Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Cordillera Real

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Hou je van lange wandeltochten in de prachtige natuur? Dan is Bolivia een prima vakantiebestemming. In Bolivia zijn diverse gebieden te vinden waar je heerlijk kunt wandelen, waaronder Cordillera Real. Met meer dan 600 bergtoppen hoger dan 5.000 meter die makkelijk te bereiken zijn vanuit La Paz is dit een van de mooiste regio’s van Bolivia.

Een outdoor paradijs

Cordillera Real is een berggebied in de Andes in Bolivia. Het berggebied ligt niet ver van La Paz. Je vindt er tientallen verschillende hoge bergen, waarvan de hoogste berg ongeveer 6.500 meter de hoogte in schiet.

Het is een prachtig gebied om te wandelen. Zeker als je van actieve en vrij uitdagende wandeltochten houdt.

Deze majestueuze bergketen geeft je toegang tot grenzeloze uitdagingen en bizarre contrasten met veel verschillende landschappen. Het is een van de mooiste delen van de hele Andes regio.

De bergketen staat ook bekend als ‘Cordillera de La Paz’ of ‘Cordillera de Los Andes’ en het is de grootste bergketen in het Zuid-Amerikaanse continent en de op één na grootste ter wereld.

Cordillera Real

Cordillera Real

Hiken in Cordillera Real

De bezienswaardigheden in Cordillera Real zijn de hoge bergen die je in dit bergachtige gebied kunt vinden. De hoogste berg van het gebied is Illimani, met bijna 6.500 meter een van de hoogste bergen in Bolivia.

Je kunt ervoor kiezen om deze berg te bewandelen, maar in Cordillera Real zijn ook vele andere prachtige bergen te vinden. Dé manier om deze regio te ontdekken is natuurlijk door een tour te boeken.

1. Welke route kun je lopen?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn zo veel hikes te lopen en tours te boeken dat het bijna onmogelijk is om ze allemaal te benoemen. Hikes of tours variëren van een dag tot een maand en van simpele wandelingen tot de meest uitdagende routes.

Daarnaast verschilt het ook enorm waar je loopt want het gebied is zo groot dat je uit veel verschillende tours kunt kiezen.

La Paz

De meeste klimmers boeken een georganiseerde tour in La Paz en vertrekken vanuit La Paz naar de regio waar ze gaan wandelen. Het is dan ook afhankelijk van je eigen wensen waar je wil hiken. Regio’s die populair zijn, zijn;

  • Millipaya Trekking – 2 dagen
  • Choro Trekking – 3 tot 4 dagen
  • Condoriri Treking – 1 tot 3 dagen
  • Sajama Trekking 2 tot 3 dagen
  • Illampu – 7 dagen
Cordillera Real

Cordillera Real

2. Een voorbeeld route

Zoals gezegd zijn er ontzettend veel routes te lopen. Het gebied is ook enorm. De hikes verschillen allemaal in moeilijkheid dus niet iedereen zal dezelfde route lopen. Hieronder een voorbeeldroute van de 3-daagse Condoriri Trekking.

Deze hike is redelijk te doen voor iedereen met een goede conditie.

Dag 1 – La Paz & Chiara-Khota

Om Condoriri te bereiken, moet je eerst naar een klein dorpje genaamd “Plaza de Llamas” reizen. Het is ongeveer twee uur rijden met de auto van La Paz. Hier ontmoet je de porters. Porters zijn mensen die alle essentiële benodigdheden dragen, op de rug van hun lama’s.

De trekking begint op een hoogte van 4.300 meter dus zorg wel dat je al enige tijd in La Paz hebt doorgebracht om te wennen aan de hoogte. Vanaf daar ga je naar een hoogte van 4.600 meter, tot je het eerste kamp bereikt aan de oevers van de prachtige lagune van Chiara-Khota.

Dag 2 – Huayna Potosi & Liviñosa meer

Dag 2 wordt je vroeg gewekt en dat is de moeite waard want een zonsopkomst boven het Andes gebergte is iets wat je niet snel vergeet. Na het ontbijt loop je over twee bergpassen en observeer je een deel van de gigantische berg Huayna Potosi (6.088 meter).

Daarna begin je de afdaling, tot het Liviñosa meer, op een hoogte van 4.200 meter, waar het kamp wordt opgezet.

Dag 3 – Milluni meer

De laatste dag bereik je de 4.900 meter hoge pas en gaat de trekking verder rond gletsjers. Vanaf hier kun je nog steeds de Huayna Potosí Mountain zien, evenals het Milluni meer. Hier wacht de auto om je terug te brengen naar La Paz.

Wat kost het?

Wat een hike kost is ook weer afhankelijk van welke route je loopt, bij welke organisatie en hoe lang je gaat. Daarnaast scheelt het natuurlijk of je je eigen spullen hebt of niet. Wat wel duidelijk is dat het niet heel goedkoop is. Enkele voorbeelden van prijzen;

  • Millipaya Trekking – 2 dagen ➜ US$270
  • Choro Trekking – 4 dagen ➜ US$30
  • Condoriri Treking – 3 dagen ➜ US$290
  • Sajama Trekking 3 dagen ➜ US$450
  • Cordillera Real – 9 dagen ➜ US$1.350

Wat is de beste tijd?

De maanden mei tot en met oktober zijn de beste maanden om een hike te maken in deze regio. Dit is de Boliviaanse winter. In de winter kan het flink koud worden op de toppen van de verschillende bergen, maar het is wel droger in de winter dan in de Boliviaanse zomer.

De maanden april en november zijn ook goed, maar er is meer kans op onvoorspelbaar weer. zijn wel minder bezoekers.

De maanden december tot en met maart kun he beter overslaan omdat het weer dan slecht is. Je moet rekening houden met vrij veel neerslag

TIP ♥ – voor meer info over de reistijd kun je kijken op de pagina beste reistijd Bolivia

Cordillera Real

Hoe kom je bij Cordillera Real?

Je kunt hier het gemakkelijkst komen door eerst naar La Paz te reizen. Cordillera Real ligt bij deze grote stad in de buurt en daarom worden er vanuit La Paz diverse tours georganiseerd.<

Wil je op eigen houtje naar Cordillera Real (zonder excursie), dan doe je dit tevens vanuit La Paz. Vanuit deze stad rijden diverse plaatselijke bussen naar het wandelgebied.

Locatie

Meer lezen over Bolivia?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU