Purnululu National Park

Purnululu National Park is niet alleen prachtig, maar is ook nog nauwelijks ontdekt door toeristen. Dit komt omdat het park pas sinds 1987 bestaat en in het minder toeristische gedeelte van West-Australië ligt. Een must-see voor natuurliefhebbers en zeker als je het prettig vindt om in een minder toeristisch natuurgebied rond te lopen.

Schitterende natuur

Purnululu National Park is een natuurgebied van 239.723 ha. Wat het park onder andere zo bijzonder maakt, is het feit dat het park op een plateau ligt dat 200 meter hoger ligt dan de omgeving van het natuurgebied. Door erosie zijn er namelijk ravijnen en valleien ontstaan en hier ligt Purnululu National Park precies tussenin.

TIP ♥ het park ligt op 100 kilometer van Halls Creek en 250 kilometer vanaf Kununurra. Helikopter- en 4WD tours vertrekken vanaf beide steden of je kunt zelf een 4WD huren en naar het park te rijden.

De verschillende lagen van het gesteente bij Purnululu National Park hebben verschillende kleuren en dit maakt het aanzicht van het park nog unieker. Het park is zo bijzonder, dat het in het jaar 2003 op de Werelderfgoedlijst van Unesco werd geplaatst.
Purnululu National Park

Bezienswaardigheden Purnululu

Het bekendste deel van Purnululu National Park is de zogeheten Bungle Bungle Range. Dit is een groep van hoge rotsen die helemaal uit zandsteen gevormd zijn en de hoogte van 300 meter bereiken. De rotsen zien er een beetje uit als bijenkorven en zijn oranje-zwart gestreept. Omdat het zandsteen erg kwetsbaar is, kun je de rotsen helaas niet beklimmen. Wel kun je de rotsen van een afstandje bekijken en hier mooie foto’s van maken.

TIP ♥ – in het zuiden van het park kun je wandelen in de enorme Cathedral Gorge, bekend om zijn bijzondere geluiden. Je kunt ook het pad naar Piccaninny Creek volgen of de 3 kilometer lange Piccaninny Gorge, waar je ’s nachts kunt kamperen.

De beste manier om de spectaculaire rotsen van Purnululu National Park te bekijken, is eigenlijk door een helikoptervlucht over het park te maken. Je vertrekt vanuit Turkey Creek of Kununurra en je maakt een vrij lange tocht over het prachtige gebied, waarbij je prachtige foto’s kunt maken.

Vind je een helikoptervlucht iets te prijzig? Dan kun je ook een 4×4 huren om Purnululu National Park te bewonderen.
Purnululu National Park

Neem je verrekijker mee

Een groot deel van Purnululu National Park is vrij broos en dit betekent dat je niet zomaar overal op kunt klimmen. Wil je alle hoogtepunten van dit nationale park zien, dan raden wij je aan om een verrekijker mee te nemen.

Mag je een keer ergens niet op klimmen, zoals bij de Bungle Bungle Range, dan kun je hier toch een goed beeld van krijgen op een afstandje

Hoe kom je er?

De meeste mensen nemen het dorpje Kununurra als uitvalsbasis als ze naar Purnululu National Park gaan. Omdat dit dorpje ook de uitvalsbasis is voor wandelingen in de Kimberley Region, gaan er vrij veel bussen naartoe.

Je kunt ook een auto huren en naar Kununurra reizen, om deze 4×4 vervolgens ook in het gebied zelf te gebruiken om de boel te verkennen.
Purnululu National Park

Beste reistijd

Het park kun je het hele door bezoeken. De maanden maart/april tot en met oktober zijn de beste maanden. In deze maanden is de temperatuur vrij hoog (tussen de 25 en 30 graden) en valt er minder regen dan in de andere maanden van het jaar.

De warmste maanden zijn januari, februari, maart, september, oktober, november en december.

Als je geen regen wil kun je de maanden januari en februari en beter mijden. De droge periode zijn de maanden juni, juli, augustus en september.

Locatie Purnululu National Park

Scroll naar boven