Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Whitsunday Islands

Bijgewerkt op 14 november, 2019

Altijd al een onbewoond eiland willen bezoeken? Op Whitsunday Islands is het mogelijk. De eilanden die onder deze eilandengroep vallen zijn werkelijk prachtig en lijken wel uit een droom te komen, maar ze zijn nog altijd onbewoond. Een prachtig stukje natuur, dat op geen enkele manier aangetast is door de mens.

Whitsunday Islands

Whitsunday Islands is de naam van een eilandengroep bij de oostkust van Australië. Onder de eilandengroep vallen diverse prachtige eilanden, die allemaal een helderblauwe zee, prachtige witte stranden en prachtige bossen hebben. De eilandengroep wordt ook wel het paradijs op aarde genoemd en dit is zeker niet voor niets!

TIP ♥ – zeiltochten vertrekken dagelijks vanuit Airlie Beach en kosten ongeveer 400 Australische Dollar, inclusief maaltijden. Je kunt kortere of langere zeiltochten maken, maar het gemiddelde is een 3-daagse zeilcruise.

Whitesunday Islands

Bezienswaardigheden van Whitsunday Islands

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de populairste eilanden die onder de eilandengroep vallen. Ten eerste is er Hamilton Island. Dit eiland mag je eigenlijk niet overslaan als je naar Whitsunday Islands gaat, aangezien maar liefst 70 procent van het eiland uit nationale parken bestaat.

Daarnaast zijn het prachtige blauwe water en de witte stranden van het eiland ook zeker de moeite waard. Houd er wel rekening mee dat dit niet echt een onbewoond eiland te noemen is zoals je het misschien zou verwachten, want er zijn vele luxe resorts en hotels op Hamilton Island te vinden.

TIP ♥ – Whitehaven Beach (zie foto hieronder) is veruit de meest bekende van alle bezienswaardigheden, op Whitsunday Island na natuurlijk.

Hayman Island

Een ander eiland dat zeker de moeite waard is, is Hayman Island. Dit is het meest noordelijke eiland van Whitsunday Islands. Hayman Island heeft wel een hotel, maar dit is wel het enige hotel op het hele eiland. Dit maakt Hayman Island minder toeristisch dan Hamilton Island en heeft voor veel toeristen daarom de voorkeur.

Hook Island

Hook Island is het tweede grootste eiland, en een geweldige plek om vogels en wilde dieren te zien. Het is een frequente stop op veel van de boottochten die rond de eilanden worden georganiseerd.

Kamperen

Wil jij de ervaring van een onbewoond eiland echt een keer goed ervaren? Ga dan een nachtje kamperen op een onbewoond eiland dat onder Whitsunday Islands valt. Je kunt natuurlijk ook in een luxe resort of hotel slapen, maar eigenlijk is kamperen nog veel leuker. Je wordt afgezet met de boot, neemt zelf een tent, water en eten mee en je zet je tent in een speciaal kampeergebied op voor een unieke overnachting op een onbewoond eiland.

Whitsunday Islands

Hoe kom je er?

Je kunt het beste naar deze eilanden reizen door eerst naar Airlie Beach te gaan en hier een boot naar de eilandengroep te nemen. Een groot voordeel van Airlie Beach als vertrekpunt van je korte reis naar Whitsunday Islands, is het feit dat Great Barrier Reef hier dicht in de buurt ligt.

Zo kun je eerst naar Great Barrier Reef gaan, om vervolgens door te reizen naar de eilanden.

Whitsunday Islands

Beste reistijd

Je kunt de Whitsunday Islands het gehele jaar door bezoeken, maar je kunt het beste in de maanden mei tot en met oktober naar de eilandengroep gaan. In de rest van het jaar heb je namelijk meer kans op een flinke regenbui en omdat je op een onbewoond eiland zit, kan dit je korte vakantie op Whitsunday Islands zeker in het water laten vallen.

Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken om de temperatuur op Whitsunday Islands, want door het tropische klimaat in het gebied ligt de gemiddelde temperatuur altijd tussen de 20 en 30 graden.

Locatie Whitsunday Islands

Wat wij vinden:
  • 8.8/10
    Oceanië-Expert - 8.8/10
8.8/10

Samenvatting

Altijd al een onbewoond eiland willen bezoeken? Op Whitsunday Islands is het mogelijk. De eilanden die onder deze eilandengroep vallen zijn werkelijk prachtig en lijken wel uit een droom te komen, maar ze zijn nog altijd onbewoond. Een prachtig stukje natuur, dat op geen enkele manier aangetast is door de mens.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.