De droom van misschien wel iedere reiziger. Er zijn maar weinig nationale parken mooier dan dit Fiordland nationaal Park. De verzameling van uit de zee rijzende bergtoppen in combinatie met de glinsterende meren en prachtige fjorden. Het park is de plek waar je de beroemde Milford en Doubtful sounds kan bezichtigen.

Lake Manapouri

Fiordland National Park

Met zijn 12.500 vierkante kilometer is het Fiordland nationaal park niet bijzonder groot. Het loopt van de zuidelijkse bossen van Waitutu tot aan Martins Bay, ooit de meest afgelopen nederzetting van Nieuw Zeeland.

Het park heeft zoveel moois te bieden dat het samen met Westland National Park, mount Cook en Mount Aspiring is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een bezoek aan het Fiordland national park is eigenlijk een must als je op rondreis bent door Nieuw Zeeland.

Je vindt er onder andere prachtige landschappen maar ook de twee diepste meren van Nieuw Zeeland, de hoogste waterval (Sutherland Falls), vijftien prachtige fjorden, walvissen, zeehonden, dolfijnen en een aantal van de zeldzaamste volgers ter wereld. En als je dat allemaal bekeken hebt kan je ’s avonds, met een beetje geluk, nog genieten van een schitterende sterrenhemel.

bezienswaardigheden Nieuw Zeeland

Milford, Dusky en Doubtful Sounds (of Fjorden)

In het Fiordland National Park vind je de beroemdste Fjorden van het land. Gek genoeg noemen ze deze de Milford, Doubtful en Dusky Sounds. Het verschil is dat de Fjorden gevormd worden door een gletsjer en Sounds door een rivier. Toen de engelse aankwamen in Nieuw Zeeland bestond het woord Fjord nog niet in hun taal. Niet zo gek want Fjord is namelijk een Noors woord. Vandaar dat ze er voor kozen voor het woord sounds.

Je kunt bij deze fjorden verschillende soorten tours boeken. De meeste mensen kiezen voor een boottocht over het water. Meestal van een halve dag. Je vaart dan door de prachtige fjorden en krijgt een blik op de schitterende natuur. Je kan ook prachtige wandelingen maken door het gebied. Naast de fjorden zijn er ook twee diepe meren; Te Anau en Manapouri (zie foto). Deze meren zijn ontstaan door smeltwater dat van de omliggende bergen naar beneden komt.

Regenval

Er valt in het Fiordland National park het hele jaar door regen, veel regen. Zelfs in de zomer maanden moet je niet vreemd opkijken van een flinke bui. Een regenjas of paraplu kan dan ook geen kwaad tijdens een bezoek aan het Fiordland national park. Er valt ieder jaar minimaal 7 meter neerslag. Dat is één van de hoogste concentraties ter wereld. Ondanks de regen komen er jaarlijks heel veel bezoekers op het nationale park af. De meeste zelfs in de periode dat er de meeste regen valt. Dit omdat het Fiordland national park op zijn mooist is als het regent of geregend heeft. De meeste regen valt er tussen november en januari, globaal zijn dat de zomermaanden. Er valt soms, zeker in de winterperiode, ook sneeuw.

Milford Sound

Wandelen in Fiordland National Park

Het wandelland bij uitstek moet toch wel Nieuw Zeeland. Nergens ter wereld vind je zoveel, zulke mooie wandeltochten één land. Ook in het Fiordland national Park kan je een aantal prachtige wandeltochten maken. In het park ligt meer dan 500 kilometer aan wandelroutes. Meer informatie en kaarten kun je vinden bij het Fiordland visitor information centre in Te Anau. De bekendste wandeltochten zijn de Kepler Track, de Milford Track en de Routeburn Track.

Hieronder meer informatie over de bekendste en populairste tracks.

Milford Track

Wereldwijd beroemd onder de echt fanatieke wandelaars. De Milford track wordt ook wel beschouwd als een van e mooiste wandelroutes ter wereld. De meeste mensen lopen in 4 dagen de 53,5 kilometer van Te Anau naar Milford Sound. Onderweg passer je prachtige valleien, gletsjers, bergen, oude regenwouden en schitterende watervallen. Je hoeft niet een ervaren wandelaar te zijn om deze track te kunnen voltooien. Meer informatie lees je hier.

Kepler Track

Na de Milford Track waarschijnlijk de bekendste van het Fiordland national Park. Ook de Kepler track laat je langs een divers landschap lopen. Watervallen, valleien, fjorden, rivieren, kalksteen formaties, bergen en bossen. Je komt het allemaal tegen onderweg.Tevens is de kans aanwezig dat je vele vogelsoorten zult tegenkomen onderweg, de bekendste is de Kea. De track duurt zo’n 3 a 4 dagen en is totaal 60 kilometer lang. Meer informatie lees je hier.

Routeburn Track

De Routeburn track combineert het Fiordland National Park en het Mount Aspiring national park in één wandelroute. Dit is ook de grootste reden waarom het zo populair is. Met zijn 32 kilometer is het de kortste track die je kan lopen. In zo’n 2 a 3 dagen loop je van Divide aan de Milford Road naar Routeburn Road aan de noordkant van het Wakapitu meer. Ook voor deze route hoef je geen ervaren wandelaar te zijn. Meer informatie lees je hier.

Locatie Fiordland National Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven