Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bondi Beach

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 oktober, 2019

Je gaat niet alleen naar Sydney voor de vele bijzondere bezienswaardigheden in de stad, maar ook zeker voor Bondi Beach. Bondi Beach is het bekendste strand van Australië en dit is niet voor niets, want het strand is simpelweg prachtig en echt een must om te bezoeken. Van bruine lifeguards tot mooie dames in strakke badpakken en surfers: je ziet ze allemaal op dit bijzondere strand bij de stad Sydney.

THE Bondi Beach

Bondi Beach is niet zomaar een strand, maar staat eigenlijk symbool voor de Australische leefstijl. Je komt hier gespierde lifeguards tegen die door de zon heerlijk bruin zijn geworden, maar ook prachtige dames in strakke bikini’s of badpakken, stoere surfers en uiteraard de iets blekere toeristen die het strand bezoeken als ze in Sydney zijn. 

TIP ♥ op Bondi worden iedere dag wel barbecues op het strand georganiseerd. Ga een keer naar deze ‘Aussie’ barbecue en je maakt echt kennis met de Australische leefstijl rond Bondi Beach.

Omdat het strand bij de stad Sydney hoort, mag je dit strand eigenlijk niet overslaan als je in deze stad bent. Het is vrij druk op Bondi Beach, maar toch is het bezoeken van het strand een prima manier om even aan de drukte van Sydney te ontsnappen.

Bondi Beach

Bezienswaardigheden 

Je kunt lekker luieren hier, maar er is ook genoeg te doen op het strand, in de zee en in de directe omgeving van Bondi Beach. Zo kun je ook een surfles volgen om zelf eens de golven te bestijgen of kun je een kijkje nemen op de boulevard langs het strand. Vooral in de avond is het hier erg gezellig en kun je er een lekker hapje eten of wat drinken in een beachbar.

De geschiedenis 

Het is geen groot strand, maar het is wel het bekendste strand van Australië. Dit komt niet door de grootte van het strand, maar omdat Bondi Beach altijd het uitgangspunt is geweest voor de Australische surfcultuur.

Het strand ziet eruit als een klassiek stadsstrand, maar de golven zijn vrij pittig en dit trekt ieder jaar weer duizenden surfers. Omdat het strand nu ook wat bekender is onder niet-surfers, gaan er in de winter ook veel Europese toeristen naartoe voor een winterzonvakantie.

LEUK WEETJE vroeger werden immigranten van Australië ritueel gedoopt in de zee bij Bondi Beach. Pas na deze symbolische doop mochten zij zich echt Australiër noemen.

Bondi Beach

Hoe kom je er?

Bondi Beach hoort bij Sydney en is gemakkelijk te bereiken vanuit deze grote stad. De gemakkelijkste manier om naar het strand te komen als je in Sydney bent, is door de bus te pakken naar het strand.

TIP ♥ je kunt hier goed surfen. Lessen kun je boeken bij Let’s Go Surfing. Daarnaast kun je bij Scuba Dive duiklessen nemen. Je kunt ook je PADI halen. Kosten starten rond de 375 Australische Dollar.

Beste reistijd?

De beste reistijd zijn de maanden maart, april, september, oktober, november en december. In deze maanden is de temperatuur in de stad Sydney en op het strand erg aangenaam en regent het bovendien minder dan in de andere maanden van het jaar. In januari of februari is het ook lekker, maar dan ligt de gemiddelde temperatuur wel een stuk hoger.

Prima als je alleen aan het strand wil liggen, maar niet zo handig als je ook naar Sydney wil gaan en hier flink veel bezienswaardigheden wil bewonderen. Door de hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid zijn de maanden januari en februari minder geschikt om de stad Sydney te bezoeken.

Locatie Bondi Beach 

Wat wij vinden:
  • 8.9/10
    Reis-Expert - 8.9/10
8.9/10

Samenvatting

Je gaat niet alleen naar Sydney voor de vele bijzondere bezienswaardigheden in de stad, maar ook zeker voor Bondi Beach. Bondi Beach is het bekendste strand van Australië en dit is niet voor niets, want het strand is simpelweg prachtig en echt een must om te bezoeken

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.