Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Bolivia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Bolivia is een klein land, ingeklemd tussen grootmachten als Brazilië, Peru, Argentinië en Chili. Wellicht zien de meeste reizigers het niet liggen, maar gek genoeg wordt Bolivia niet zo veel bezocht als de eerder genoemde landen. En dat, terwijl de bezienswaardigheden Bolivia zorgen voor een onvergetelijke reis.

  Bezienswaardigheden Bolivia

  Verwacht hier geen hordes toeristen. Het is hier, op het hoogseizoen na, vrij rustig. En dat is op z’n minst bijzonder want het is een fascinerend land. En ook nog eens een van de goedkoopste in Zuid-Amerika. Het land weet met de unieke bezienswaardigheden elke reiziger te boeien.

  Of je nu de hoofdstad La Paz bezoekt, een trektocht maakt door het Andes gebergte, het indrukwekkende Eduardo Avaroa National Park ontdekt, e of met een bootje over de Amazone vaart. De vele bezienswaardigheden Bolivia maken het tot een van de meest veelzijdige landen in Zuid-Amerika.

  Wat is er te zien?

  Te veel om op te noemen. Het leuke aan Bolivia is dat het een heel erg divers land is. Zo loop je op de ene dag op de meest kleurrijke markten ter wereld in La Paz en trotseer je de andere dag de grootste zoutvlaktes op deze planeet in Salar de Uyuni! En doordat er nog weinig mensen komen is het reizen hier ook een uitdaging.

  Al is het alleen maar, omdat er in Bolivia een paar van ‘s wereld gevaarlijkste wegen liggen, met name rond Coroico.

  Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden Bolivia. Zo ligt een van de mooiste steden in Zuid-Amerika ook in Bolivia; Sucre. En als je dat zat bent kun je altijd nog met een bootje over de Amazone varen, de bergen in de Andes bedwingen.

  Kortom, er is genoeg te zien in Bolivia!

  Salar de Uyuni

  Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte van de wereld. De zoutvlakte heeft een oppervlakte van maar liefst 10.582 vierkante meter en is niet alleen erg groot, maar zeker ook uniek om te zien. Het mooie landschap van Salar de Uyuni trekt daarom niet alleen toeristen, maar ook (professionele) fotografen.

  Titicacameer

  Lake Tititcaca is een groot meer dat ook wel aangeduid wordt met de naam ‘Titicacameer’. Het is het grootste meer van Zuid-Amerika, met een oppervlakte van maar liefst 8340 vierkante kilometer. Het meer is niet alleen het hoogste bevaarbare meer ter wereld, maar ook een van de populairste trekpleisters onder toeristen in Bolivia.

  La Paz

  Er zijn maar weinig steden in de wereld die zo’m spectaculaire ligging hebben als La Paz. Zodra je uit de bus of het vliegtuig stapt wordt je omringd door de smalle canyon waar de stad in ligt. La Paz ligt op meer dan 3.500 meter hoogte. Het is een stad met bijzondere contrasten. Kerktorens en kantoorgebouwen worden overschaduwd door de prachtige toppen top van de Mount Illimani.

  Sucre

  Sucre is een koloniale stad, die je zeker moet bezoeken als je op vakantie bent in Bolivia of hier een rondreis maakt. Volgens veel reizigers is Sucre de mooiste stad van Bolivia, en daar is niks aan gelogen.

  Potosi

  Potosí is een stad in Bolivia. De stad is ontstaan door de ontdekking van zilvererts in de Cerro Rico, ook wel de Rijke Berg genoemd. Wat Potosí echter zo bijzonder maakt, is het feit dat deze stad op 4090 meter hoogte ligt. Dit maakt Potosí een van de hoogste steden ter wereld. De stad wordt vaak bezocht door reizigers die op doorreis zijn van Sucre naar Uyuni.

  Rurrenabaque

  Rurrenabaque is een klein dorpje in het Noorden van Bolivia, gelegen aan de Beni rivier. De afgelopen jaren is het dorp steeds populairder geworden onder toeristen. In het dorpje zelf is niet heel erg veel te doen, maar de reden voor het toenemen in populariteit is vooral te danken aan de prachtige omgeving en de ligging bij het Madidi National Park.

  Coroico

  Ben je in La Paz in Bolivia? Dan raden wij je zeker aan om vanuit La Paz naar Coroico te reizen. Veel toeristen die al in dit stadje geweest zijn, vertellen super enthousiast over de architectuur, de cultuur en vooral de rust in de unieke stad. Het lig top ongeveer 2 uur rijden van La Paz en de omgeving waarin deze stad ligt is werkelijk adembenemend.

  Cordillera Real

  Hou je van lange wandeltochten in de prachtige natuur? Dan is Bolivia een prima vakantiebestemming voor jouw actieve vakantie. In Bolivia zijn diverse gebieden te vinden waar je heerlijk kunt wandelen, waaronder Cordillerea Real. Met meer dan 600 bergtoppen hoger dan 5.000 meter die makkelijk te bereiken zijn vanuit La Paz is dit een van de mooiste regio’s van Bolivia.

  Copacabana

  Copacabana is de naam van de grootste stad aan het Titicacameer in Bolivia. Vanuit de stad Copacabana kun je de boot nemen naar Isla del Sol (het heilige Inca eiland). Toch is dit niet de enige reden om naar deze stad af te reizen als je in Bolivia bent.

  Amboro National Park

  Wie bijzondere diersoorten wil zien en/of vogels wil spotten, moet zeker een bezoek brengen aan Amboro National Park. Dit natuurpark beslaat niet alleen een groot oppervlak, maar huist ook meer dan 125 soorten zoogdieren en 800 vogelsoorten. Je vindt er niet alleen mooie natuur, maar ook bijzondere Inca ruines. Dit park is een must om te bezoeken.

  Eduardo Avaroa National Park

  Eduardo Avaroa National Park is een nationaal park dat niet zo heel ver van het bekende(re) Salar de Uyuni ligt. Het is daardoor makkelijk te bezoeken. Het nationaal park is niet zomaar een mooi natuurpark. Het is een van de populairste beschermde natuurparken van het land.

  Madidi National Park

  Madidi National Park is een van de laatste onaangetaste stukken tropisch regenwoud in de zogeheten Amazonebekken. Dit gigantische Nationale Park strekt zich uit van de besneeuwde toppen van de Cordillera Real tot aan de Amazone. Een must-see in Bolivia!

  Jesuit Missions Circuit

  Jesuit Missions Circuit wordt in het Nederlands ook wel de Jezuïetenmissies van de Chiquitos genoemd. Het zijn zes dorpjes, ook wel missieposten genoemd. Deze bevinden zich in het oostelijke departement Santa Cruz in Bolivia. Meer weten over Jesuit Missions Circuit? Lees dan meer over deze missieposten of dorpjes in Bolivia op deze pagina.

  Samaipata

  Samaipata is een klein dorp in Bolivia. Het dorp is niet alleen populair onder bewoners van Santa Cruz als weekendbestemming, maar ook onder toeristen van over de gehele wereld. Samaipata is de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de top bestemmingen in Oost-Bolivia. Dat heeft te maken met de mooie natuur, maar ook vanwege de oude Inca-ruines die je hier vindt.

  Tiwanaku

  Tiwanaku (ook wel Tiahuanaco genoemd) was een grote stad in Bolivia op ongeveer tien kilometers afstand van het Titicacameer. Nu is het geen echte stad meer, maar betreft het een archeologisch complex waar je allerlei oude gebouwen en ruïnes kunt bekijken. Meer weten? Lees dan meer over Tiwanaku op deze pagina.

  Meer lezen over Bolivia?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU