Eén van de bezienswaardigheden die je op jouw Nieuw Zeeland lijst “moet” hebben is zonder twijfel Te Anau. Wanneer je op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland bent, dan zal je nergens een meer tegenkomen dat groter is dan dit. Sterker nog, er zijn maar heel weinig plekken op de wereld waar je grotere meren kunt vinden. Zo is er in het land zelf bijvoorbeeld maar één groter meer. Alle reden om dit op je reis mee te nemen dus!

Vers water en fjorden

Naast de enorme omvang van Te Anau is er ook op en om het meer van alles te zien. Zo is het vers water. Dit is een belangrijke voorwaarde waarom de natuur in dit gebied altijd zo sterk opbloeit. Die natuur kan je bijvoorbeeld zien op één van de drie grote fjorden die in het meer uitlopen.

Dit maakt dit deel van het eiland, dat helemaal in het zuiden ligt, uitermate geschikt om meerdere dagen in door te brengen. Je kunt er op allerlei manieren recreëren en je kunt er van alles beleven. Dit kan je bijvoorbeeld als een leuk begin of juist een leuk slot van je reis door het land zien!
Te Anau

De 5 leukste activiteiten bij Te Anau

Natuurlijk kan je er vanzelf al je ogen uitkijken. Zo’n mooi meer heb je waarschijnlijk niet eerder in je leven hebt gezien. Wanneer je bent bijgekomen van deze overdaad aan schoonheid, dan is het tijd om iets leuks te doen. Deze vijf activiteiten zijn aan te raden.

Boottochten

Wil je de flora en fauna van het water echt leren kennen? Dan ga je Te Anau op met een boot. Er zijn zeer veel verschillende tochten die het meer geheel of deels doorkruisen. Onder tussen kan je van alles leren over wat dit meer nu eigenlijk zo bijzonder maakt ten opzichte van alle andere meren op de wereld. Dat is nog eens een manier om het van binnenuit te beleven!

Gloeiwormen kijken

Heb je weleens een gloeiworm van dichtbij bekeken? Waarschijnlijk niet, want die kansen krijg je niet heel vaak. Wanneer je bij Te Anau bent aangekomen moet je dus ook direct je kans grijpen. Het is immers zo dat hier in de grotten grote groepen gloeiwormen bij elkaar leven. Het is er altijd donker, dus de gloeiende wormen zijn altijd te zien. De ervaring is eigenlijk niet goed in woorden te vatten. Alsof de sterrenhemel dichtbij is gekomen!

Vliegen

Omdat Te Anau zo groot is in omvang, kan het lastig zijn om dit te voet, per fiets, of zelfs per boot helemaal goed in je op te nemen. Daarom is er een alternatief. Je kunt namelijk ook gewoon in het vliegtuig stappen. Er zijn in deze streek verschillende vliegtours die je het meer, de fjorden en alles eromheen eens van een hele andere kant laten zien. Zo kan je pas echte in je opnemen hoe imposant dit eigenlijk allemaal is.

Kajakken

Als je dan toch bij het water bent, waarom zou je dan niet direct ook allerlei watersporten een kans geven? Kajakken is bijvoorbeeld een hele populaire activiteit in Te Anau. Je kunt hier een kajak huren en zelf eens ervaren hoe het is om op het water rond te trekken. Je komt bovendien ook nog eens heel dicht bij het waterleven op deze manier.

Wandelen en fietsen

Omdat de natuur er zo mooi is, het klimaat er aangenaam is en er voldoende ruimte is, kan het natuurlijk ook gewoon leuk zijn om één of meerdere dagen de wandelschoenen aan te trekken of juist op de fiets te stappen. Zo ben je pas echt helemaal vrij. Verken op je eigen tempo en op je eigen manier deze adembenemende omgeving. Of maak gebruik van de mogelijkheden van één van de vele tours.

Te Anau

Te Anau, de wandelhoofdstad van de wereld

Het wandelen rondom Te Anau is sterk in opkomst. Waar eerst vooral de activiteiten op het water heel erg belangrijk waren, daar profileert het zich tegenwoordig als de wandelhoofdstad van de wereld. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan de verschillende routes die rondom het water liggen.

Denk bijvoorbeeld aan de Milford Track, Kepler Track en Routeburn Track. Deze routes zijn zeer in trek en wandelaars van over de hele wereld trekken er dan ook naartoe. Eigenlijk moet je ze gewoon allemaal gedaan hebben. Dus boek er maar wat extra dagen bij nu dat nog kan!

De geschiedenis van Te Anau

Het meer Te Anau was al ver voor de Europeanen neerstreken in Nieuw-Zeeland een centraal punt in het land. De Maori-stammen trokken hier naartoe en gebruikte het als belangrijke tussenstop om bij te komen tijdens hun lange tochten. Het meer werd halverwege de negentiende eeuw, in 1852, ook ontdekt door de Europese ontdekkingsreizigers. Sindsdien is de naam van het meer alleen maar steeds groter geworden over de gehele wereld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven