Hoofdmenu
reis expert header

Kakadu National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 11 december, 2019

Kakadu National Park is een prachtig nationaal park in de Northern Territory in Australië. Het park bestaat uit rotsplateaus, watervallen, waterpoelen (billabongs), lange rivieren, kustvlakten en rode rotswanden en is een van de hoogtepunten van het gebied. Een must-see om te bezoeken, zeker als je in Northern Territory bent en gemakkelijk naar het natuurgebied kunt komen.

Het Kakadu National Park

Het park is opgericht in het jaar 1981. Het park is 19.804 vierkante kilometer groot en wordt gezamenlijk bestuurd door de Australische overheid en de Aboriginalbevolking. Zij leefde oorspronkelijk in het gebied van het park. De naam Kakadu is dan ook een verbastering van een Aboriginalwoord, namelijk Gagudju.

TIP ♥ – om het park in te mogen moet je een entrance fee betalen van $25

Dit park staat maar liefst twee keer op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dit komt omdat het park op de lijst staat vanwege de culturele waarde (door het grote aantal rotstekingen van Aboriginals in het park). De rijke natuur van het park heeft  hier ook mee te maken. I

Kakadu National Park

Bezienswaardigheden Kakadu 

Er zijn vele bezienswaardigheden te bewonderen in Kakadu National Park, waaronder bijzondere planten, mooie bomen, schitterende rotstekeningen van de Aboriginals en bijzondere dieren. Door een tour te organiseren in het park, krijg je zo veel mogelijk van de bijzondere bezienswaardigheden te zien.

#1 Ubirr Rock en Nourlangie Rock

Vooral op Ubirr Rock en Nourlangie Rock zijn mooie rotstekeningen van de Aboriginals te zien. Ga je vooral naar dit natuurgebied om deze bijzondere kunstwerken te zien? Dan raden wij je zeker aan om deel te nemen met een tour naar Ubirr Rock en/of Nourlangie Rock.

#2 Boek een tour

Je kunt verschillende tours boeken naar en door het park varierend van $100 tot $250 Australische Dollar. Check bijvoorbeeld eens Kakadu Animal Tracks of Kakadu Air waarmee je met een helicopter over het park vliegt.

#3 Het Kakadu Culture Camp

In dit park is het ook mogelijk om mee te gaan met een avondtour, namelijk de night tour van Culture Camp. Met deze tour ga je naar de roots van de Aboriginals in Australië en breng je de avond door met de lokale Bikinj familie.

Deze familie vertelt je graag meer over hun leven en hun cultuur en hier kun je veel van leren. Na het ontmoeten van de familie, verzamel je zelf eten om een driegangendiner bij het kampvuur te maken. Erg bijzonder!

Kakadu National Park
Kakadu National Park

Beste reistijd

In de Australische regentijd, die van november tot en met april loopt, is het erg nat in Kakadu National Park. Door de overstromingen en het onweer die tijdens de regenperiode in het nationale park voorkomen, raden wij je af om in deze periode naar Kakadu National Park te reizen.

Veel delen van het park zijn in deze periode namelijk dicht en het organiseren van een tour in de opengestelde het park is door het onweer en de overstromingen ook lang niet altijd veilig.

Ga je in juli, augustus, september of oktober naar Kakadu National Park, dan geniet je van aangename temperaturen en is het bovendien vaker droog. Deze maanden vallen namelijk in de droogste periode van het jaar.

Hoe kom je er?

Je komt in Kakadu National Park door eerst naar Darwin te reizen. Vanuit Darwin neem je de auto naar Kakadu National Park of boek je een directe tour naar het natuurgebied.

Locatie Kakadu National Park

Wat wij vinden:
  • 7.7/10
    Reis-Expert - 7.7/10
7.7/10

Samenvatting

Kakadu National Park is een prachtig nationaal park in de Northern Territory in Australië. Het park bestaat uit rotsplateaus, watervallen, waterpoelen (billabongs), lange rivieren, kustvlakten en rode rotswanden en is een van de hoogtepunten van het gebied. Een must-see om te bezoeken, zeker als je in Northern Territory bent en gemakkelijk naar het natuurgebied kunt komen.

Meer lezen over Australië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU