Lake Matheson (Mirror Lake)

Een reis naar Nieuw Zeeland is niet compleet zonder de bijzonder plekken in Westland National Park te hebben bezocht. Wat in ieder geval zeker niet op je planning mag ontbreken is Lake Matheson, ook wel bekend als Mirror Lake. Dit meer laat niet alleen bijzondere indrukken van de natuur bij je achter die je nooit meer vergeet.

Het is namelijk ook een plek waar je meer dan tienduizend jaar geschiedenis kunt vinden. Er zijn daardoor talloze redenen aan te dragen waarom je juist hier van de natuur moet genieten. Het gebied wordt niet voor niets beschermd vanwege de waarde voor de wereld. Dit moet je gezien hebben.

Aan de voet van de Fox gletsjer

Lake Matheson is onder meer zo populair omdat het onderdeel uitmaakt van een grote geheel aan bijzondere natuur. Zo ligt het min of meer aan de voet van de Fox gletsjer, de langste van de zestig gletsjers die je in dit deel van het zuidereiland van Nieuw Zeeland vindt.

Bovendien vind je hier ook de Aoraki, of Mount Cook, die weerspiegelt in het water. Vandaar ook dat Lake Matheson ook wel bekend staat als Mirror Lake. Er is hier dus flink wat te zien en te beleven. Dat maakt het dus ook niet meer dan logisch om dit deel in je reis door Nieuw-Zeeland op te nemen.

lake matheson

3 leuke bezienswaardigheden van Lake Matheson

Lake Matheson beleven doe je niet alleen op aan water, maar zeker ook door alles eromheen goed in je op te nemen. Er is immers flink wat te zien op deze plek. Zeker wanneer je een groot liefhebber bent van alles wat de natuur te bieden heeft zijn deze drie bezienswaardigheden de moeite waard.

1. Mirror Lake

Lake Matheson heeft natuurlijk niet voor niks de bijnaam Mirror Lake. Deze naam dankt het aan de prachtige weerspiegeling van Mount Cook en Mount Tasman die je er kunt zien op goede dagen. De weerspiegeling in het donkerbruine water is mogelijk omdat het meer volledig omringd wordt door bossen en bergen. Onder de juiste omstandigheden (en dat is vaak) kan je hier dan ook prachtige foto’s maken van deze weerspiegeling. Vergeet tijdens je bezoek niet te stoppen bij Jetty Viewpoint, waar je van de prachtige weerspiegeling in het water kunt genieten

2. Wandelen en fietsen

Niet alleen direct aan het water is Lake Matheson op zijn mooist. Ook rondom het meer kan je van alles zien en ruiken. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere naaldbomen van verschillende families die juist in dit gebied voorkomen. Er zijn flink wat routes rondom Lake Matheson. Het is mogelijk om in twee uur tijd rond het hele meer te lopen en daarbij alle uitzichten op de Southern Alps te bewonderen. Je kunt deze routes deels of geheel afleggen. Houd er wel rekening mee dat je hier dus ook een flink deel van de dag mee kunt vullen.

3. Eten en drinken

Nieuw-Zeeland is ook al vele jaren een vooraanstaand wijnland. Bovendien heeft het een eigen keuken die zeer de moeite waard is. Rondom Lake Matheson zijn voldoende gelegenheden om zowel de wijn als de keuken aan een grondige smaaktest te onderwerpen. Wanneer je een drukke dag hebt gehad kan je dus direct aanschuiven. Ook dit mag natuurlijk niet ontbreken op je to-do-lijst.

lake Matheson
Lake Matheson

Van en naar Lake Matheson

Vervoer van en naar Lake Matheson is natuurlijk ook een belangrijk punt. Het betreft immers een gebied dat goed beschermd wordt. Dat neemt niet weg dat alles goed geregeld is op dit vlak. Of je nu kiest voor de vormen van publiek transport zoals de bus, of je wilt het onderdeel maken van een grote tocht die je maakt, maakt hierin geen verschil. Ook met de gehuurde auto of motor kan je hier gemakkelijk aankomen.

De activiteiten rond Lake Matheson

Lake Matheson mag dus om een hele reeks redenen niet ontbreken op je tocht door Nieuw-Zeeland. Al is het alleen al om dat er maar weinig plekken zijn waar je meer over de Maori’s kunt leren dan hier. Welk is het slim om de activiteiten die je echt graag wilt doen vooraf te boeken. Zo weet je zeker dat er ook echt aan toe kunt komen. Lake Matheson is een plek waar zowel binnenlandse als buitenlandse bezoekers graag naartoe trekken, dus slim zijn is hier een groot voordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven