zal je in deze pakketreizen een hoop dingen zelf onderweg moeten regelen.

Borobudur

De Borobudur zal ongetwijfeld op je reisschema staan!

Beste (rond)reiswebsites

Google ‘Rondreis Indonesië’ en binnen een seconde heb je meer dan genoeg mogelijkheden om een reis te boeken. Er zijn veel mooie en indrukwekkende rondreizen door Indonesië te boeken. Laat je altijd goed informeren en vergelijk verschillende reizen. Om het boeken van een rondreis Indonesië makkelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt van wat volgens ons de beste reisorganisaties zijn!

Een beetje reisinspiratie voor Indonesië

Sumatra
Bromo vulkaan

Meer lezen over Indonesië?

4 comments

 1. Kiki

  Hoi Sjoerd en Ties,

  Wij staan op het punt om via travelbird een rondreis Indonesie te boeken.
  Jullie hebben ervaring met Travelbird las ik op deze website.
  Voor ons als leken ziet deze reis er prachtig uit, maar wat zeggen jullie als ervaringsdeskundigen?
  Vorig jaar hebben we een rondreis door Sri Lanka gedaan met een prive chauffeur, een prachtige reis, maar we hadden wel het gevoel het ‘echte’ Sri Lanka een beetje te missen.
  Dit willen we in Indonesie natuurlijk niet opnieuw hebben, dus hebben jullie nog tips wat dat aangaat?
  Verder vroeg ik me af hoe het zit met de entreegelden voor tempels en andere bezienswaardigheden?
  In Sri Lanka waren deze meer dan eens van Westers niveau, iets wat ons wel is tegengevallen. Hoe zit dat in Indonesie?

  Ik hoop dat jullie ons een beetje op weg kunnen helpen met de reis die we nu op het oog hebben.

  Alvast bedankt!
  Kiki

  1. Azië Expert Post author

   Hoi Kiki,

   een georganiseerde rondreis geeft je altijd minder vrijheid dan wanneer je het zelf boekt. Dat is met TravelBird niet anders. Je zit nu eenmaal vast aan een bepaald reisschema waardoor er minder vrijheid is omte doen wat je zelf wil. En in die 14 dagen stoppen ze vaak de bekendere dingen. Als je zelf dan iets wil ondernemen zal dat in je ‘vrije tijd’ moeten en kost je dat ook extra. Als je echt zelf wil gaan en staan waar je wil en meer buiten de gebaande paden wil reizen zul je zelf op reis moeten zonder reisorganisatie.

   Wat betreft prijzen, dat ligt er aan waar je heen wil. Borobudur, Tanah Lot, Prambanan etc. zijn duurder dan andere highlights omdat ze zo populair zijn. Daar betaal je ook voor. Het is gelukkig niet zo erg als in Sri Lanka waar je als toerist soms wel meer dan 10x de prijs betaald als buitenlander. Het voordeel van een georganiseerde reis is dat die prijzen vaak inbegrepen zijn 😉

   Ik hoop dat je er zo uit komt!

   Groeten,
   Ties

 2. hans

  hoi SJoerd en Ties,

  We twijfelen nog een beetje tussen een rondreis door alleen bali of ‘moeten’ we ook Java en Lombok meenemen?
  We gaan ruim 3,5 week weg.

  Groeten,
  Hans

  1. Sjoerd

   Hoi Hans,

   Ik zou zeker ook proberen om Java en/of Lombok mee te nemen. Zo te horen hebben jullie tijd zat en dan is het bijna zonde om alleen maar op Bali te blijven :). In ons routeboek vind je onder andere een route die tussen Java, Bali en Lombok loopt.

   Groeten,
   SJoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU