Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Jesuit Missions Circuit

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 juni, 2020

Jesuit Missions Circuit wordt in het Nederlands ook wel de Jezuïetenmissies van de Chiquitos genoemd. Het zijn zes dorpjes, ook wel missieposten genoemd. Deze bevinden zich in het oostelijke departement Santa Cruz in Bolivia. 

Wat is het Jesuit Missions Circuit?

De Jesuit Missions Circuit is een route waar zes verschillende dorpjes of missieposten van de Jezuïeten op te vinden zijn. Het gaat om de dorpen San Fransisco Javier, Concepción, Santa Ana, San Miguel, San Rafael en San José de Chiquitos.

De dorpen worden veel bezocht door toeristen, maar het zijn geen op en top toeristische plaatsen in Bolivia. 

Dit betekent dat het zeker de moeite waard is om in ieder geval één dorp te bezoeken als je in Bolivia bent. Je hoeft geen rekening hoeft te houden met een groot aantal toeristen in het dorp. Een toeristische trekpleister, maar dan wel lekker rustig.

Jesuit Missions Circuit

Geschiedenis Jesuit Missions Circuit

Rond de zeventiende eeuw trokken Jezuïeten vanuit Paraguay het achterland van Bolivia in. Hier brachten ze de indianen in reducties bij elkaar om een experiment te starten. De achterliggende gedachte van het experiment was om de ideale samenleving op te richten.

En dat met het gedachtegoed van de Europese filosofen van die tijd in het achterhoofd. Het ideaal van de Europese filosofen kwam onder andere tot uiting in de architectuur.

Die is die erg mooi uitgewerkt in de dorpen die onder de Jesuit Missions Circuit vallen.

Ties: “In Santa Cruz kun je een georganiseerde tour boeken voor 4 dagen”.

De reducties werden geleid door de Jezuïeten, die de indianen in aanraking brachten met het christendom. Op het moment dat de indianen inderdaad overtuigd waren van hun nieuwe geloof, begon de bouw van een kerk in de missiepost.

De kerken die je in de missieposten tegenkomt, laten dus eigenlijk de interpretatie van het christendom door de indianen zien. De grootste kerk die in die tijd en om die reden gebouwd werd in Santa Cruz, is de kerk in San José de Chiquitos. 

Jesuit Missions Circuit

Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden van de Jesuit Missions Circuit zijn de zes dorpen die hieronder vallen, waar diverse mooie kerken te bewonderen zijn. Verder is er niet veel te doen in de dorpen, behalve het bewonderen van de architectuur tijdens een mooie en rustige wandeling.San José de Chiquitos

Heb je besloten één van de dorpen van de Jesuit Missions Circuit te willen bewonderen? Dan raden wij je aan om naar San José de Chiquitos te gaan. In dit dorp vind je de grootste kerk uit de tijd van de Jezuïeten, die zeker de moeite waard is om te bewonderen als je in de buurt van het dorp bent.

De film The Mission geeft een subjectief en vrij geromantiseerd beeld van het missiewerk van de Jezuïeten.

Hoe kom je er?

Je kunt het beste eerst naar Santa Cruz reizen om de dorpen van de Jesuit Missions Circuit te bewonderen. Ben je in een van de grote steden in dit district, dan kun je een bus nemen naar een van de dorpen van de Jesuit Missions Circuit.

Meer lezen over Bolivia?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU