Iedereen die naar Australië reist komt in steden als Sydney , Darwin of Melbourne. Adelaide ligt vaak niet op de route of wordt vergeten. Dat is best gek, want het is niet alleen een hele hippe stad, er is in de regio ook nog eens super veel te doen. Wij delen onze tips.

Adelaide: bruisend, hip en interessant

Adelaide, de hoofstad van Zuid-Australië, is een prachtige plaats in een net zo mooie omgeving. De stad staat ook wel bekend als ”de stad van de kerken” door de grote hoeveelheid kerken die er te vinden zijn.

Adelaide is een bruisende, hippe en interessante stad

Maar Adelaide zou eigenlijk vaker op een bucketlist moeten staan bij reizigers. Het is een bruisende, hippe en interessante stad, op korte afstand van prachtige stranden en wijngaarden en andere bezienswaardigheden.

AdelaideDe skyline van Adelaide.

9x doen in Adelaide

Naast het centrum van de stad met zijn vele kerken, zijn er diverse bezienswaardigheden in Adelaide te bewonderen. Om een duidelijker beeld te geven van wat er allemaal te beleven is in Adelaide, volgen hier negen bezienswaardigheden.

#1 Proef alles op de Central Market

Als je graag lokale gerechten proeft, is een bezoek aan de centrale markt van Adelaide een must. Deze uitgestrekte markt, die sinds 1869 de inwoners en toeristen van Adelaide bediend, heeft meer dan 80 verkopers die de meest heerlijke gerechten verkopen.

Let wel op dat de markt er niet elke dag staat. De markt is er alleen van dinsdag tot zaterdag. Als je de markt niet zelf wil verkennen is het mogelijk om een rondleiding te krijgen over deze markt.  Dus ben je opzoek naar overheerlijke lokale gerechten?

Verken deze Central Market van Adelaide en maak kennis met de meest heerlijke gerechten.

TIP ♥ – voor actuele openingstijden en aanbieder kijk op de site van Central Market

AdelaideDe Central Market van Adelaide.

#2 Rijd met de tram naar Glenelg

Gelnelg is een buitenwijk van Adelaide. Deze buitenwijk trekt veel lokale mensen en reizigers aan vanwege de mooie stranden die er te vinden zijn. Vanuit Adelaide kan je de tram (de enige rijden de tram in Australië) pakken om in deze wijk te komen.

Glenelg is de oudste nederzetting op het vaste land van Zuid-Australië en kent daarom een rijke geschiedenis.

Wanneer je de stranden hier zat ben kan je dus een mooie wandeling maken door het oude centrum van Glenelg.

Glenelg BeachHet witte strand van Glenelg.

#3 Bekijk de werken van de Art gallery of South Australia

Deze kunstgalerij heeft de grootste kunstcollectie van Australië met zo’n 42.000 werken. Gelukkig zijn er dagelijks gratis rondleidingen te krijgen om je wegwijs te maken tussen deze flinke kunstcollectie.

Hoewel toegang tot de algemene tentoonstellingen gratis is kan het zijn dat er entree betaald moet worden voor een van de wisselende tentoonstellingen.

TIP ♥ – bekijk hier het actuele aanbod van de tentoonstellingen

#4 Kijk je ogen uit in het South Australian museum

Het South Australian Museum staat bekend om zijn rijke geschiedenis en culturele collecties. Het museum heeft de grootste collectie van Aboriginal voorwerpen ter wereld.

Daarnaast heeft het museum nog veel interactieve tentoonstellingen, wat het museum ook aantrekkelijk maakt voor kinderen.

TIP ♥ – De toegang tot het museum is gratis!

#5 Wandel door de Botanic Gardens of South Australia

Deze botanische tuin van 50 hectare is must-see wanneer je in Adelaide ben. Wat deze botanische tuinen zo bijzonder maakt zijn onder meer de oude architectuur van de tuinen.

Daarnaast heeft deze botanische tuin een van de beste plantencollecties van Australië.

TIP ♥ – De toegang tot de botanische tuin is gratis!

AdelaideHet Palmhouse in de Botanic Gardens.

#6 Tandanya National Aboriginal Cultural Institute

Om nog even in de Aboriginal sferen te blijven. In het Tandanya National Aboriginal Cultural Institute kan je veel leren over de oude cultuur van de Aboriginals. Ook heeft het museum een uitgebreide kunsttentoonstelling.

Dus voor de mensen die nog dieper in willen gaan op de Aboriginal cultuur en gebruiken raden wij het Tandanya National Aboriginal Cultural Institute aan.

#7 Winkel in de Rundle mall

De Rundle Mall is de belangrijkste winkelstraat in Adelaide. In het winkelcentrum vind je een breed scala aan retailers en boetieks. De omgeving van het winkelcentrum is versierd met sculpturen en fonteinen.

Wanneer je in Adelaide ben is het zeker de moeite waard om even door het (in 1837 opgerichte) winkelcentrum te lopen.

Rundle Mall AdelaideDe beroemde Rundle Mall in Adelaide.

#8 Zie de Japanse Himeji Gardens

Deze tuinen zijn een geschenk van de zusterstad van Adelaide, Himeji in Japan. De tuinen zijn volledig naar Japans ontwerp gemaakt in twee verschillende stijlen. De senzui (meer en bergtuin) en de kare senzui (de droge tuin).

TIP ♥ – in deze tuinen kan je heerlijk tot rust komen  en ze zijn ook nog eens gratis om te bezoeken!

#9 Proef de lokale wijnen in het National Wine Centre

Australië staat natuurlijk ook bekend om zijn wijn productie. In Adelaide staat het National Wine Centre waar je alles kan leren over wijn. Het centrum organiseert wijnklassen, evenementen, wijndiners en een wijnproeflokaal waar je 120 verschillende wijnen kan proberen.

Wil je meer leren over wijnen en ze daarna ook nog een proberen? Ga dan langs bij het National Wine Centre in Adelaide.

Adelaide Wine CentreProbeer een van de 120 verschillende wijnen bij het National Wine Centre.

Hoe kom je er?

Adelaide heeft een internationaal vliegveld waardoor het goed bereikbaar is. Het vliegveld ligt naast het stadscentrum.

Adelaide is ook te bereiken over de de weg en ligt op zo’n 8 uur rijden van Melbourne.

Overnachten

Door het feit dat Adelaide de hoofdstad is van de deelstaat Zuid-Australie, zijn er genoeg accommodaties te krijgen in en rond Adelaide.

Hou wel rekening met speciale gelegenheden en evenementen! Het kan tijdens evenementen handig zijn om je accommodatie van te voren te reserveren.

TIP ♥ – boek hier uw accommodatie voor Adelaide

Beste reistijd

In de zuidelijke helft van Australië kun je warm weer verwachten tijdens de zomermaanden van december tot en met maart. Deze maanden worden over het algemeen gezien als de beste reistijd Australie. Ook de herfst (maart t/m mei) is een leuke tijd, met talrijke festivals en de druivenoogst.

De winter (juni tot en met augustus) is minder druk en zorgt meestal voor een koeler klimaat. Ideaal is om te wandelen, terwijl je tijdens de lente (september t/m november) vaak meer wilde dieren kunt spotten.

TIP ♥ – De beste reistijd voor Adelaide is van december tot maart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven