De gletsjers van het Westland National Park mag je tijdens jouw Nieuw Zeeland reis eigenlijk niet overslaan. De Fox gletsjer maakt onderdeel uit van een groter geheel aan bijzonder gletsjers die op het zuidereiland van Nieuw- Zeeland te vinden zijn. De gletsjer zelf en de natuur eromheen vormen samen een bijzonder geheel dat verschillende soorten landschappen samenbrengt. Daardoor kan je er gemakkelijk urenlang jezelf in verliezen in al het bijzonders dat er te zien is.

Westland National Park

De Fox gletsjer, de langste van alle gletsjers, is op zichzelf al de moeite waard. Dat neemt echter niet weg dat het geheel alleen maar nog meer bijzonder wordt omdat het onderdeel is van een grotere groep van wel zestig gletsjers die nergens anders ter wereld zo laag op dit niveau te zien zijn.

Dit park is zo’n 1.320 vierkante kilometer groot, dus je kunt je hier wel flink wat dagen van je reis vullen. Het hoogtepunt is dan zonder twijfel de verzameling gletsjers waar ook de Fox gletsjer toe behoort. Om er te komen zal je echter al de fabelachtige natuur van het immense park moeten doorkruisen. Zo is de reis al geslaagd voor je het doel bereikt!

Fox Gletsjer

De 5 leukste tours van de Fox gletsjer

De oogverblindende schoonheid van de Fox gletsjer kan je pas volledig ervaren bij het maken van een tour. Zo kan je de enorme en bijzonder lengte ervan pas echt goed in je opnemen. Deze vijf mogelijkheden maken dit geheel mogelijk.

1. Helikoptervlucht

Door de enorme omvang van de Fox gletsjer is het eigenlijk niet goed mogelijk om een goed beeld te krijgen van wat dit nu precies betekent. Om het adembenemende en imponerende beeld echt goed in je op te nemen stap je in de helikopter. Er zijn zeer veel verschillende vluchten die je kunt maken, sommige zelfs inclusief een bijzondere overnachting op de gletsjer zelf. Dat is pas echte een beleving in de natuur!

2. Fox Glacier Walk

Echt van de natuur genieten doe je natuurlijk op de grond. Je begint dan in de Fox vallei en klimt langzaam en gematigd een flink stuk omhoog. Dit kan je doen door de wandelroute van de Fox Glacier walk te volgen. Je bent al snel zo’n twee tot drie uur aan het wandelen zonder dat je door hebt dat de tijd voorbijvliegt. Er is immers zo veel te zien. Je kunt hier een dag of zelfs meer mee vullen.

Fox Gletsjer

3. IJsklimmen

Heb je echt een hele dag te besteden? Dan kan je dat doen met ijsklimmen. Dit is wel typisch een activiteit waar gletsjers zeer geschikt voor zijn. De ijsmuren die worden gevormd op deze plekken maken het mogelijk om als een klimmuur bestegen te worden. Het is natuurlijk wel belangrijk om hier op zijn minst een beetje ervaring in te hebben. Klimmen is lastig en intensief, maar de beloning, het bereiken van de top, maakt alles goed!

4. Kajakken

Het overgrote deel van de Fox gletsjer mag dan uit ijs bestaan, maar dat ijs komt natuurlijk ook ergens uit. Daar, in de rivier, kan je je vermaken met typische waterrecreatie. Kajakken is dan natuurlijk de manier om de natuur van deze kant te beleven. Je kunt vanaf het water het mooie landschap geheel in je opnemen.

5. Hiken

Wandelen in de lager gelegen delen is leuk, maar de geoefende wandelaar zoekt natuurlijk naar iets meer uitdagend werk. Dan kan het hiken over het ijs en de sneeuw naar de top van de Fox gletsjer een goede optie zijn. Daar kan je genieten van verre uitzichten. Zo kan je het Westland National park en zijn zestig gletsjers pas echt goed in je opnemen. Boek een tocht met een expert om niets te hoeven missen.

Fox Gletsjer

Georganiseerde reizen naar de Fox gletsjer

Om zeker te zijn van de volledige beleving van de gletsjer is het slim om je reis goed voor te bereiden. Het Westland National Park is weliswaar enorm, maar het is wel ook één van de meest bezochte plekken van Nieuw-Zeeland.

Het overgrote deel van die bezoekers komt de Fox gletsjer ook bekijken. Dit betekent dus dat er best wel wat kans is dat je het één en ander misloopt als alles op eigen houtje zou doen. Boek daarom één van de georganiseerde opties om te wandelen, varen of vliegen. Zo hoef je niets te missen!

Locatie Fox gletsjer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven