Hoofdmenu
reis expert header

Kimberley Region

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 november, 2019

Australië kent prachtige natuurgebieden, maar er zijn niet veel ongerepte, woeste en ruige natuurgebieden in het land te vinden. Wil jij tijdens jouw reis door Australië echt een bezoek brengen aan een stuk ongerepte natuur? Dan ga je naar Kimberley in West-Australië. De natuur in dit gebied is woest, ruig en echt ongerept te noemen.

Een korte intro van Kimberley

Kimberley Region of kortweg (The) Kimberley is een van de negen regio’s in West-Australië. De regio is vooral populair onder echte avonturiers, want het landschap van het gebied is erg ruig en woest. Het wordt daarom ook wel een van de laatste ongerepte gebieden van het land genoemd.

TIP ♥ – wil/kun je niet zelf rijden? Boek dan een van de vele tours! De stad Broome is the place to be.

Deze regio is een vrij leeg en verlaten gebied. Dit lijkt misschien wat saai, maar velen vinden dit juist erg prettig. Ga je naar Kimberley, dan kun je namelijk de echte sfeer van de Outback proeven. Dit betekent niet alleen dat je in een prachtig natuurgebied kunt verblijven, maar ook als een echte cowboy leeft in een vrij verlaten omgeving.

Helikopter

Door een helikoptertocht boven Kimberley Region te maken, zie je het ruige natuurgebied goed van bovenaf. Daarnaast zijn sommige delen van het gebied alleen per helikopter bereikbaar, omdat veel wegen in het ongerepte natuurgebied vandaag de dag nog altijd ontbreken.

Kimberley Region

Bezienswaardigheden Kimberley Region

De belangrijkste bezienswaardigheid in Kimberley Region is de natuur van het gebied. De natuur van Kimberley is erg ruig, woest en bijna niet aangetast door toedoen van de mens en dit maakt het gebied erg bijzonder om te bezoeken. Rijd rond met een 4×4, maak wandeltochten in de omgeving en je ziet hoe de ongerepte natuur van Australië er echt uit ziet.

TIP ♥ breng een bezoek aan de King George River falls (zie onderstaande foto). Dit is een indrukwekkende waterval!

Geschiedenis

Kimberley Region werd pas in 1880 ontdekt door de kolonisten. De meeste gebieden die door de kolonisten ontdekt werden in die tijd, werden direct bewoond. Hier is dit echter nooit gebeurd en tot op de dag van vandaag is het gebied nog steeds onbewoond.

Er wonen hier en daar wel wat mensen en je komt af en toe een veehouderij tegen in het gebied, maar verder wonen er weinig mensen in Kimberley Region. Voordat de regio ontdekt werd door de kolonisten, woonden hier al duizenden jaren verschillende stammen van de Aboriginals.

Kimberley Region

Hoe kom je er?

Je kunt het beste Kimberley Region in trekken door eerst naar Kununurra te reizen. Dit is een klein mijnstadje dat net boven het gebied ligt. Door vanuit Kununurra naar deze regio te gaan, krijg je de kans om het gebied zelf te leren kennen. Niet met een georganiseerde tour, maar door zelf het gebied in te trekken.

TIP ♥ bezoek ook zeker Cable Beach Broome, een van de mooiste stranden van Australië!

Beste reistijd

In Kimberley Region kennen ze eigenlijk geen seizoenen. Wel is er sprake van ‘The Wet’ (november tot en met april) en ‘The Dry’ (mei tot en met oktober). Je kunt het beste in The Dry naar Kimberley reizen, simpelweg omdat het dan minder regent in het gebied. De beste reisperiode voor Kimberley Region is in de maanden mei tot en met september, aangezien het dan vrij droog is in het gebied en de temperatuur in deze periode ook prima is. In het regenseizoen (november tot en met april) ga je liever niet naar Kimberley Region, want dan zijn veel wegen afgesloten door de zware regenval. Ook is het in deze periode eigenlijk te warm om prettig te kunnen reizen.

Kimberley Region

Locatie Kimberley Region

Wat wij vinden:
  • 9.1/10
    Reis-Expert - 9.1/10
9.1/10

Samenvatting

Australië kent prachtige natuurgebieden, maar er zijn niet veel ongerepte, woeste en ruige natuurgebieden in het land te vinden. Wil jij tijdens jouw reis door Australië echt een bezoek brengen aan een stuk ongerepte natuur? Dan ga je naar Kimberley in West-Australië. De natuur in dit gebied is woest, ruig en echt ongerept te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU