Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Lake Tekapo

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 september, 2023

Één van de bekendste meren van Nieuw Zeeland. Door de kenmerkende helder blauwe kleur van het water in combinatie met de (besneeuwde) bergen op de achtergrond is Lake Tekapo is het tegenwoordig een veel bezochte highlight in Nieuw Zeeland. Niet gek want het is een schilderachtig plaatje waar je naar kijkt. Ooit ontstaan uit een waterkracht regelen uit 1953 is het tegenwoordig een populaire tourbus halte op de route tussen Christchurch en Queenstown.

Lake Tekapo

Ondanks de bekendheid is het stadje Tekapo klein en authentiek gebleven. Door de sprookjesachtige omgeving is het wel populairder geworden onder Nieuw Zeelanders en de stad groeit de laatste jaren dan ook hard. Voor een prachtig uitzicht kun je meerdere wandelingen rond het meer maken. De populairste is de wandeling naar de top van mount John. Een wandeling naar de top duurt ongeveer 3 uur.
Lake Tekapo

Lake Pukaki

Vlakbij Lake Tekapo ligt het minder bekende Lake Pukaki. Ook dit meer heeft het kenmerkende helder blauwe water en wordt omringd door (besneeuwde) bergen. Het meer is minder bekend bij het grote publiek. Veel mensen rijden er alleen langs op weg naar of van Lake Tekapo. Het is absoluut de moeite waard om ook dit meer te bezoeken.

Lake Tekapo in het donker

Mocht je Lake Tekapo op de planning hebben tijdens je reis, probeer dan twee dagen te plannen. Lake Tekapo is al een bijzonder plaatje maar in het donker wordt het nog beter. Zo mooi zelfs dat in 2012 de Aoraki Mackenzie oppervlakte waar het meer ligt werd benoemd tot een international dark sky reserve. En hier zijn er slechts vijf van in de hele wereld. Dit houdt in dat het er ‘s nachts pikdonker is waardoor je een schitterend uitzicht hebt op de sterrenhemel bij helder weer. Lake Tekapo en Mt John zijn dan ook de ultieme plek om de prachtige sterrenhemel te ervaren.

Lake Tekapo

Hier boven zie je de Church of the Good Shepherd in de nacht. Je snapt dat dit een goede reden is om minimaal één nacht bij Lake Tekapo, of in de buurt, te verblijven. De kerk werk gebouwd door pioniers uit de Mackenzie streek die stenen van de oevers gebruikte om de kerk te bouwen.

Geluk hebben

Als je geluk hebt en in het juist seizoen komt wordt Lake Tekapo ook nog omringd door prachtige bloemen. Dit kan het uitzicht nog een klein beetje mooier maken. Overigens kan je bij het meer niet alleen van het uitzicht genieten, er zijn ook genoeg watersporten te doen.

Je kunt er zwemmen, zeilen, vissen, hanggliden en kajakken. Sinds een aantal jaar wordt er wel streng gecontroleerd als je het meer op wil met een gemotoriseerde boot. Omdat de algen uit andere meren een “gevaar” vormen voor de kristal helder kleur blauw van het meer moet de boot en motor eerst goed schoon worden gemaakt.

Locatie

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU