Mooiste stranden van Australië

Australië heeft ontelbaar veel stranden stranden. De een nog mooier dan de ander, de een bekend, de ander onbekend, de een volgebouwd met resorts en de ander onaangetast. Je vindt duizenden stranden in het land en het kan best lastig zijn om te kiezen welke stranden van Australië je móet bezoeken. Daarom delen wij vandaag de 10 mooiste!

Dit zijn de 10 mooiste stranden van Australië

Australië is gezegend met zo’n 25.760 kilometer aan stranden. Het is onmogelijk om alle stranden van Australië te benoemen en net zo onmogelijk om ze allemaal te bezoeken. Met dit lijstje hopen we jouw keuze voor de mooiste stranden wat makkelijker te maken.

TIP ♥ – de stranden staan in willekeurige volgorde

#1 Wineglass Bay

Locatie: Freycinet National Park, Tasmanië

Tasmanie

Wineglass Bay is de eerste in dit lijstje en volgens velen hoort dit strand bij de beste 3 stranden van Australië. Het strand ligt in het Freycinet National Park in Tasmanië dus je zult er je best voor moeten doen om het te bezoeken, maar het is het meer dan waard!

Wineglass Bay Lookout is DE plek om foto’s te maken en een must als je hier bent. De wandeling naar de lookout duurt één tot anderhalf uur terug en zijn 600 treden.

#2 Bondi Beach

Locatie: Sydney

Stranden van Australië

Bondi Beach behoeft weinig uitleg. Dit is het bekendste strand van het land en iedereen die in Sydney komt, en die kans is vrij groot, zal dit strand vroeg of laat bezoeken. Het zal niet worden verkozen tot het mooiste strand van het land, maar het is zeker een plaatje!

Het enige nadeel van Bondi Beach; het is vrij druk. Maar toch is het bezoeken van het strand een prima manier om even aan de drukte van Sydney te ontsnappen.

TIP ♥ – check hier onze tips over Bondi Beach

#3 Murrays Beach

Locatie: Jervis Bay, Booderee National Park

Stranden van Australië

Murrays Beach is niet zo bekend. Toch is dit een prachtig strand in het Booderee National Park waar je goed kunt snorkelen in het kristalheldere water. Murrays Beach is ideaal voor gezinnen en ligt in een beschermde baai op Bowen Island.

Bowen Island is sowieso een mooie plek. Je vindt hier meerdere mooie stranden, maar je kunt ook mooie wandelingen maken. Hou er wel rekening mee dat er toegangsprijzen worden gevraagd voor alle gebieden in Booderee National Park.

#4 Four Mile Beach

Locatie: Port Douglas

Port Douglas

Het strand van Four Mile Beach is prachtig, maar de omgeving is eigenlijk nog mooier. Het strand is smal, maar biedt kristalhelder water en het wordt omringt door palmbomen en prachtig groene bergen.

Zoals je op de foto ook ziet is er een gebied voor zwemmers. Dit is niet zonder reden. Het zijn niet de haaien die hier een bedreiging vormen, maar giftige kwallen! Er worden zelfs flessen azijn langs kust aangeboden voor het geval je gestoken wordt!

Door het net te plaatsen kunnen de kwallen niet meer bij mensen komen. Als je in Port Douglas bent, wat een vertrekpunt is naar het Great Barrier Reef, is dit zeker een mooie stop!

#5 75 Mile Beach

Locatie: Fraser Island

Fraser Island

Misschien niet het mooiste strand, maar wel een van de leukste. 75 Mile Beach ligt op Fraser Island en je kunt met een 4×4 over het strand rijden. Je kunt dit zelf doen, maar ook met een georganiseerde tour.

Het is gaaf om over het strand te rijden met je auto. De wind in je haren, het landschap dat voorbij raast en de geur van de zee zijn garantie voor succes. Overigens rij je niet echt over een strand want 75 Mile Beach is geclassificeerd als een snelweg!

TIP ♥ – bekijk hier onze tips over Fraser Island

#6 Noosa Main Beach

Locatie: Noosa, Sunshine Coast, QLD

Noosa Main Beach

Noosa Main Beach is een van de mooiste stranden aan de Sunshine Coast. Het gouden zand en het blauwe water maken dit een van de betere stranden van Australië. Je kunt hier zelfs dolfijnen en bultruggen spotten!

Door de omliggende bergen ligt Noosa ook meer beschut en daardoor is het hier altijd lekker warm. Je vindt er nog een boulevard (de bekende Hastings St) en je kunt hier ook nog eens goed surfen. En om het af te maken… het is hier nooit heel erg druk!

#7 Whitehaven Beach

Locatie: Whitsunday Islands

Whitehaven BeachAls we het hebben over de mooiste stranden van Australië mag Whitehaven Beach natuurlijk niet ontbreken. Dit is het mooiste strand van het land. Sterker nog, het behoort tot de mooiste stranden ter wereld.

Er zijn weinig stranden of landen die kunnen tippen aan het hagelwitte zandstrand en extreem heldere water van Whitehaven Beach.

Whitehaven Beach is een stuk zand van zeven kilometer op het grootste eiland van de Whitsundays Islands. De ontelbare baaien, lagunes, stranden en uitkijkpunten maken dit het meest gefotografeerde strand van Australië.

TIP ♥ – bekijk hier onze tips over Whitsundays Islands

#8 Rapid Bay

Locatie: Fleurieu

Rapid Bay

Rapid Bay is een van de meest onbekende, maar mooiste stranden van Australië. Het ligt op het schiereiland Fleurieu op zo’n 100 kilometer van Adelaide. Bijzonder genoeg is dit strand niet heel erg bekend.

Het dankt zijn naam aan de HMS Rapid, die hier in 1830 stopte. Het is een paradijs voor duikers en snorkelaars aangezien hier veel scheepswrakken liggen. Om over het strand en de bruine omliggende bergen nog maar te zwijgen.

Een ongerept paradijsje!

#9 Byron Bay

Locatie: Byron Bay

route langs de oostkust van AustraliëByron Bay is een hippie dorpje dat voornamelijk bezocht wordt door surf liefhebbers. De baai bij het dorp is eindeloos lang en de golven die op de branding van Byron Bay beuken, zijn ideaal om op te surfen. Niet alleen voor gevorderde surfers, maar ook zeker voor mensen die voor het eerst op een surfplank stappen.

Byron Bay werd in de jaren zeventig ontdekt door hippies die door Australië aan het reizen waren. Zij besloten zich in de stad te vestigen en door hun aanwezigheid, heeft de stad een bijzondere hippie-achtige sfeer gekregen.

Daar komt nog bij dat er veel relaxte surfers in de stad verblijven, die voor een unieke, laidback sfeer in de stad zorgen.

TIP ♥ – bekijk hier onze tips over Byron Bay

#10 Cocos Islands

Locatie: Fleurieu

Cocos Island

Cocos Islands ligt niet echt in de buurt van Australië. Sterker nog, deze groep van 27 kleine eilanden ligt op zo’n 1000 kilometer van de kust van West-Australië in de Indische Oceaan. De eilanden bestaan uit twee koraalatollen zoals de Malediven die ook heeft.

De eilanden herbergen allemaal witte zandstranden, palmbomen en lagunes. Dit is een écht tropisch paradijs. Volgens velen is Cocos Beach, ook wel ‘Cossies’ het mooiste van allemaal. Het ligt op Direction Island en wordt omringd met kokospalmbomen, poederwit zand en ondiepe zeeën.

    Meer lezen over Mooiste stranden van Australië?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven