Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Daintree Rainforest

Bijgewerkt op 14 november, 2019

Daintree Rainforest is een van de oudste regenwouden van de wereld. Wat dit nationaal park zo bijzonder maakt, is het feit dat hier planten groeien die elders op de wereld alleen nog maar in fossielvorm te vinden zijn. Het park ligt in het noorden van Queensland en is zeker een must om te bezoeken voor natuurliefhebbers in Australië.

Daintree Rainforest; intro

Daintree Rainforest wordt ook wel Daintree National Park genoemd. Het is een nationaal park in het noorden van Queensland en hoewel het park slechts 0,2 procent van het Australische eiland beslaat, leeft hier wel meer dan de helft van alle diersoorten uit Australië.

Omdat Daintree Rainforest in de buurt van de Great Barrier Reef ligt, is het zeker een aanrader om jouw trip aan deze bijzondere koraalrif te combineren met een trip naar dit nationale park.

TIP ♥ het Daintree Rainforest ligt in de buurt van Great Barrier Reef. Ben je bij deze bezienswaardigheid, dan kun je direct doorreizen naar het regenwoud.

Cairns

Dit nationale park ligt in op slechts twee uur rijden van Cairns. Dit is de toegangspoort tot het Great Barrier Reef en het Daintree Rainforest. Plan daarom een aantal dagen extra in in Cairns, zodat je ook highlights in de omgeving kunt bezoeken.

Daintree Rainforest

Het park verkennen

Er zijn verschillende manieren om Daintree Rainforest te verkennen. Er lopen veel zogeheten boardwalks door het nationale park, die allemaal voorzien zijn van informatiepunten met informatie over de planten en dieren in de omgeving. Ook kun je het gebied verkennen met een cruise over de Daintree River, waar je onder andere krokodillen kunt zien.

TIP ♥ – je kunt verschillende tours boeken in het Daintree Rainforest zoals Jungle Canopy Surfing, overnachten, Daintree Discovery Tours, Kajakken en Safaris. Prijzen vind je hier.

Het maken van een tocht te paard door Daintree Rainforest is ook een mogelijkheid. Dit is minder vermoeiend dan wandelen en zo krijg je toch alle prachtige planten, dieren en bomen in het woud te zien.

Daintree Rainforest

De bezienswaardigheden 

De bezienswaardigheden die je in Daintree Rainforest bewondert, zijn de prachtige bomen, planten, bloemen en bijzondere dieren die je in het woud tegen kunt komen. De bomen in het woud zijn soms meer dan tweeduizend jaar oud en vormen samen een dichte jungle, die een bron van leven is voor vele soorten vogels, insecten en vlinders. De diersoorten die je in het park tegenkomt, zijn dieren als kikkers, slangen, walibi’s, krokodillen, vogelbekdieren en gevaarlijke cassowary’s. De cassowary is niet altijd gevaarlijk, maar wel als het beestje zijn territorium beschermt.

Planten

Tot slot vind je in het woud ook vele bijzondere planten, die je in de rest van de wereld alleen in fossielvorm kunt bewonderen. Het bezoeken van Daintree Rainforest  is al met al een bijzondere ervaring, simpelweg door de prachtige natuur die je in het park kunt bewonderen.

De Cassowary

De cassowary is een grote en vrij agressieve vogel die in Daintree Rainforest leeft. De vogel is niet altijd gevaarlijk, maar in het paarseizoen kan de vogel wat territoriaal worden. De gids zal je hier zeker voor waarschuwen tijdens je wandeling in Daintree Rainforest, want de cassowary kan in het paarseizoen echt toeristen aanvallen. Een beetje eng, maar dit maakt je tocht door het regenwoud ook extra spannend.

Daintree Rainfores

Beste reistijd

Je kunt Daintree Rainforest het gehele jaar door bezoeken, maar wij raden je aan om buiten de regenperiode naar het regenwoud te reizen. In de regenperiode, die loopt van december tot en met april, kan het namelijk flink regenen in het park, waardoor sommige paden gesloten zijn. In deze periode de kans groot dat je bepaalde routes niet kunt lopen en bepaalde dingen niet kunt zien.

De koelere, drogere maanden (mei tot en met september) zijn de beste maanden om het park te bezoeken. Het weer is aangenaam in deze tijd, met een lagere luchtvochtigheid en de temperaturen rond de 26 graden Celsius.

Beste reistijd Daintree Dainforest

Locatie Daintree Rainforest

Wat wij vinden:
  • 8.2/10
    Reis-Expert - 8.2/10
8.2/10

Samenvatting

Daintree Rainforest is een van de oudste regenwouden van de wereld. Wat dit nationaal park zo bijzonder maakt, is het feit dat hier planten groeien die elders op de wereld alleen nog maar in fossielvorm te vinden zijn. Het park ligt in het noorden van Queensland en is zeker een must om te bezoeken voor natuurliefhebbers in Australië.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.