Het prachtige Lake Hawea is misschien wel een van de mooiste meren van het Zuidereiland en toch niet zo bekend bij het grote publiek. Dit komt omdat het in de buurt van Wanaka en dus ook Lake Wanaka ligt. Lake Hawea wordt gescheiden van Lake Wanaka door een klein stukje land dat de “Neck” wordt genoemd. Het meer werd halverwege de vorige eeuw 20 meter opgehoord om het de energiecentrales te vergemakkelijken.

Lake Hawea

Het meer is vernoemd naar een Maori stam die in het gebied leefde. Het heeft voor verschillende Maori stammen nog steeds een belangrijke betekenis. Tegenwoordig is het populair bij Nieuw Zeelanders door de prachtige ligging en de vele activiteiten die je er kunt doen. Het schitterende blauwe water steekt mooi af tegen de bergen die het meer bijna helemaal omcirkelen. Een mooie foto is dus al snel geschoten. Het enige stukje vlak landschap rond het meer is nabij het zuidelijke punt.

Te doen Lake Hawea

Lake Hawea is vooral populair bij watersporters en vissers omdat je er veel forel en zalm vindt. Het meer is een ruime 141 vierkante kilometer groot, is bijna 400 meter diep en op het langste stuk zo’n 35 kilometer lang. Naast het vissen kan je er ook goed terecht voor watersporten als zeilen, kajakken, kite surfen en zwemmen. Een wandeling van Lake Wanaka naar het meer is een populaire wandelroute bij Nieuw Zeelanders. Je komt dan ook genoeg wandelaars tegen in het hoogseizoen.

Lake Hawea

Bezoeken Hawea

Het meer ligt zo’n 20 minuten rijden van Wanaka. Het is dus een ideaal uitstapje tijdens je bezoek aan Wanaka. Als je er meerdere dagen wil doorbrengen i.p.v. Wanaka kan je het best in het stadje Hawea verblijven. Deze klein uitvalsbasis is perfect voor een verblijf van een aantal dagen.

De beste tijd om Lake Hawea te bezoeken is aan het begin van het zomerseizoen. De omliggende bergen hebben dan nog grotendeels hun witte toppen wat het plaatje extra mooi maakt.

Locatie Lake Hawea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven