Freycinet National Park

Aan de oostkust van Tasmanië vind je het Freycinet National Park. Dit park is een van de oudste en mooiste parken in Tasmanië. Het is echter ook een van de mooiste plekken van Australië en een must als je op Tasmanië bent.

Het mooiste park van Tasmanië

Het Freycinet National Park staat bekend vanwege het iconische Wineglass Bay. Er is echter zoveel meer te zien en te doen in het Freycinet dat het zonde is om alleen Wineglass Bay te zien.

Je kunt hier de prachtige kusten van Tasmanië verkennen, maar het is ook mogelijk om te snorkelen en te duiken voor de kust van het park.

Of ga je toch liever op zoek naar de Tasmaanse duivel die in het park leeft? Het kan hier allemaal.

Wij delen graag onze tips voor het meest bekende National Park van Tasmanië.

Honeymoon BayHoneymoon Bay

Cape Tourville WalkEen van de bekendste plekken: Cape Tourville Walk

Wat is er te doen in het Freycinet National Park?

Het hoogtepunt van het park is Wineglass Bay, maar er is veel meer te doen in de omgeving. We geven je daarom een overzicht van de leukste activiteiten in het Freycinet National Park.

#1 Bezoek Wineglass Bay

Wanneer je het Freycinet National Park wil bezoeken moet je Wineglass Bay bezoeken. Dit is waar het park om bekend staat. Wineglass Bay is een prachtige baai met een wit strand en kristalhelder water.

De baai is zelfs zo mooi dat het een van de meeste gefotografeerde plekken van Tasmanië is. De wandeling naar het iconische strand telt 600 treden en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur heen en weer.

Deze baai ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Hobart, de hoofdstad van Tasmanië. Dat is een flinke rit, maar geloof ons… het is het waard!

TIP ♥ – bekijk hier onze route door Tasmanië

Freycinet National Park

Tasmanie

Wineglass Bay

#2 Hiken door het Freycinet National Park

Het Freycinet National Park is een ideale plek om te hiken. Het park heeft veel verschillende routes die je kunt bewandelen. Je kunt er korte hikes vinden van een paar honderd meter, maar het is ook mogelijk om in drie dagen rond het Freycinet schiereiland te lopen.

Er zijn diverse kleinere tracks te vinden die in een aantal uur te lopen zijn. Voor de gevorderde hiker is het mogelijk om een 3-daagse track rond het schiereiland te lopen. Bekende routes om te lopen zijn:

  • Cape Tourville (30 minuten);
  • Freycinet Peninsula Circuit (2-3 dagen);
  • Friendly Beaches (halve dag);
  • Mount Amos (3 uur);
  • Wineglass Bay Lookout (1 uur);

Als je voor meerdere dagen gaat kamperen kun je overnachten op meerdere basic campingplekken in het park.

TIP ♥ – check hier een overzicht van de hikes (zoeken op Freycinet)

#3 Kom tot rust op een van de stranden

Er zijn veel prachtige stranden te vinden in het Freycinet National Park. Wanneer je genoeg hebt van alle activiteiten kun je hier weer tot rust komen. Naast het bekendste strand van Tasmanië; Wineglass Bay, zijn er nog veel meer prachtige stranden in de omgeving te vinden.

Neem daarom een handdoek en je zwemkleding mee en geniet van de stranden in dit bijzondere park.

Freycinet National ParkNog een keer Wineglass

#4 Snorkelen en duiken

Je kunt voor de kust van het Freycinet National Park heel mooi snorkelen en duiken. De wateren om Tasmanië heen zitten boordevol leven.

Je kunt hier dolfijnen en zelfs walvissen vinden voor de kust spotten. Een mooie locatie om te snorkelen en duiken is Sleepy Bay in het park.

#5 Boek een kajak tour

Je kunt in het Freycinet National Park een drie uur durende kajaktocht boeken. Dit is een mooie manier om meer van het park te zien. Voor de kajaktocht heb je geen ervaring nodig, waardoor de tour voor iedereen te doen is.

De tour vertrekt uit Coles Bay en brengt je daarna naar Great Oyster Bay en de Tasman Sea. Deze tour is een aanrader wanneer je het National Park vanaf het water wilt bekijken.

TIP ♥ – boek hier je kajaktocht voor het Freycinet National Park

kajak tour Freycinet National Park

#5 Ga op zoek naar wildlife

In het National Park kun je veel wildlife zien! In het park komen wallaby’s, wombats, opossums en Tasmaanse duivels voor! Daarnaast is het park nog een waar paradijs voor vogelspotters.

In het park komen veel unieke vogels soorten voor die op de verschillende ecosystemen van het park afkomen.

Hoe kom je er?

Het Freycinet National Park ligt op 2,5 uur rijden van Hobart en op 2 uur rijden van Launceston. De wegen naar het park zijn verhard waardoor een 4×4 niet nodig is.

Het park is van november tot april van 08:00 uur tot 17:00 uur geopend. In de wintermaanden; van mei tot oktober is het park van 09:00 uur tot 16:00 uur geopend.

Om het park te betreden heb je een National Park pas nodig. Deze kun je hier online aanschaffen of bij een van de bezoekerscentra in de parken.

Een dagpas voor het National Park is $20,- NZD.

Coles Bay

Naast het National Park ligt het kleine vakantiedorp Coles Bay. Hier kun je ideaal overnachten wanneer je het park wilt bezoeken. De grootste stad in de directe omgeving is Swansea. Deze stad ligt op een uur rijden vanaf het National Park.

Je kunt met openbaar vervoer vanuit Bicheno naar Coles Bay reizen. Je kunt vanaf hier elke ochtend een bus nemen die je naar het begin punt van het park brengt. Het is wel aan te raden om je transport van tevoren te boeken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Overnachten in het park

Je kunt overnachten in het Freycinet National Park. Er zijn een aantal luxe accommodaties beschikbaar in Wineglass Bay. De andere accommodaties in het park zijn zeer basic en bedoeld voor de 3-daagse trek rond het eiland.

Het is daarom aan te raden om in Coles Bay of Wineglass Bay te overnachten.

Dit kleine vakantiedorp is volledig gericht op het toerisme. Daardoor zijn er veel accommodaties te vinden vlak bij het park.

TIP ♥ – Boek hier je accommodatie voor Freycinet National Park

Coles Bay

Beste reistijd

Het weer in Tasmanië varieert enorm. Er zijn meerdere microklimaten op het eiland te vinden door het bergachtige landschap. Hierdoor is het lastig te bepalen wat nu de beste reistijd is voor Tasmanië.

Over het algemeen zijn de zomermaanden het warmste in Tasmanië. De zomer in Tasmanië is van november tot februari. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 21°C.

TIP ♥ – de beste tijd om naar Tasmanië te gaan zijn de maanden november tot en met februari

De herfst kan alle kanten op, maar is over het algemeen goed en de winter brengt sneeuw, koude temperaturen, maar ook zonneschijn tussen juni en augustus.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven