Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Amboro National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 juni, 2020

Wie bijzondere diersoorten wil zien of vogels wil spotten, moet zeker een bezoek brengen aan Amboro National Park. Het is een van de beste plekken om vogels te spotten, maar je vindt er niet alleen mooie natuur, maar ook bijzondere Inca ruïnes. Dit park is een must om te bezoeken.

Amboro National Park

Het park is een goede mogelijkheid om in het Amazone gebied van Bolivia te komen. Je kunt er wandelen in de bergen, de jungle en het regenwoud ontdekken en je hebt er prachtige uitzichten.

Dit park wordt, in vergelijking met andere bezienswaardigheden van het land, nog niet zo druk bezocht. Je reist hier echt buiten de gebaande paden, terwijl het park vanuit Santa Cruz en Samaipata redelijk makkelijk te bereiken is.

Ties: “Wist je dat Amboro National Park meer vogelsoorten herbergt dan Costa Rica“.

amboro national park

Amboro National Park

Wat is er te doen in Amboro National Park?

De meeste Reizigers komen hier om te wandelen of om vogels te spotten, maar het park is zo gigantische dat je hier makkelijk een maand kan doorbrengen zonder je een dag te vervelen.

Dit zijn de leukste dingen om te doen.

#1 Vogels spotten

Het indrukwekkendste van Amboro National Park is misschien wel het aantal vogelsoorten dat je in het natuurgebied kunt tegenkomen. Dit is misschien niet echt een bezienswaardigheid te noemen, maar de vele vogels maken het bezoeken van het Amboro National Park wel erg bijzonder.

Met meer dan 800 vogelsoorten in het hele park en de hoogste concentratie vogels per vierkante kilometer, kom je gegarandeerd veel bijzondere vogels tegen.

#2 Maak een hike

Een hike door het park is natuurlijk de beste manier om de regio te ontdekken.  Het is verstandig om je vooraf te verdiepen in de intensiviteit van de wandeling die je hier kunt maken.

Sommige wandelingen in het park zijn erg zwaar, mogelijk te zwaar voor bepaalde doelgroepen.

Dingen die je tegen komt zijn onder andere mooi watervallen zoals de Jardin de las Delícias waterval, schitterende uitzichten van de vulkaan Mirador Loma Borda, gekke grotten, enorme valleien en zelfs mooie stranden bij de Surutu River.

TIP ♥ – een paar van de mooiste hikes die je kunt maken zijn die van La Orquídea, La Cascada, El Condor, Los Loros en Bosque Seco y Amboró

Amboro National Park

Amboro National Park

#3 Boek een tour

Toeristen mogen alleen met een gids het Amboró Nationaal Park in. Er zijn tal van touroperators die verschillende tours voor kortere of langere tijd aanbieden. De gemiddelde kosten voor een twee-daagse-tour (1 nacht) is ongeveer €110 per persoon incl. spullen en eten.

Bij het boeken van een tour is het belangrijk om te weten dat kwaliteit aanzienlijk variëren naargelang de prijs. Hogere tour prijzen betekent meestal dat medewerkers goed worden betaald, professioneel zijn en goed Engels spreken.

TIP ♥ – de meeste tours worden georganiseerd vanuit Santa Cruz. Een goede touroperator is Amboro Park Tours 

Beste reistijd

De beste periode om naar Amboro National Park te gaan, is in de Boliviaanse winter. De Boliviaanse winter loopt van mei tot en met oktober en is ideaal voor een vakantie omdat er dan minder regen valt. De lucht is extra helder in deze maanden.<

Ondanks het koelere weer, zijn de paden minder modderig en zijn er minder muggen.

TIP ♥ – vergeet geen warme kleding mee te nemen.

Hoe kom je er?

Je kunt het beste naar het park gaan door eerst naar Santa Cruz te reizen. In Santa Cruz boek je eenvoudig een dagtrip naar het park waarbij je bijvoorbeeld een wandeling maakt door het natuurpark.

Het park heeft twee ingangen. Een in het noorden en een in het zuiden. Je kunt dus ook zelf naar het park afreizen.

Een minivan naar de zuid ingang vertrekt vanuit de bus terminal in Santa Cruz (Avenue Omar Chavez Ortiz 1147). Ze vertrekken pas bij minimaal 4 personen.

Minivans naar de noord ingang vertrekken vanaf de ‘old bus terminal’ op Calle Isos. Neem de bus die naar ‘Yapacani’ gaat en stap uit bij Buena Vista’s (vraag aan chauffeur).

Locatie

Meer lezen over Bolivia?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU