Daintree Rainforest

Daintree Rainforest is een van de oudste regenwouden van de wereld. Wat dit nationaal park zo bijzonder maakt, is het feit dat hier planten groeien die elders op de wereld alleen nog maar in fossiel vorm te vinden zijn. Het is een paradijs voor iedereen die van natuur houdt!

Kunstwerk van Moeder Natuur

Daintree is een bijzondere plek. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst , je vindt er bijzondere planten en dieren, ongerepte kustlijnen (het ligt aan de kust), traditionele dorpen én het ligt op slechts twee uur rijden van Cairns.

Het is een van de meest bijzondere ecosystemen en tevens een van de oudste. Men gelooft dat dit een van de drie oudste bossen ter wereld is. Je kunt het regenwoud, de valleien, prachtige stranden, beboste bergen en heldere rivieren alleen bezoeken of met een gids.

Cairns

Dit nationale park ligt in op slechts twee uur rijden van Cairns. Dit is de toegangspoort tot het Great Barrier Reef en het Daintree Rainforest. Plan daarom een aantal dagen extra in Cairns, zodat je ook highlights in de omgeving kunt bezoeken.

looppad door de jungle

Een van de vele paden in het park

Wat is er te doen in Daintree Rainforest

Wie denkt dat je hier alleen maar kunt genieten van de flora en fauna heeft het mis. Overigens kun je je hier al makkelijk een dag vermaken met alleen wandelen door de bossen, maar er is meer. Wij delen de leukste dingen om te doen.

#1 Wandel met een gids door het park

Je kunt op eigen gelegenheid door het park wandelen, maar het is veel leuker (en leerzamer) om met een gids het park te verkennen. Zij kunnen je veel meer vertellen over alle bijzondere feitjes van het park en weten de bijzondere plekjes te vinden.

De gidsen zijn allemaal afkomstig van de inheemse Kuku Yalanji-stam. Je gids verteld bijvoorbeeld over cultureel belangrijke plekken en vertelt over eeuwenoude medicijnen die ze hier zelf maken. Heel leerzaam!

#2 Vaar de rivier over

Als je niet zo veel zin hebt om te lopen kun je ook met een Daintree River Cruise het park verkennen. Het is de perfecte manier om de bijzondere dieren en planten in het park op een andere manier te ontdekken.

Je vaart langs prachtige oude regenwouden, mangroven en ongerepte natuurgebieden. Boven zie je de meest bijzondere vogels en vlinders terwijl in het water krokodillen, kikkers, slangen en andere dieren leven.

TIP ♥ – er zijn verschillende soorten tours te boeken. Check deze website

Daintree RainforestDaintree River

#3 Picknicken tussen de boomtoppen

Dit national park is de perfecte plek om helemaal tot rust te komen. Er zijn geen dorpen, geen drukken wegen en met je telefoon heb je maar beperkt bereik. Om over WiFI nog maar te zwijgen.

Wat is er dan lekkerdere om een mooie plek uit te zoeken om daar je lunch te eten. Het hele park lijkt op een shampoo reclame en het net alsof je zo Jungle Book binnen stapt!

TIP ♥ – neem geen plastic of afval mee in het park!

#4 Ervaar de mooiste, ongerepte stranden

Australië heeft duizenden stranden (en hier lees je de mooiste). Daintree ligt aan de kust en de stranden hier zijn niet alleen ontzettend mooi, ze zijn ook nog eens totaal ongerept. Vrij van enige vorm van bebouwing of commercialisering.

Noah Beach is een mooi strand, maar Cape Tribulation is het bekendste strand en tevens een van de mooiste van het land. Het is alsof je zo een onbewoond eiland binnen wandelt. Dit is ook de enige plaats ter wereld waar twee UNESCO werelderfgoed sites naast elkaar staan.

Het is namelijk de plek regenwoud de Coral Sea ontmoet.

Daintree Rainforest Tribulation

Cape Tribulation Beach

#5 Zweef boven de jungle

Reizigers die van avontuur houden kunnen boven de jungle zweven. Althans, je kunt met een zipline door de jungle zweven. Met Jungle Surfing lijkt het alsof je boven de boomtoppen vliegt en heb je het beste uitzicht.

Je gaat samen met een gids een soort parcours af waar je van verschillende hoogtes en met verschillende snelheden door het park raast. Supertof om te doen!

#6 Bezoek het Daintree Discovery Centre

Iedereen die meer wil weten over deze bijzondere plek moet het Daintree Discovery Centre bezoeken. Het bekroonde Discovery Center is een plek waar milieubewust, ecosystemen en educatie centraal staat.

Je kunt er van alles doen. Rondleidingen, films over de bijzondere dieren bekijken, leren over natuurbehoud, krokodillen en klimaatverandering én je steunt het park als je dit centrum bezoekt. Zeker een must dus!

Hoe bezoek je het Daintree Rainforest

Het bezoeken van het park is niet zo heel lastig. Er lopen wegen door park dus je kunt hier met je eigen auto het park in. Je kunt er ook voor kiezen om met een gids het park te bezoeken.

Met eigen auto

Het makkelijkste is om met een eigen auto het park te verkennen. Je kunt helemaal tot aan Cape Tribulation rijden en je hebt er geen 4×4 voor nodig. De wegen zijn goed onderhouden, maar je hebt wel een paar dagen nodig om het hele park te zien.

Er zijn verschillende routes die je kunt rijden. Alles is op internet te vinden via Destination Daintree. Een hanige website met routes, opties voor accommodatie, hoe je er komt en het boeken van tours.

Je kunt hier hun Visitor Map downloaden met alle stranden, routes, tours, accommodaties, wandelpaden, tours en nog veel meer!

TIP ♥ – bekijk hier hun interactive kaart (handig voor onderweg)

Met een gids

Je kunt natuurlijk ook met een gids het park in. Deze kun je via bovengenoemde website boeken of via het Daintree Tourist Information Centre.

Daintree RainforestNoah Beach

Daintree Rainforest

Hoe kom je bij Daintree Rainforest

De makkelijkste manier om hier te komen is door eerst naar Cairns te reizen en vanaf hier naar het park te rijden. Het is een kwestie van je navigatie aan zetten en rijden maar. Het ligt er aan waar je heen wil (of waar je overnacht).

Je kunt het beste van Cairns via Port Douglas en Mossman naar Daintree Village rijden. Dit is zo’n 1,5 uur rijden.

Overnachten

Bij Daintree Village vind je ook de meeste accommodatie en het is wel zo handig om hier een nachtje te blijven als je het park écht wil ontdekken. Er is allerlei accommodatie te vinden. Campings, hotels, resorts, backpack opties etc.

De meeste accommodatie vind je tussen Daintree Village, Diwan en Cow Bay. Op deze kaart vind je meer info over accommodatie.

Beste reistijd

Je kunt Daintree Rainforest het gehele jaar door bezoeken, maar wij raden je aan om buiten de regenperiode naar het regenwoud te reizen. In de regenperiode, die loopt van december tot en met april, kan het namelijk flink regenen in het park, waardoor sommige paden gesloten zijn.

In deze periode de kans groot dat je bepaalde routes niet kunt lopen en bepaalde dingen niet kunt zien.

De koelere, drogere maanden (mei tot en met september) zijn de beste maanden om het park te bezoeken.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven