Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Darwin

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 november, 2019

Darwin is de noordelijkste grote stad van Australië, die ver van de bewoonde wereld van het land ligt. Nu vraag je je misschien af of het wel de moeite waard is om naar Darwin te reizen en de bewoonde wereld van Australië achter je te laten, maar deze stad is een echte must-see. Je kunt er tussen oude scheepswrakken en prachtige koraalriffen duiken, je kunt er heerlijk (multicultureel) eten en de stad is ook nog eens erg gezellig.

De kans dat je naar deze stad gaat is aanwezig als je in Australië bent. Wil je meer weten over deze stad? Lees dan snel verder want op deze pagina vertellen we je het volgende over Darwin;

Het bijzondere Darwin

Darwin is de meest noordelijke stad van Australië, die aan de kust van Northern Territory ligt. Van deze deelstaat is de stad ook de hoofdstad, aangezien het de grootste stad van het gebied is. Wat de stat zo bijzonder maakt, is dat hier maar liefst 60 verschillende nationaliteiten wonen. Dit is niet zo vreemd, aangezien Azië dicht in de buurt ligt en het een aantrekkelijke stad is om te wonen.

TIP ♥ – Darwin staat bekend om de markten. De bekendste zijn Mindil Beach Sunset Market, Parap Village Market, Rapid Creek Market en Nightcliff Market.

Omdat er zo veel nationaliteiten wonen, is het echt een multiculturele stad en dit merk je onder andere aan de restaurants die je in de stad vindt. Wil je iedere avond een authentieke maaltijd van een andere cultuur eten, dan ben je hier aan het juiste adres.

Darwin

Een deel van de stad in de avond

Bezienswaardigheden Darwin

Er zijn diverse bezienswaardigheden te bezoeken. Ten eerste moet je zeker een bezoek brengen aan Darwin Harbour als je in de stad bent, want dit is de bekendste bezienswaardigheid van de stad.  Dit is een haven die maar liefst twee keer zo groot is als de wereldberoemde Sydney Harbour en alleen dit gegeven maakt de haven een must om eens te bezoeken. Je kunt er niet alleen lekker eten, maar ook tussen oude scheepswrakken en kleurrijke koraalriffen duiken. Echt een must om te doen!

Een andere activiteit die veel toeristen ondernemen, is het bezoeken van Midil Beach Sunset Market. Na zonsondergang geniet je hier van lekkere hapjes en drankjes uit de hele wereld. Wil je zien hoe multicultureel Darwin precies is, dan breng je gewoon een avond door op deze markt.

TIP ♥ – drink een Darwin Stubby. Een glazen bierflesje dat tien keer zo groot is als een normaal bierflesje. Darwin is een echte bierstad en als je een groot liefhebber bent van bier, moet je zeker een keer een Darwin Stubby proberen.

Darwin

Mindil Beach bij zonsondergang.

Darwin

Cullen Bay

Hoe kom je er?

De stad heeft een internationaal vliegveld, maar je kunt ook met het openbaar vervoer naar de stad komen. Ben je in een grote Australische stad die niet te ver ligt, dan kun je vaak wel met de trein naar de stad komen. Moet je wat verder reizen, dan raden wij je aan om een binnenlandse vlucht te pakken naar Darwin Airport.

Beste reistijd

Omdat de stad dicht bij de evenaar ligt, kent de omgeving van de stad niet de vier seizoenen die wij kennen. Wel heeft het gebied een droog seizoen en een nat seizoen. In het natte seizoen (tussen november en maart) kun je de stad beter niet bezoeken.

Niet alleen omdat het dan flink kan regenen, maar ook omdat er cyclonen voorbij komen en omdat het echt drukkend warm is in deze periode. Ga daarom altijd buiten november, december, januari, februari en maart, want dan zit je hier echt prettiger en bovendien veiliger.

TIP ♥ – omdat de stad al meerdere keren flink getroffen is door cyclonen en orkanen, zijn er niet veel historische gebouwen te vinden. De stad bestaat nu vooral uit moderne en lage gebouwen, die minder kwetsbaar zijn.

Locatie Darwin

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Oceanië-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Darwin ligt niet echt ‘om de hoek’ en misschien vraag je je af of het wel de moeite waard is om naar Darwin te reizen, maar deze stad is een echte must-see. Je kunt er tussen oude scheepswrakken en prachtige koraalriffen duiken, je kunt er heerlijk (multicultureel) eten en de stad is ook nog eens erg gezellig.

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.