Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Natuur Nepal

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Het eerste wat opvalt in Nepal is het magische landschap. De natuur Nepal is uniek in alle opzichten en is ook de reden dat veel reizigers naar Nepal komen. De grote diversiteit in de natuur is bijzonder en levert een spectaculair landschap op. Dit komt omdat het land een klein oppervlakte heeft maar wel kilometers hoogteverschil heeft. Hierdoor heb je meerdere klimaatzones bij elkaar.

Natuur Nepal

De natuur Nepal wordt uiteraard overheerst door het Himalayagebergte maar het heeft ook bossen, meren, nationale parken, rivieren en graslandschappen in de bergen vind je eeuwige sneeuw en op de grasvlaktes kan het zomaar 40 graden worden.

De diversiteit in de natuur Nepal is ongekend. Het bekendste punt is natuurlijk de Mount Everest en de andere reusachtige bergen hier. Naast de bekendste berg ter wereld heb je ook een aantal indrukwekkende natuurparken. Het Chitwan National Park en het Sagamartha National park zijn bekende UNESCO sites. Check hieronder de mooiste stukjes natuur Nepal.

Sagarmatha Nationaal Park

Het Sagarmatha National Park is eigenlijk direct verbonden aan de hoogste berg ter wereld; de Mount Everest. Het park ligt in het oosten van Nepal in het Himalayagebergte. De Mount Everest wordt in Nepal ook wel Mount Sagarmatha genoemd.

Kathmandu Vallei

Het hart van Nepal. De Kathmandu Vallei kun je het culturele centrum van het land noemen met honderden tempels, kloosters, oude koningssteden en pleinen. Er is zo veel te zien en te doen dat je hier weken kunt blijven.

Annapurna

Het Annapurna Circuit is, in tegenstelling tot ed Mount Everest, wel door onervaren klimmers te doen. Veel reizigers kiezen er ook voor om deze hike te doen. En dat is niet voor niets want je loopt in een adembenemende omgeving.

Mount Everest

De Mount Everest is niet alleen de hoogste berg ter wereld, het is ook de bekendste. Bij een reis door Nepal is deze reus niet te missen. Weinig zullen de berg beklimmen, maar alleen het uitzicht is al spectaculair.

Chitwan Nationaal Park

Chitwan Nationaal Park is een van de bekendste en meest bezochte highlights van Nepal. En dat is niet voor niets. Als je wilde dieren wil spotten in een schitterende omgeving is dit THE place to be!

Meer lezen over Nepal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU