Hoofdmenu
reis expert header

Amboro National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Wie bijzondere diersoorten wil zien en/of vogels wil spotten, moet zeker een bezoek brengen aan Amboro National Park. Dit natuurpark beslaat niet alleen een groot oppervlak, maar huist ook meer dan 125 soorten zoogdieren en 800 vogelsoorten. Je vindt er niet alleen mooie natuur, maar ook bijzondere Inca ruines. Dit park is een must om te bezoeken.

Waarom Amboro National Park

Het park ligt op zo’n 800 kilometer van La Paz. Het gebied waar het park in ligt, wordt ook wel de elleboog van de Andes genoemd. Dit is het gebied waar de Cordillera Occicental een scherpe bocht maakt en van het oosten naar het zuiden loopt. Aan de oostelijke kant van het park loopt Amboro National Park door in een ander nationaal park, Carrasco. Ben je in de buurt van Amboro National Park, dan kun je het bezoeken van deze parken eenvoudig met elkaar combineren.

TIP ♥ bezoek de unieke en pittoreske regio van Mataracú, waar je kunt proberen de zeldzame dieren te spotten, zoals de gigantische luiaard

Amboro National Park heeft een unieke geografische positie, namelijk in een samenstroming van drie verschillende ecosystemen. De geografische positie met de combinatie van het Amazonegebied, de noordelijke Chaco en de Andes heeft Amboro National Park een  bijzondere flora en fauna. Maak je een wandeling door het park, dan kom je vele verschillende soorten dieren, vogels, planten, bomen en bloemen tegen.

amboro national park

Het Amboro National Park 

Wat is er te doen in Amboro National Park

Te veel om op te noemen. Het park is zo gigantische dat je hier makkelijk een maand kan doorbrengen zonder je een dag te vervelen. Het is onmogelijk om alle leuke dingen te doen in Amboro National Park, maar wel kunnen je wel op weg helpen met de leukste dingen.

1. Vogels spotten

Het indrukwekkendste van Amboro National Park is misschien wel het aantal vogelsoorten dat je in het natuurgebied kunt tegenkomen. Dit is misschien niet echt een bezienswaardigheid te noemen, maar de vele vogels maken het bezoeken van het Amboro National Park wel erg bijzonder. Met meer dan 800 vogelsoorten in het hele park en de hoogste concentratie vogels per vierkante kilometer, kom je in Amboro National Park gegarandeerd veel bijzondere vogels tegen.

2. Maak een hike

Een hike door het park is natuurlijk de beste manier om de regio te ontdekken.  Het is verstandig om je vooraf te verdiepen in de intensiviteit van de wandeling die je hier kunt maken. Sommige wandelingen in het park zijn erg zwaar, mogelijk te zwaar voor bepaalde doelgroepen. Door je van tevoren te verdiepen in hoe zwaar jouw wandeling in het park is, weet je zeker dat je geen wandeling organiseert die eigenlijk te zwaar voor je is.

Dingen die je tegen komt zijn onder andere mooi watervallen zoals de Jardin de las Delícias waterval, schitterende uitzichten van de vulkaan Mirador Loma Borda, gekke grotten, enorme valleien en zelfs mooie stranden bij de Surutu River.

TIP ♥ – een paar van de mooiste hikes die je kunt maken zijn die van La Orquídea, La Cascada, El Condor, Los Loros en Bosque Seco y Amboró

3. Boek een tour

Toeristen mogenalleen met een gids het Amboró Nationaal Park in. Er zijn tal van touroperators die verschillende tours voor kortere of langere tijd aanbieden. De gemiddelde kosten voor een twee-daagse-tour (1 nacht) is ongeveer €110 per persoon incl. spullen en eten.

Bij het boeken van een tour is het belangrijk om te weten dat kwaliteit aanzienlijk variëren naargelang de prijs. Hogere tour prijzen betekent meestal dat medewerkers goed worden betaald betaald, de gidsen zijn professioneel en goed geïnformeerd en spreken Engels, de accommodatie is comfortabel en tourbedrijven zijn milieubewust.

TIP ♥ – een goede touroperator is Amboro Park Tours 

Beste reistijd

De beste periode om naar Amboro National Park te gaan, is in de Boliviaanse winter. De Boliviaanse winter loopt van mei tot en met oktober en is ideaal voor een vakantie omdat er dan minder regen valt. De lucht is extra helder in deze maanden. Ondanks het koelere weer, zijn de paden minder modderig en zijn er minder muggen.

Wel moet je er rekening mee houden dat de Bolivianen in deze periode zelf ook vakantie hebben, waardoor het wat drukker kan zijn.

TIP ♥vergeet geen warme kleding mee te nemen. In de avond kan het hard afkoelen

Hoe kom je er?

Je kunt het beste naar Amboro National Park gaan door eerst naar Santa Cruz te reizen. In Santa Cruz boek je eenvoudig een dagtrip naar Amboro National Park, waarbij je bijvoorbeeld een wandeling maakt door het natuurpark. Het park heeft twee ingangen. Een in het noorden en een in het zuiden. Je kunt dus ook zelf naar het park afreizen.

Zuid – eenMini-Busnaar de zuid ingang vertrekt vanuit de bus terminal in Santa Cruz (Avenue Omar Chavez Ortiz 1147). Ze vertrekken pas bij minimaal 4 personen. Het kost je ongeveer €3,50 voor een enkeltje.

Noord – busjes naar de noord ingang vertrekken vanaf de ‘old bus terminal’ op Calle Isos. Neem de bus die naar ‘Yapacani’ gaat en stap uit bij Buena Vista’s (vraag aan chauffeur). Een enkeltje kost ongeveer €3.

Locatie Amboro National Park

Wat wij vinden:
  • 7/10
    Reis-Expert - 7/10
7/10

Samenvatting

Wie bijzondere diersoorten wil zien en/of vogels wil spotten, moet zeker een bezoek brengen aan Amboro National Park. Dit natuurpark beslaat niet alleen een groot oppervlak, maar huist ook meer dan 125 soorten zoogdieren en 800 vogelsoorten. Je vindt er niet alleen mooie natuur, maar ook bijzondere Inca ruines. Dit park is een must om te bezoeken.

Meer lezen over Bolivia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU