Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Salar de Uyuni

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 9
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 4 mei, 2024

  Salar de Uyuni is een soort sprookjeswereld. Een surrealistisch landschap in het zuidwesten van Bolivia. Een plek waar waarschijnlijk meer selfies zijn gemaakt dan in de rest van Zuid-Amerika en een plek die iedereen keer zou moeten zien. Deze immense zoutvlakte is een bizarre plek vol adembenemende uitzichten en indrukwekkende natuur. Hier kun je roadtrips maken langs eindeloos lijkende landschappen, hordes flamingo’s, hot springs en oude treinen. Oh… vergeet zeker de zonsondergang niet! Zo mooi als hier maak je die namelijk niet vaak mee!

  Hoe boek je een tour in Salar de Uyuni?

  Wat de Machu Picchu is voor Peru, is Salar de Uyuni voor Bolivia. Dit is de bekendste bezienswaardigheid van het land. En dat is terecht want deze vlakte met het bijzondere spiegeleffect is een natuurverschijnsel dat je niet vaak ziet.

  Als je Bolivia bezoekt, mag deze plek natuurlijk niet ontbreken op je route. Het is een van de bekendste plekken van het land en bovendien een van de meest indrukwekkende in Zuid-Amerika. De beste manier om de zoutvlakte te bezoeken is door middel van een tour.

  Ik heb de beste tips voor het boeken van een tour op een rij gezet.

  1. Waar boek je een tour?

  Wij hebben de tour geboekt in het dorp Uyuni zelf, dit zou ik eenieder aanraden. Je vindt hier tal van touroperators waar je zo binnen loopt en je alles kunt vragen met betrekking tot de tour. Er wordt vaak voldoende Engels gesproken.

  Op deze manier kun je afgaan op je eigen wensen, de prijs en het gevoel wat je bij het bedrijf hebt. Neem hier de tijd voor! Boek een nachtje in een van de vele hostels, zodat je de volgende dag uitgeslapen je tour start.

  Onze tour hebben we geboekt bij Quechua Connection 4WD. Hier ben je zeker van een onvergetelijke 3-daagse trip. Dit is 1 van de top organisaties!

  TIP ♥ – indien je Spaans niet veel verder reikt dan “Dos Cervezas por favor” ;), dan biedt een offline vertaal app in gevallen als deze ook een zeer fijne uitkomst! Wifi is namelijk schaars.

  salar de uyuni

  Salar de Uyuni

  2. Wat kost een tour?

  Mocht je, net als ik, met een beperkt budget reizen, bespaar dan vooral op bijvoorbeeld je overnachtingskosten elders in Bolivia. Liever niet op de tour naar Salar de Uyuni. De prijzen kunnen enorm verschillen.

  Het is een ruig gebied om doorheen te rijden, voornamelijk in het regenseizoen. Hoe hoger de prijs, des te meer kwaliteit je kunt verwachten. Denk hierbij aan een veilige auto, Engelse sprekende gids, eten, slaapgelegenheid, plek van activiteiten zoals het bezoek aan een hotspring, zonsondergang op de vlakte.

  3-daagse tour

  Voor ons was het de kosten uiteindelijk dubbel en dwars waard. Wij hebben 1.250 BoB per persoon betaald, wat neerkomt op zo’n €150. Voor deze 3-daagse tour verschilt de prijs behoorlijk per touroperator. De bedragen starten bij zo’n €90 en lopen op tot wel €160.

  Dagtour

  Wil je een dag tour doen? Dan ben je rond de €35 kwijt. Ik raad je echter aan om te kiezen voor de 3-daagse tour.

  TIP ♥ Met wat onderhandelingskunsten kun je nog iets van de prijs afkrijgen als je met voldoende mensen bent om 1 auto te vullen. Verwacht echter niet veel korting.

  3. Waar moet je op letten?

  Laat je vooral niet afzetten. Er zijn hele goede touroperators, maar ook touroperators waar veel beloofd wordt en er uiteindelijk weinig van terecht komt. Dit is op voorhand natuurlijk lastig in te schatten.

  Mijn advies is: loop zelf ergens naar binnen, laat je niet naar binnen lokken met mooie praatjes van Bolivianen die je op straat aanspreken.

  Ook naar Chili?

  Wil je ook naar Chili op de 3e dag? Zorg dat je afspraken maakt met de touroperator. Je haalt dan samen met de gids op dag 1 in Uyuni de nodige stempels voor in je paspoort.

  De kosten van de transfer tussen het punt waar de jeep je op dag 3 afzet bij de grens en je bestemming San Pedro de Atacama zouden inbegrepen moeten zijn in de totaalprijs van de tour. Zorg dat de gids je helpt met het zoeken naar het juiste transfer busje op de laatste dag.

  TIP ♥ – je kunt de 3-daagse Salar de Uyuni tour ook andersom reizen, mocht je al in Chili zijn. Je start dan vanuit San Pedro de Atacama en eindigt in Uyuni.

  Wat moet je gezien hebben?

  Uiteraard valt over smaak niet te twisten, laat ik dat vooropstellen. Zo heeft eenieder eigen wensen. Bij het kiezen van een touroperator/tour kun je kiezen wat je wel niet wil zien tijdens je tour. Dat verschilt namelijk per tour en organisatie.

  Tijdens de tour

  Wij hebben er echter voor gekozen om een 3-daagse tour te boeken waarbij we minimaal de zonsondergang op de zoutvlakte mee zouden maken en de volgende avond door mochten brengen in een hotspring.

  Met een buitentemperatuur van rond het vriespunt, in heerlijk warm water de zonsondergang meemaken met vervolgens de prachtige sterrenhemel (incl. de Melkweg) als uitzicht. Een laagje water op de zoutvlakte was de kers op de taart.

  Deze 3 elementen hebben de tour voor ons een adembenemende en onvergetelijke ervaring gemaakt.

  TIP ♥ – het regenseizoen werkt bij deze tour in je voordeel. Zodra er een laagje water op de zoutvlakte ligt, ontstaat er een spiegel effect, wat zowel overdag als met de zonsondergang onbeschrijflijk mooi is.

  Het dorpje Uyuni

  In het dorpje Uyuni valt niet zo heel veel te beleven. Uyuni bestaat voornamelijk uit touroperators, restaurants, hostels en wat souvenirwinkeltjes. Plan hier daarom enkel en alleen extra tijd om een tour uit te zoeken en te boeken, meer tijd zal je hier niet nodig hebben.

  TIP ♥ – ben je op zoek naar een betaalbaar hostel met lekkere bedden en een goed ontbijt? Boek dan Piedra Blanca Hostel.

  Uyuni

  Uyuni

  De route naar Salar de Uyuni

  De exacte route hangt af vanwaar je de tour boekt uiteraard. Deze omschrijving is dan ook van de reis die wij zelf hebben gemaakt. Tijdens onze tour stond de vlakte zo ver onder water dat we zelfs activiteiten niet hebben kunnen doen, echter heeft dat voor ons zeker niet afgedaan aan de beleving.

  Dag 1 – Cementerio de Trenes, Colchani en Salar de Uyuni

  Samen met nog wat backpackers verzamelen rond 10:00 uur in de ochtend bij het kantoor van de touroperator. Na een korte briefing wordt er uitgelegd dat we de backpacks op het dak bevestigen en dus alle spullen die je overdag nodig hebt in je daypack te stoppen.

  Denk hierbij aan warme kleding voor de avond en slippers, indien je in het regenseizoen reist. Ook toiletpapier, kleingeld, snacks en uiteraard water (minimaal 2 liter per persoon per dag) niet vergeten.

  Cementerio de Trenes

  De eerste stop is Cementerio de Trenes, beter bekend als The Train Cementry. In the middle of nowhere staan zeer oude locomotieven en wagons opgesteld, welke zijn aangetast door de zoute wind van de enorme vlakte die hier vlakbij ligt.

  Dit zou zomaar eens een filmset kunnen zijn. Stil en verlaten…

  Train Graveyard

  Train Graveyard in Bolivia

  Colchani

  We vervolgen de weg naar Colchani. Een klein dorpje waar je van dichtbij het zoutverwerkingsproces kunt zien. Van ruw zoutvlakte materiaal naar een zakje keukenzout.

  Leuk en heel goedkoop souvenir voor de keukenprinsen en/of prinsessen thuis. In dit dorp lunchen we verrassend lekker. Veel groente, rijst en indien je een poging wil wagen is het vlees van de dag: Apalca.

  Salar de Uyuni

  Na een korte rit bereiken we de rand van Salar de Uyuni. Voor ons ziet het er erg modderig, waterig en grijs uit.

  We zijn wat sceptisch, maar bij aankomst nabij het zouthotel – waar de meeste touroperators overigens lunchen, waardoor het binnen erg druk is – kijken we onze ogen al uit. De gids neemt onze telefoon en maakt een onwijs leuk filmpje.

  TIP ♥ – bekijk ons blog ‘10x tips voor Salar de Uyuni‘ met handige tips voor een bezoek.

  Dakar Sign, Bolivia

  Dakar Sign

  Salar de Uyuni

  Salar de Uyuni

  Helaas hebben wij dit gemist wegens de enorme hoeveelheid water op de vlakte van Salar de Uyuni, maar wanneer deze wel droog is wordt er zo’n 3 km gefietst.

  Daarnaast staat er een bezoek aan het eiland Incawasi op het programma (ook dit enkel in het droge seizoen), waar je midden op de zoutvlakte een wandeling kunt maken naar de top van dit eiland welke bezaaid is met metershoge cactussen.

  En dan is eindelijk het moment aangebroken, de camera’s kunnen uit de tassen om unieke plaatjes te schieten.

  Denk hier van tevoren over na, je hebt voldoende tijd, maar je bent waarschijnlijk zo enthousiast dat de tijd vliegt.

  Althans, dat was bij ons het geval. Wij waren alleen al zo onder de indruk van het spiegeleffect en het gevoel alsof je “in de hemel” loopt, dat we zelf vergaten de optische illusie foto’s te maken.  De gidsen zijn ontzettend creatief en behulpzaam, maak hier gebruik van.

  Zoutvlakte Bolivia

  De zoutvlakte

  Salar de Uyuni

  Salar de Uyuni

  Salar de Uyuni

  Salar de Uyuni

  Salar de Uyuni

  De zonsondergang

  We vervolgen onze reis naar een punt waar de zonsondergang goed te zien is. Dit is zo prachtig! Ik raad iedereen aan om een tour te kiezen waarbij dit mogelijk is.

  Je kunt bij diverse touroperators kiezen om de eerste nacht in een zouthotel te slapen, waar het winderig en ijzig koud is. Wij slaan deze optie over en slapen heerlijk in een minihostel na een goede warme maaltijd.

  Bedenk voordat je deze tour maakt na over foto’s die je graag wilt maken. Zo kun je attributen/speelgoed meenemen. Ik wilde graag door middel van de optische illusie in een Nutella pot duiken, echter kost een klein potje Nutella in Uyuni al snel 10 euro, wat me een beetje te veel van het goede leek voor een perfecte foto 😉

  Zonsondergang Uyuni

  Salar de Uyuni, Bolivia

  Salar de Uyuni

  Salar de Uyun

  Zonsondergang Bolivia

  Zonsondergang Salar de Uyuni

  Dag 2 – Coral Valley Ollague Volcano, Siloli Desert, Red Lagoon en Sol de Manana

  De tweede dag gaan we vroeg op pad, want we leggen een flinke afstand af vandaag. Dag 1 was zo adembenemend mooi en perfect, dat we ons bijna niet voor kunnen stellen dat de 2e dag weer een plaatje gaat worden… en deze dag verrast ons in positieve zin!

  Coral Valley Ollague Volcano

  We stappen onwijs vaak de auto uit om het een en ander te bezichtigen. De dag begint bij een plek waar we uitzicht hebben op een rokende vulkaan, Coral Valley Ollague Volcano. Wij hebben dit nooit eerder gezien, waardoor het stiekem toch wel heel mooi is om te zien.

  De lunch wordt geserveerd bij een kleurrijke en prachtige lagoon met fotogenieke flamingo’s. Het ruikt hier een beetje dubieus, dit komt door de mineralen en algen waar de flamingo’s van leven en waardoor het zo’n mooi kleurrijk geheel is.

  Coral Valley

  Coral Valley

  Valle Ollague Volcano

  Valle Ollague Volcano

  Salar de Uyuni

  Lunch Uyuni

  Siloli desert

  Je zult je ogen uitkijken wat betreft het ontzettend snel veranderende landschap tijdens deze dag. De Siloli desert is vooral erg droog en kaal, het hoogtepunt van deze plek is het vreemd gevormde gesteente wat lijkt op een boom. En de wind is hier zo sterk en koud, brr!

  Red Lagoon

  We vervolgen de reis richting Red Lagoon. Vergeet zeker niet om af en toe even weg te lopen bij de groep en alleen maar te genieten van deze prachtige omgeving en uitzichten.

  Sol de Manana geysers

  Onze laatste bezienswaardigheid van vandaag zijn de Sol de Manana geisers. Deze kokende, grijze, naar zwavel ruikende geiser vormt een zeker gevaar. De vulkanische activiteit is goed zichtbaar. Loop heel voorzichtig en glijdt vooral niet uit.

  Dit is zo ongeveer het hoogste punt van de tour, bijna 5.000m. Doe rustig aan en drink voldoende water.

  Polques hotsprings

  Echter, het hoogtepunt van deze dag zijn wat ons betreft de Polques hotsprings. Waar we in zwemkleding in lopen, een wijntje drinken tijdens de kleurrijke zonsondergang en ons vergapen aan de sterrenhemel zodra het donker is.

  TIP ♥ – Vergeet voordat je gaat slapen niet nog even naar buiten te lopen. Je tenen vriezen er bijna vanaf, maar als je naar boven kijkt en de ontelbare sterren aan de hemel ziet staan dan neem je die bevroren tenen wel voor lief.

  Siloli Desert, Bolivia

  Siloli Desert

  Rainbow Mountains

  Rainbow Mountains

  Rainbow Mountains, Bolivia

  Apalaca’s

  Red Lagoon, Bolivia

  Red Lagoon

  Sol de Manana Geysers

  Sol de Manana Geysers

  Dag 3 – Groene en witte lagoon en Chili

  De groene- en witte lagoon zorgen als afsluiter van de tour. Inmiddels hebben we zoveel moois gezien en zijn we aardig gebroken van de wijntjes in de hotspring, slapen op hoge hoogte en de kou, dat we moe, maar voldaan toe zijn aan de terugweg.

  Indien je op doorreis bent naar Chili, dan wordt je vandaag in de ochtend rond 10 uur afgezet op de grens tussen Bolivia en Chili. Mocht je teruggaan naar Uyuni, dan volgt er nog een lange rit terug naar het beginpunt, reken op zo’n 8 uur rijden.

  Salar de Uyuni

  Tour in Salar de Uyuni

  Wat neem je mee?

  In principe kun je je gehele backpack + inhoud meenemen als je die bezit. Als je slechts een selectie van je bagage kunt meenemen, zorg dan voor gemakkelijk zittende kleding en vergeet vooral niet het volgende.

  Het kan erg warm zijn op deze hoogte als de zon doorkomt, vertrek daarom niet zonder:

  • Zonnebril
  • Slippers (wanneer de vlakte onder water staat wil je echt níét met schoenen de vlakte betreden. Draag daarom bij het uitstappen slippers en rol de pijpen van je evt. lange broek op)
  • Luchtig shirt & broek
  • Zonnebrandcrème
  • Zwemkleding (indien je een bezoek aan de hotsprings op je programma hebt staan)

  Wanneer de zon ondergaat (en in de schaduw) koelt het ontzettend snel af, zorg daarom voor:

  • Dikke trui
  • Wind- en waterdichte jas
  • Lange broek
  • Dikke sokken
  • Wandelschoenen/gympen
  • Muts, sjaal en evt. handschoenen zijn ook zeker geen overbodige luxe

  Overige handigheden

  • Water! Minimaal 2 liter per persoon, per dag. Ook de organisatie neemt drinken mee(water/cola/thee/koffie), maar enkel voor bij de maaltijden. Drink de rest van de dag zoveel mogelijk water om hoogteziekte te voorkomen.
  • Camera incl. voldoende opgeladen batterijen
  • Hoofdlampje of zaklamp
  • Oordoppen
  • Tissues/toiletpapier
  • Kleingeld voor evt. aankopen/toiletbezoek/fooi
  • Waterdichte zak, zodat je belangrijke elektronische apparaten niet per ongeluk uit de auto vallen op de zoutvlakte. De combinatie van zout en je kostbare apparatuur is een hele slechte combinatie. Mijn eigen camera had een aantal spetters van zoutwater door gebruik dicht bij de grond en na 2 dagen zat mijn lens zo vast als een muur en was in- of uitzoomen onmogelijk geworden. Na wat schoonmaakwerk gelukkig weer helemaal de oude.
  • Iets te drinken voor in de avond, denk hierbij aan een flesje wijn of bier. Ik raad je aan om i.v.m. de hoogte niet te veel te drinken. Je kater zal 3x zo vervelend voelen de volgende dag 😉 Dit uit persoonlijke ervaring…
  • Zoete en hartige snacks voor in de auto. Als je iets kunt delen met je medepassagiers en gids/chauffeur, wordt de sfeer in de auto nog een stuk beter.
  salar de uyuni

  Salar de Uyuni

  Overige tips en info

  Als het goed is weet je nu bijna alles wat je moet weten over een tour naar Salar de Uyuni. Er zijn nog een aantal kleine tips die we je mee willen geven;

  Eten

  Normaal gesproken zijn wij fan van lokaal dineren. We gaan altijd zoveel mogelijk op zoek naar lokale gerechten, want die hamburger kan je thuis ook eten. Maaar.. in Salar de Uyuni werden we gewezen op Minuteman Revolutionary pizza.

  Op aanraden van een reisgenoot gingen we hier eten. Volgens haar was het “de beste pizza die ze ooit op had”. Dat wilde wij wel eens meemaken.

  Over het feit of het de beste pizza ooit was zijn we nog niet uit maar het was absoluut een top pizza. Waarschijnlijk de beste pizza’s van Bolivia. Mocht je tijd over hebben voor of na een tour en trek hebben in pizza, ga dan zeker eens langs bij Minuteman Revolutionary pizza.

  Electra

  Tijdens de tour is er (vrijwel) geen elektriciteit. Zorg dat je telefoon en camera opgeladen zijn en neem voor de zekerheid een volle powerbank mee. Door de lage temperatuur in de nacht lopen batterijen sneller leeg.

  De omgeving is prachtig en het zou eeuwig zonde zijn als je halverwege geen foto’s meer kunt maken.

  Geen WiFi

  Je zult geen Wifi hebben tijdens de tour en het bereik van je telefoon zal op meerdere plekken ook wegvallen. Geen paniek, de gidsen kunnen altijd contact maken met de organisatie in de stad in geval van nood.

  Acclimatiseren

  Tijdens de tour ga je de hoogte in. Het hoogste punt van de tour zal bij vrijwel alle meerdaagse tours erg hoog zijn, dit kan zelfs oplopen tot 5.300m. Wij als inwoners van de Lage Landen zijn dit niet zo gewend.

  Er zijn diverse organisaties die op deze hoogte slapen. Zo hebben wij er voor gekozen om met een organisatie in zee te gaan die overnacht op een iets lager gelegen locatie, zo’n 4.800m.

  In de groep van 10 personen is slechts 1 persoon niet lekker geworden door de hoogte.

  Dit leidt tot lichte hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid. Echter, voor deze korte tijd zal het zeker geen gevaar zijn voor je gezondheid. Wil je dit voorkomen? Zorg dan dat je heel veel water drinkt afgewisseld met een glaasje cola en eet niet te grote maaltijden.

  Ook zoetigheid helpt, dus deze dagen is het heel verantwoord om lekker te snoepen ☺

  TIP ♥ – let wel, zorg altijd dat je de gidsen op de hoogte stelt als je je niet lekker voelt. Ze kijken hier zeker niet raar van op, de meeste toeristen zijn niet gewend aan deze hoogtes.

  salar de uyuni

  Salar de Uyuni.

  Hoe kom je er

  Je kunt Salar de Uyuni per bus en per trein bereiken. Beide opties zijn prima te doen. De meeste opties heb je vanuit de hoofdstad La Paz.

  Trein

  De trein naar de zoutvlakte gaat vanuit het plaatsje Oruro, dat ongeveer drie uur verwijderd is van La Paz. Treinen rijden niet iedere dag, maar alleen op donderdag en zondag (vertrek 12:05 uur).

  Je bent zeven uur onderweg en het kost je tussen de 56 en 112 boliviano(€7,30 – €14,60), inclusief eten! (afhankelijk van de klasse).

  Bus

  Ga je met de bus naar Salar de Uyuni, dan vertrek je vanuit La Paz. Houd in dit geval rekening met een reistijd van 10 tot 12 uur. De kosten variëren van 70 boliviano tot 230 boliviano. Bussen vanuit Oruro kosten 45 tot 120 boliviano en doen er 7 tot 8 uur over.

  Check ook Todo Turismo voor vervoersopties.

  TIP ♥ – boek hier direct je (bus)tickets

  Overnachten in Uyuni

  Het dorpje Uyuni is de toegangspoort tot de zoutvlaktes. Het is de laatste jaren uitgegroeid van een klein, lokaal dorpje tot een van de meest bezochte plekken in Zuid-Amerika.

  Ondanks de toename in toerisme, is dat nog niet te merken aan de accommodaties. Er zijn de laatste jaren veel goede opties bijgekomen, maar het is nog lang niet te vergelijken met populaire bestemmingen als Cuzco of zelfs Sucre.

  Een van de leukste plekken om te overnachten is Onkel Inn Wagon Sleepbox Uyuni. Dit zijn oude, omgebouwde treinwagons. Ze zijn voor €35 per nacht ook nog eens betaalbaar.

  Andere goede opties zijn:

  • Hotel Boutique Atipax
  • Hotel Jardines de Uyuni

  TIP ♥ – dit is onze selectie van mooiste accommodatie in Uyuni

  salar de uyuni

  Salar de Uyuni

  Beste reistijd

  Je kunt Salar de Uyuni het hele jaar door bezoeken, maar wij raden je aan om in de Boliviaanse zomer naar de zoutvlakte te gaan. De Boliviaanse zomer zijn de maanden november tot en met februari. Dan zijn de nachten minder koud en ligt er een laagje regen over het zout.

  Dit lijkt misschien onwenselijk, maar hierdoor worden foto’s van de zoutvlakte mogelijk nog mooier. Door het laagje water op het zout, lijkt het namelijk net of alles zweeft en alles op de zoutvlakte reflecteert.

  Zeker voor fotografen is dit de beste periode om naar Salar de Uyuni te reizen.

  Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
  Temp. 19 18 18 17 18 16 16 17 19 21 21 20
  105 75 50 15 5 0 0 5 10 20 35 75

  Groen = beste reismaanden
  MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

  Locatie

  Meer lezen over Bolivia?

  9 comments

  1. Nicolette Arets

   Wij waren bijna 30 jaar geleden in juli op de Salar de Uyuni, ook dan is het er práchtig!! Wel heeeeel koud!

  2. Jessica

   Hallo,
   Wij willen vanuit La Pax ook graag een tour doen naar Uyuni, maar ook San Pedro de Atacama bezoeken in deze tour. Is deze mogelijkheid er?

   1. Ties - Reis Expert Post author

    Hoi Jessica,

    dat durf ik niet te zeggen. Daarvoor kun je het beste contact opnemen met een van de operators in de buurt.

    Happy travels,
    Ties

  3. Yoëlle

   Hi!
   Ik ben van plan om de trein van Uyuni naar Oruro te nemen, maar ik kan nergens vinden op internet waar je dit kunt boeken. Hoe hebben jullie deze reis geboekt?

   1. Ties - Reis Expert Post author

    Hoi Yoelle,

    je kunt hier eens kijken.

    Groeten,
    Ties

  4. Anoniem

   Visitor Rating: 7.5/10

  5. Sjoerd lagraauw

   Visitor Rating: 9.5/10

  6. Roy

   Handige tips en wat een foto’s! Ik ga in mei naar Uyuni. Is het weer dan een beetje te doen?

   1. Ties Post author

    Hoi Roy,

    dank je wel! Het was inderdaad erg indrukwekkend en zeker een aanrader tijdens je reis! In principe zijn de beste maanden november tot en met februari, maar je hebt ook zeker kans op goed weer in mei. Wellicht regent het iets meer, maar zoals je ziet levert dat ook mooie plaatjes op 🙂

    Veel reisplezier!

    Groeten,
    Ties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU