Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Eduardo Avaroa National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 juni, 2020

Eduardo Avaroa National Park is een nationaal park dat niet zo heel ver van het bekende(re) Salar de Uyuni ligt. Het is daardoor makkelijk te bezoeken. Het nationaal park is niet zomaar een mooi natuurpark. Het is een van de populairste beschermde natuurparken van het land en bekend onder toeristen van over de hele wereld. En toch is het hier nooit heel erg druk!

Bizarre landschappen

Eduardo Avaroa National Park is een van de meest bezochte beschermde natuurgebieden van Bolivia. Het nationaal park ligt tussen de 4200 en 5400 meter hoog en bevat tientallen bergen.

Met het adembenemende Andes gebergte, de rotsformaties, droge woestijnen en prachtige warmwaterbronnen is dit een van de mooiste plekken in Bolivia.

Je vindt hier een surrealistische verzameling van kleurrijke lagunes, met sneeuw bedekte vulkanen, gigantische rotsformaties, borrelende warmwaterbronnen, hete geisers en winderige woestijnen.

Ties: “Gezien de afgelegen locatie, is het reservaat het best te bezoeken als onderdeel van een driedaagse jeeptour door de Salar de Uyuni“.

Eduardo Avaroa

Eduardo Avaroa National Park

7 redenen om hier heen te gaan

De belangrijkste bezienswaardigheden in Eduardo Avaroa National Park zijn de vulkanen in het natuurgebied (waarvan sommige vulkanen nog altijd actief zijn). Verder heb je waterbronnen met heet water, de lagunes of meren, de vele bergen en de roze flamingo’s die je in het natuurgebied kunt zien.

Door deze 7 redenen wil je nu gelijk naar dit prachtige gebied!

#1 De gigantische bergen

De bergen in het reservaat zijn de hoogste in het Andes gebergte. De bergen staan midden in een landschap van uitgestrekte woestijnen, indrukwekkende duinen en geïsoleerde bergpassen. Het is een adembenemende verschijning. Zeker omdat het hier zo rustig is.

De gekleurde bergen in de woestijn, die eruitzien alsof ze zo uit een schilderijen komen zorgen voor een bijzondere bijnaam van de woestijn in dit park; de Salvador Dali Desert.

#2 De gekleurde meren

Het park herbergt schitterende meren en een daarvan is Laguna Colorada. Vroeger was het een zoutvlakte, maar de rode algen en andere micro-organismen zorgen er voor dat het water een oranje tint kreeg.

Tussen de bergen en rotsen is Laguna Colorada een van de meest ongerepte natuurgebieden die je ooit zult zien.

Een ander bijzonder meer is het smaragd groene Laguna Verde, die zich aan de voet van de vulkaan Licancabur bevindt. Het bevat arsenicum en andere mineralen die het water van het meer groen maken.

Het is een bijzonder natuurverschijnsel en een van de hoogtepunten van een bezoek aan het park.

Coral Valley

Coral Valley

Eduardo Avaroa

Red Lagoon, Bolivia

Red Lagoon

#3 De kurkdroge woestijnen

In tegenstelling tot de woestijnen in Azië en het Midden-Oosten die heet zijn en vol zand liggen, liggen de woestijnen in dit nationale park op grote hoogte, wat betekent dat ze droger en kouder zijn.

Toch hebben de woestijnen hier een surrealistische schoonheid met wegen die zich uitstrekken zo ver je kunt kijken. Tijdens een 3-daagse tour door Salar de Uyuni merk je hoe bizar het landschap hier is en in wat voor afgelegen gebied je bent. Super indrukwekkend!

Rainbow Mountains

Rainbow Mountains

#4 De Stone Tree

Een andere bezienswaardigheid in het natuurpark, is Árbol de Piedra, ook wel de ‘Stone Tree’ genoemd. Dit is een bijzondere steenformatie die maar liefst zeven meter hoog is.

Het heeft zijn unieke vorm gekregen door het zand dat in Eduardo Avaroa National Park wordt meegenomen door de wind en tegen de steenformatie aan wordt geblazen. Tijdens je tour door Salar de Uyuni stop je hier vaak om wat mooie foto’s te maken.

TIP ♥ – check hier de mooiste foto’s van onze reis door Salar de Uyuni

Siloli Desert, Bolivia

Stone Tree

#5  De Hot Springs

Na een lange dat touren is er niets zo verfrissend als in een Hot Spring stappen terwijl je midden in de woestijn bent. Je kunt dit doen in Termas de Polques, bekend vanwege zijn vulkaanactiviteit.

Alleen al het zien van de stoom dat uit het water komt, is genoeg om je even op te warmen.

De mineraalrijke eigenschappen van het water zouden de symptomen van artritis en reuma verlichten. Of dat waar is weten we niet, maar het is wel lekker!

#6 De roze flamingo’s!

Dit is misschien wel het bekendste ‘handelsmerk‘ van Eduardo Avaroa National Park. Er leven hier heel veel flamingo’s die afkomen op de meren van het park. Doordat het hier zo groot en rustig is komen ze hier graag naar toe.

Naast mensen komen er namelijk niet veel natuurlijke vijanden voor in het park waardoor ze rustig hun ding kunnen doen. Super leuk om te zien hoe deze beesten in grote groepen relaxen bij de meren.

laguna Colorada

Laguna Colorada

#7 De zonsondergang

Last but not least; de zonsondergang. De zonsondergangen in het park zijn magisch mooi. Zeker als je met een biertje in een van de hot springs ligt (doen!). Terwijl je geniet van het warme water zie je langzaam de hemel oranje kleuren en kun je optimaal genieten van de rust en de omgeving.

Als de zon helemaal onder is, en je hebt een heldere hemel, heb je ook nog grote kans om een prachtige sterrenhemel te zien. Een ervaring die je nooit meer vergeet!

Eduardo Avaroa

Sunset Eduardo Avaroa

Hoe kom je er?

In het stadje Potosí ligt een vliegveld, waar je met een binnenlandse vlucht direct naartoe kunt vliegen. Dat maakt een bezoek vrij duur. Je daarom beter een tour boeken waar het park en de Salar de Uyuni gecombineerd worden.

Vanuit Salar de Uyuni

Het dorpje Uyuni is makkelijk te bereiken en e kunt hier veel tours boeken naar de mooie plekken in de omgeving. Veel touroperators bieden gecombineerde tours aan tussen Salar de Uyuni en Eduardo Avaroa.

TIP ♥ – een drie-daagse tour kost ongeveer  €90 tot €160 p.p.  Quechua Connection 4WD is een goede operator.

Beste reistijd

Je kunt Eduardo Avaroa National Park het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september, ofwel in de Boliviaanse winter. In de Boliviaanse winter kan het wat fris worden in het gebied (zeker in de avonduren!), maar dan is het wel veel droger dan in de Boliviaanse zomer.

Zeker als je veel wil wandelen in het natuurgebied en echt van de omgeving wil genieten, is het een aanrader om in de droge periode naar Eduardo Avaroa National Park te gaan.

Eduardo AvaroaLocatie

Meer lezen over Bolivia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU