Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Akaroa

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 september, 2023

Akaroa wordt helaas door veel mensen nog overgeslagen. In mijn ogen erg jammer, want het is een bijzonder sfeervolle stad vlak bij Christchurch. Een dagtrip vanuit Christchurch is dan ook een absolute aanrader. Het is namelijk maar 75 km rijden.

Akaroa bezoeken

De sfeer in de stad is ontzettend leuk maar de grootste attractie is in mijn ogen toch wel de rit naar Akaroa toe. Je rijdt over allemaal slinger weggetje dwars door prachtige valleien. Zeker als je de “toeristische’ route neemt kijk je je ogen uit.

De stad ligt gesetteld midden in een eeuwen oude vulkaan waardoor de Banks peninsula een schitterende flora en fauna heeft gekregen prachtig gelegen ligt. De natuur, zowel op het land als in het water van de baai, in de omgeving van Akaroa is dan ook geweldig.

Samen met Otage Peninsula nabij Dunedin is Banks Peninsula een prachtig stuk natuur. Het is ook de hoofdreden voor veel mensen om de stad te bezoeken. Het is maar een klein anderhalf uur rijden vanuit Christchurch

TIP ♥ – Heb je een eigen auto of camper tot je beschikking? Rij dan zelf naar Akaroa!

Wildlife

Akaroa staat bekend om en wordt ook vaak aangeprezen om zijn wild leven in de Akaroa baai. In deze baai kan je vaak dolfijnen, zeevogels en zeehonden spotten. Als je geluk hebt kom je ook nog walvissen tegen tijdens je trip over het water.

Akaroa
Akaroa

Onderweg 

Franse geschiedenis

De naam Akaroa komt van de Franse walvisjager Kapitein Langlois. Hij besloot in 1838 dat Akaroa de ideale uitvalbasis moest zijn voor het jagen op walvissen. Vast besloten om een franse colonie te stichten op de oevers van de Banks Peninsuala keerde hij terug naar Frankrijk om een aantal jaren later terug te keren met een groot aantal franse en duitse families.

Bij aankomst bleken de Engelse de soevereiniteit over heel Nieuw Zeeland te hebben uitgeroepen. Langlois besloot toch te blijven en zo ontstond Akaroa. De oude charmante koloniale gebouwen en de franse straatnamen zijn de nalatenschap van deze Franse Kapitein.

Akaroa
Akaroa

‘s Avonds in de stad

Te doen in Akaroa

Akaroa is maar een klein stadje. Je kunt de stad het beste te voet verkennen omdat alles praktisch om de hoek ligt. Geniet van de prachtige koloniale gebouwen, de heerlijke sfeer en vooral van het fantastische eten.

De meeste bezienswaardigheden liggen niet in de stad maar in de omgeving. Zo kan je er prachtige wandelingen maken door de Peninsula, mountainbiken in de omgeving van de peninsula, dolfijnen bekijken in de baai, met dolfijnen zwemmen in diezelfde baai, zee kajakken of wijnproeven op één van de vele wijnmakerijen in de buurt. Genoeg te doen om je niet te hoeven vervelen.

Hoe kom je er?

De meeste mensen zien deze stad als dagtrip vanuit Christchurch. Je kan er voor kiezen om met één van de vele tourbussen die er dagelijks naar toe trekken mee te gaan. Ons advies is om zelf te rijden als je die mogelijkheid hebt. De rit van Christchurch naar Akaroa is een mooie en fijne rit. Je kan onderweg dan zelf kiezen waar je wel en niet stopt om te genieten van het uitzicht. Een tourbus kan je in Christchurch eenvoudig boeken bij de lokale i-site.

Akaroa

De beroemde Baai

Beste reistijd

Akaroa is het hele jaar door te bezoeken. Echter is de Peninsula om zijn mooist vlak voor, tijdens en vlak na de zomer. Wat neerkomt op de maanden november tot en met maart. Wat niet wil zeggen dat je in andere maanden Akaroa niet kunt bezoeken. Echter is het wel zo dat je dan vaker kans hebt op slecht weer en minder fraaie omstandigheden. 

TIP ♥ – de maanden november, december, januari, februari en maart zijn de beste maanden.

Locatie Akaroa 

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU