Cairns is een populair toeristische bestemming in Queensland Australië. Door het tropische klimaat en de ligging naast het Great Barrier Reef heeft Cairns genoeg natuurlijk schoon in zijn omgeving. Het Great Barrier Reef is eigenlijk al genoeg reden om naar deze stad te komen als je Queensland bezoekt.

Cairns een tropisch paradijs

Maar Cairns heeft veel meer te bieden dan alleen het Great Barrier Reef. Al is het Great Barrier Reef wel een wereldwonder wat op iedereen zijn bucketlist zou moeten staan! Deze stad is een droom voor avonturiers en sensatiezoekers.

Maar ook voor personen die minder adrenaline nodig hebben op reis is er genoeg te beleven in deze bloeiende stad.

Zo heeft de stad voor elke reiziger iets te bieden. Zoek je de adrenaline op en wil je bungeejumpen? Of wandel je liever door de botanische tuinen van de stad? Of wil je het nachtleven van Cairns verkennen in een van de vele bars in de stad?

Er is genoeg te doen in deze tropische havenstad in het noorden van Queensland!

CairnsUitzicht over de baai van Cairns.

7x doen in Cairns

De meeste toeristen zullen hier komen voor het Great Barrier Reef. Dit is dan ook echtte topattractie van deze stad. Maar de stad heeft veel meer te bieden dan alleen het Great Barrier Reef. Je kan hier zeker een paar dagen verblijven en de stad verkennen.

Dit zijn de leukste dingen om te doen in Cairns.

#1 Verken het Great Barrier Reef

De topattractie blijft toch wel het Great Barrier Reef. Dit natuurlijke wereldwonder moet je zien als je Cairns in Queensland bezoekt. Het grootste koraalrif ter wereld is niet voor niets verkozen tot een van de natuurlijke wereldwonderen op deze aarde!

Vanuit Cairns zijn er verschillende snorkel en duik-tours beschikbaar om het rif te verkennen. Er is een groot aanbod qua tours aanwezig in Cairns. Zo zijn er dag tours te boeken, maar kan je ook meerdere dagen op het Great Barrier Reef verblijven als je wil.

Het is zelfs mogelijk om een helikoptervlucht te maken boven het Great Barrier reef! Het aanbod aan tours is dus enorm en er is altijd een tour die aansluit op je wensen!

TIP ♥ – Bekijk hier nog meer informatie over het Great Barrier Reef

Great Barrier Reef bij Cairns

Het Great Barrier Reef

#2 Loop door de Botanische tuinen van Cairns

Deze botanische tuinen staan bekend als een van de beste in Australië. Door het tropische klimaat in Cairns, zien de tuinen er opvallend anders uit als botanische tuinen in de meer gematigde klimaten.

Er lopen verschillende wandelpaden door deze tropische tuinen naar uitzichtpunten over de stad. Het is mogelijk om een gratis verschillende rondleidingen te krijgen door de tuinen. Ook is er een gratis audiotour beschikbaar op de website van de Cairns Botanic Gardens.

#3 Ontspan bij de Crystal Cascades

In deze natuurlijk bron kun je heerlijk zwemmen en tot rust komen midden in de Australische jungle. De bronnen liggen op een half uur rijden buiten het centrum van Cairns. Bij de bronnen vind je barbecue en picknick gelegenheden waardoor je heel de dag lekker kan vertoeven aan deze prachtige bronnen.

TIP ♥ – Er is geen telefoon ontvangst bij de bronnen dus plan je terugweg van tevoren!

CairnsDe natuurlijk bronnen van de Crystal Casades

#4 Kijk je ogen uit de night market in Cairns

Elke middag om 17:00 open de nachtmarkten in Cairns zijn deuren. De nachtmarkten bieden alles aan wat een persoon zich maar kan wensen. Van kleding tot elektronica en van eten tot souvenirs je vindt het allemaal op deze markt.

Maar de markten staan vooral bekend om de vele eet standjes van over heel de wereld. Er zijn veel stands met groente fruit en lokale lekkernijen. Als je in Cairns ben kan je de avondmarkt niet voorbij laten gaan!

#5 Wandel door het Daintree Rainforest

Voor wie even aan Cairns wil ontsnappen, is het Daintree Rainforrest een goede optie. Voor wie denk dat het hier alleen maar om de lokale flora en fauna draait heeft het mis.

Overigens kun je je hier al makkelijk een dag vermaken met alleen wandelen door de bossen, maar er is meer.

TIP ♥ – bekijk hier onze pagina over de Daintree Rainforest!

Cairns

Wandel door de eeuwenoude oerwouden van Daintree.

#6 Bekijk de regenwouden vanuit de Skyrail Rainforest Cableway

Deze kabelbaan is 7,5 kilometer lang en biedt een panoramisch uitzicht over het tropische regenwoud tussen Cairns en Kuranda. Het is een unieke manier om te genieten van het Barron Gorge National Park wat zelfs op de werelderfgoed lijst van UNESCO staat.

Een enkele trip naar Kuranda duurt 1,5 uur in de kabelbaan. Er is een gratis audio tour beschikbaar tijdens de tocht, zodat je meer te weten komt over het eeuwenoude regenwoud waar je overheen zweeft.

TIP ♥ – kijk voor actuele prijzen op de website van Skyrail

#7 Rijd mee met de Kuranda railway

Een populaire trip in Cairns is om een dagtrip te maken naar Kuranda. Dit kan zowel met de Skytrain als met de Kuranda railway. Deze stoomtrein neemt je mee dwars door het eeuwenoude regenwoud.

Een echte aanrader is om met de stoomtrein naar Kuranda te gaan en hier de Skyrail terug te pakken naar Cairns. Dit kan uiteraard ook andersom! De rit in de stoomtrein naar Kuranda duurt iets minder als twee uur.

Kuranda trainHet trein station in Kuranda.

Hoe kom je er?

Als je de stad komt bezoeken voor een aantal dagen is het misschien raadzaam om naar Cairns te vliegen. De stad heeft een eigen internationaal vliegveld en is mede hierdoor goed te bereiken.

Voor de mensen die meer tijd tot hun beschikking hebben is eigen, of openbaar vervoer een uitkomst.

Overnachten

Cairns is een grote stad in het noorden van Queensland. Er zijn dan ook genoeg accommodaties beschikbaar in de omgeving. Houd wel rekening met evenementen en festiviteiten! Tijdens evenementen kan het handig zijn om je accommodatie van tevoren te reserveren.

TIP ♥ – boek hier je accommodatie in Cairns!

Beste reistijd

Het noorden van Australië is het droogst en meest toegankelijk tussen mei en oktober. Je kunt dan warme, zonnige dagen verwachten. Ideaal voor het bezoeken van nationale parken en stranden of om lekker te zwemmen en barbecuen.

Het noorden is regenachtig tussen november en maart. Dit wordt wel gecompenseerd doordat de regenwouden en wetlands op hun ‘hoogtepunt’ zijn.

TIP ♥ – Bekijk hier onze hele pagina over de beste reistijd in Australië

Beste reistijd CairnsLocatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven