Hoofdmenu
reis expert header

Arthur’s Pass

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 oktober, 2019

Het eerste wat wij zeggen als mensen  de vraag stellen “wat mogen we echt niet missen” is Arthur’s Pass. Onze eerste rit in Nieuw Zeeland was door dit waanzinnig mooie gebied en dus onze eerste echte kennismaking met het land. Het heeft een bijzondere indruk achter gelaten.

De natuur, de bergen, de rustige (niet in het hoogseizoen) wegen door de pass en het waanzinnige uitzicht maken deze rit anders dan alle anderen. De beroemde rit door de Arthur’s Pass, van de Oostkust naar de Westkust, mag dan ook niet in je programma ontbreken.

Arthur’s Pass heeft een oppervlakte van bijna 1.200 vierkante kilometer aan bergachtig gebied. Buiten de bijzondere natuur die je er te zien krijgt is er nog veel meer wat dit gebied aantrekkelijk maakt. De rit van kust naar kust laat een indruk achter die je nooit meer zal vergeten. Bovendien kan je er tijdens je reis zelf ook nog eens van alles ondernemen. Dit is dus een absolute must!

De Nieuw-Zeelandse bergen

De bergen van Nieuw-Zeeland zijn niet te vergelijken met een andere bergketen die je ergens op de wereld zal vinden. Dit is dan ook de reden waarom de tocht door de Arthur’s Pass zo populair is. Niet alleen liefhebbers van de vrije natuur, maar ook echte durfallen worden hier door aangetrokken. Wanneer je dus tot één van deze twee doelgroepen behoort dan kan het zomaar zijn dat je hier de plek vindt waar je altijd al naar gezocht hebt. Vooral het uitdagende karakter van de bergen wordt door veel mensen geroemd.

Arthurs Pass
Roadtrip Nieuw Zeeland door Arthurs Pass

De 5 leukste activiteiten in de Arthur’s Pass

Dat je je ogen uitkijkt in de Arthur’s Pass is op zichzelf al reden genoeg om deze tocht te gaan maken. Dat neemt echter natuurlijk niet weg dat er ook nog voldoende andere leuke dingen te beleven zijn. Deze vijf zijn in ieder geval allemaal de moeite waard.

Wandelen

Met een oppervlakte van zo’n 1.2000 vierkante kilometer spreekt het voor zich dat er overal goede wandelroutes te vinden zijn. Dit betekent dat je dus meerdere dagen kunt doorbrengen met het wandelen door de bijzondere natuur. Daarbij kan je het jezelf ook nog eens zo moeilijk maken als je aan denkt te kunnen. Je bevindt je immers in de bergen. Een beetje klimmen kan altijd.

Arthurs Pass
Arthurs Pass

Bergbeklimmen

Wie meer wil dan slechts een beetje klimmen, kan natuurlijk ook gewoon echt gaan klimmen. De bergen in de Arthur’s Pass genieten wereldwijd faam omdat het niet direct de gemakkelijkste bergen op aarde zijn om te beklimmen. Het is dus wel aan te raden om dit pas te doen wanneer je ook echt enige ervaring in het beklimmen van bergen hebt. Wanneer je echter al eerder naar toppen bent geklommen, dan kan je hier een echte uitdaging vinden. Dat is de moeite waard.

Skiën

Nieuw-Zeeland is voor Europeanen misschien niet direct skigebied nummer één, maar wanneer je een tijdje in dit land verblijft, dan mag je dit eigenlijk niet missen. Het skiën en snowboarden in de bergen van de Arthur’s Pass is net als het beklimmen van de bergen vooral populair omdat het door vele kenners als net iets moeilijker dan op andere plekken wordt bestempeld.

Arthurs Pass
Arthurs Pass

Het bezoekerscentrum

Wil je meer weten over het gebied en Nieuw-Zeeland in het algemeen? Dan kan je veel hebben aan het bezoeken van het bezoekerscentrum van Arthur’s Pass. Hier kan je immers heel veel informatie krijgen over de lange geschiedenis die hieraan hangt. Het is dan ook niet voor niets al jaren één van de populairste activiteiten hier. Maak hier gebruik van.

Hiken

Naast wandelen en klimmen is ook de tussenvorm zeer populair. Hiken is één van de meest beoefende activiteiten in dit gebied. Dat is ook niet vreemd, want het trekt bijvoorbeeld ook veel backpackers aan. Dit gebied is misschien wel meer geschikt dan elk ander gebied dat je op de wereld vindt om met een rugzak om de natuur in te trekken op je eigen tempo.

Arthurs pass
Arthurs Pass

Naar de Arthur’s Pass

De Arthur’s Pass is eigenlijk niet te missen. Het gebied strekt zich uit van kust tot kust over het zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Wie hier heen wil hoeft dus eigenlijk niet veel te doen. De hele tocht is mateloos populair. Het is dus aan te raden om een auto of motor te huren en op die manier alles te verkennen wat er te zien is. Er is zelfs al decennialang een race die op deze manier gehouden wordt. Dit zegt iets over de populariteit.

Overnachten in Arthur’s Pass

Arthur’s Pass is dan vooral bekend als het gehele gebied. Aan de voet van het gebergte is ook een buurtschap te vinden dat deze naam draagt. Dit is vaak het beginpunt van veel tochten. Hier is dan ook gelegenheid om te overnachten. Wees er wel tijdig bij, want er is altijd veel vraag naar. Ook leuk kan het zijn om de mogelijkheden bij het informatiecentrum te bekijken op dit gebied.

Locatie

Wat wij vinden:
  • 9.5/10
    Reis-Expert - 9.5/10
9.5/10

Samenvatting

De beroemde rit door de Arthur’s Pass, van de Oostkust naar de Westkust, mag zeker niet in je programma ontbreken. Buiten de bijzondere natuur die je er te zien krijgt is er nog veel meer wat dit gebied aantrekkelijk maakt. De rit van kust naar kust laat een indruk achter die je nooit meer zal vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU