Je gaat niet alleen naar Sydney voor de vele bijzondere bezienswaardigheden in de stad, maar ook zeker voor Bondi Beach. Dit is het bekendste strand van Australië en dat is aan alles te merken. Van bruine lifeguards tot mooie dames in strakke badpakken en surfers: je ziet ze allemaal op dit bijzondere strand.

Slachtoffer van eigen succes?

Bondi Beach is niet zomaar een strand, maar staat eigenlijk symbool voor de Australische leefstijl. Het voldoet aan de verwachtingen die je hebt bij een van de bekendste stranden van Oceanië. Dat het strand zo bekend is, is al bijzonder te noemen.

Er is een soort hype gecreëerd rondom het strand.

Het is namelijk niet het mooiste strand van het land. Verre van zelfs. Sterker nog, het is niet eens het mooiste strand van Sydney. Daarnaast is het er druk in de weekeinden en het hoogseizoen. Het strand lijkt slachtoffer van zijn eigen succes. Iedereen ‘moet‘ het gezien hebben.

Natuurlijk, Bondi Beach is geen lelijk strand, maar om dit een must-see te noemen gaat ons wat ver.

Bondi BeachBondi Beach als het rustig is

Wat is er te doen bij Bondi Beach

Bondi Beach is geen plek waar je heel veel wilt ondernemen. Mensen komen hier vooral om te genieten van het weer, het strand, de zee en een goede Aussie BBQ op z’n tijd. Wij delen toch een aantal leuke dingen om te doen hier.

#1 Leer surfen

Een inkoppertje natuurlijk. Dé activiteit hier is surfen. Je kunt een surfles volgen om zelf eens de golven te bestijgen of kun je een kijkje nemen op de boulevard langs het strand. Duizenden reizigers komen hier om te leren surfen.

Overal vind je hier surfscholen dus en je kunt zo binnen stappen voor een lesje. Onder andere bij Let’s Go Surfing. Daarnaast kun je bij Scuba Dive duiklessen nemen. Je kunt ook je PADI halen.

#2 Loop naar Coogee

Als je wat leuks wil doen is het bekende wandelpad van Bondi naar Coogee wel wat. Deze coastal walk, zoals ze het noemen, brengt je langs verschillende kleinere (en veel rustigere) stranden en baaien.

Naar onze mening zijn de stranden die je hier tegen komt veel mooier.  De mooiste stranden onderweg zijn Tamarama, Gordons Bay, Bronte en Clovelly.

TIP ♥ – het is zo’n 1,5 uur lopen naar Coogee

Een deel van de route

#3 Zwemmen bij Bondi Icebergs

Je kunt in de zee zwemmen, maar ook bij Bondi Icebergs. Het is een groot zwembad dat gebouwd is in de zee. Het is dus eigenlijk een soort infinity pool. Als je dus geen zin hebt in golven (of haaien 😉 ) is dit een goede optie.

TIP ♥ – toegang is AU$7

#4 Ontdek de markten

Bij Bondi Beach vind je uiteraard ook veel markten en leuke winkeltjes waar je souvenirs of andere dingen kunt halen. De Bondi Markets zoals ze ze hier noemen zijn een leuke mix van alles wat je je kunt bedenken. Kleding, eten, tweedehands spullen sieraden… you name it!

Deze markten zijn elke zaterdag en zondag (bij de Bondi Beach Public School)

Bondi Beach

Alternatieven voor Bondi Beach

Bondi Beach is een bekend strand, maar ook heel erg druk. Als je op zoek bent naar rustigere stranden waar je wat relaxter kunt liggen kun je beter naar een van de stranden in de omgeving gaan. Dit zijn je opties.

Bronte Beach

Alle alternatieven stranden liggen ten zuiden van Bondi. Zo ook Bronte. Je kunt er heen lopen vanaf Bondi want het ligt op slechts 2 kilometer (half uur lopen).  Het is vooral populair onder locals omdat zijn Bondi te druk vinden.

Clovelly Beach

Clovelly Beach is een klein en rustig strand, in een smalle baai tussen twee rotsen. Het is geen bijzonder strand maar wel een stuk rustiger. Tijdens de Coastal Walk vanaf Bondi Beach kom je langs al deze kleine strandjes.

Coogee Beach

Als je van Bronte verder loopt langs de kust kom je bij Coogee Beach. Dit is wel meer dan een uur lopen dus je kunt beter een taxi pakken als je daar geen zin in hebt. Coogee is het laatste strand op loopafstand van Bondi. Alles wat hierna komt kun je beter met de auto of taxi doen. 

Beste reistijd

Eigenlijk kun je het hele jaar door naar Sydney reizen. Dit komt omdat het in een mediterraan klimaat ligt, wat betekent dat de temperaturen in de stad eigenlijk het hele jaar door aangenaam zijn.

De bete tijd is echter de zomermaanden (december tot en met februari). De temperatuur zijn dan het meest aangenaam voor een dagje strandhangen.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven