Victoria is misschien de kleinste staat van Australië, maar het gebied is nog altijd 5,5 keer zo groot als Nederland. Daarnaast hoef je je zeker niet druk te maken dat je zo door de attracties van de kleine staat heen bent, want Victoria is erg dichtbevolkt en kent vele unieke attracties die zeker de moeite waard zijn tijdens jouw rondreis.

The Garden State

Victoria is de kleinste staat van Australië, maar ook de dichtstbevolkte staat van het land. De staat wordt ook wel de ‘Garden State’ genoemd en heeft ontzettend veel attracties, wat de staat erg populair maakt onder toeristen in Australië. Daar komt nog bij dat het erg divers is.

Je vindt er hoge bergen met besneeuwde toppen, maar ook hete steppes en een woeste vegetatie langs de Murray River. Je vindt er kleine dorpjes, maar de miljoenenstad Melbourne ligt ook in deze staat. Al met al een veelzijdige reisbestemming, die iedereen eigenlijk aan zou moeten doen tijdens zijn of haar rondreis door Australië.

TIP ♥ – Victoria is de perfecte regio om met je eigen auto/camper te reizen

12 apostelen

De bekende Great Ocean Road ligt in deze staat

6x leuke dingen om te doen in Victoria

Victoria is een kleine staat, maar er is zeker genoeg te doen, te bewonderen en te beleven. Om je een duidelijk beeld te geven van de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties in het gebied, worden deze bezienswaardigheden en attracties in onderstaande alinea’s beschreven.

#1 Ontdek de stad Melbourne

Melbourne is de hoofdstad en de tweede grootste stad van Australië. De stad staat bekend om de geweldige winkelmogelijkheden, het heerlijke eten, de interessante kunst en de uitgaansmogelijkheden, waaronder ook diverse festivals. De stad wordt ook wel de meest Europese stad van Australië genoemd en dit trekt veel Europese toeristen naar Melbourne.

TIP ♥ – meer over deze stad lees je op onze pagina Melbourne

#2 Trek de natuur in bij de Victorian Alps

Wil je een dagje skiën als je in Victoria bent? Dan is dit geen probleem. Ga naar de Victorian Alps en je kunt een korte wintersportvakantie organiseren in een prachtig natuurgebied met goede sneeuw. Dit gebied staat bekend als een van de mooiste gebieden in deze staat.

#3 Huur een auto

Victoria is een kleine staat, maar de bezienswaardigheden en activiteiten liggen niet allemaal bij elkaar en zijn soms wat lastiger te bereiken met het openbaar vervoer. Door een auto te huren voor je tijd in Victoria, kun je overal gemakkelijk komen en verlies je geen kostbare tijd door lang te moeten reizen.

Victoria

De Victorian Alps

#4 Bezoek de goudmijn stadjes

In Victoria zijn diverse kleine goudmijnstadjes te vinden, waaronder Sovereign Hill, Bendigo en Ballarat. Door de goudkoorts van 1850 zijn hier ooit prachtige bouwwerken neergezet, die je vandaag de dag nog altijd kunt bewonderen.

#5 Rij de Great Ocean Road

Een absolute must-see, is de Great Ocean Road. Deze route loopt langs de zuidkust van Australië richting South Australia en biedt je niet alleen de mooiste uitzichten, maar heeft ook enkele prachtige bezienswaardigheden langs de route liggen. Het is een prima startpunt voor een bijzondere tour met de 4×4.

TIP ♥ – zoek je meer info over de Great Ocean Road? Check dan deze pagina.

#6 Ga naar Philip Island

Philip Island is een must om te bezoeken als je van pinguïns houdt. Het eiland ligt slechts op 1,5 uur afstand van Melbourne en is niet alleen prachtig, maar is ook het thuis voor grote groepen pinguïns die je tijdens je bezoek aan het eiland van dichtbij kunt bekijken.

Victoria

Philip Island

De geschiedenis van Victoria

Toen in het jaar 1803 de eerste Anglo-Australiërs naar Victoria kwamen, was het gebied al bewoond. Wanneer de eerste bewoners in het gebied zijn gaan wonen, is echter niet duidelijk. In het jaar 1835 werd er een gebied van de autochtone bevolking gekocht door John Batman, waar later de stad Melbourne op gebouwd werd.

TIP ♥ – bezoek het stadje Bright. Dit is een prachtig klein stadje in een adembenemend mooie omgeving!

In het jaar 1851 werd het gebied losgemaakt van Nieuw Zuid-Wales (New South-Wales) en in 1855 kreeg het gebied de status van een onafhankelijk regerende kolonie. De eerste premier van Victoria was William Haines. In het jaar 1901 werden de zes Australische kolonies het zogeheten Gemenebest van Australië, wat betekent dat Victoria een deelstaat werd van het land.

Hoe kom je er?

De beste manier om hier heen te gaan, is door direct naar Melbourne te reizen. Omdat dit een grote stad is, kun je hier gemakkelijk komen vanuit diverse andere steden in Australië. Vanuit Melbourne bezoek je vervolgens de andere bezienswaardigheden in de staat.

Victoria

De Omeo Highway en Mitta Mitta Valley

Beste reistijd

Victoria ligt in het zuiden van Australië en dit betekent dat je dit gebied het beste kunt bezoeken tussen december en maart. Wel moet je er rekening mee houden dat de kerstvakantie ook in deze periode valt, wat betekent dat de prijzen tijdelijk hoger zullen zijn en het bovendien wat drukker zal zijn in het gebied.

Wil je dit vermijden, dan reis je buiten de kerstvakantie. Wij raden je in ieder geval aan om in de maanden december en maart te gaan, simpelweg omdat de temperatuur dan het meest aangenaam is en het niet veel regent in deze periode.

Locatie Victoria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven