Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Nepal

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Nepal is een bijzonder land. Natuurlijk heb je de bekende Himalaya. Maar naast deze bergketens heb je nog de indrukwekkende cultuur, bijzondere kloosters en een mooie natuur. Het land is pas sinds de jaren ’50 open voor toeristen en sindsdien is het een bijzonder populair land.

TIP ♥ – bij CheapTickets boek je voor €536 een retourtje Kathmandu

Dat het land voor een groot deel uit bergen bestaat blijkt wel dat drie kwart van het land boven de 3.000 meter ligt! Het is zelfs zo dat acht van de tien hoogste bergen ter wereld in Nepal liggen. De Himalaya is nog steeds één van de belangrijkste redenen om hier te komen. Je kan weken door de bergen trekken zonder andere mensen tegen te komen. Alle benodigde reisinformatie Nepal lees je hier, met onder andere:

Backpacken Nepal

Een mooie manier om een land te ontdekken is door te backpacken. En Nepal is een mooi land om te backpacken. Als je gaat backpacken ben je vaak wat langer weg. Hierdoor ben je flexibeler in wat je wil zien en hoe lang je ergens wilt blijven.

Als je het ergens naar je zin hebt, blijf je langer. Als je eerder weg wilt kan dat.

Nepal is een uniek land en zeker de moeite waard om te bezoeken. Het bijzondere aan Nepal is, is dat het nooit een kolonie geweest. En dat is Zuidoost-Azië best bijzonder. Maar doordat het nooit gekoloniseerd heeft Nepal haar eigen identiteit behouden met eeuwenoude tradities en bijzondere rituelen.

TIP ♥ – meer informatie over dit onderwerp vind je op Backpacken in Nepal

Pokhara

Het meer bij Pokhara

Beste reistijd Nepal

De meeste kans op mooi weer heb je in de maanden rond oktober en november. Dit is het droge seizoen. Het voordeel is ook dat het regenseizoen net voorbij is waardoor de natuur mooi groen is. Verder is de temperatuur nog aangenaam en is de lucht vaak strak blauw.

Hierdoor heb je goed uitzicht op de bergen. Vanaf april wordt het steeds warmer. Check onderstaande tabel voor de beste reistijd Nepal.

TIP ♥ – op de pagina beste reistijd Nepal vind je meer info.

Beste reistijd Nepal

Budget Nepal

Wat je uit geeft in Nepal is afhankelijk van je eigen wensen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Nepal is geen duur land, in veel gevallen zelfs goedkoper dan landen in Zuidoost-Azië. Eten in lokale tentjes kost je vaak maar een paar euro en overnachten in een hostel kan al voor €5, of 590 Nepalese Roepie.

Reken op zo’n €35 tot €45 per dag per persoon

Hierdoor is je budget Nepal lager dan andere landen in Azië. Met bovengenoemd bedrag kun je uiteraard niet in 5-sterren hotels slapen maar. We hebben het dan over hostels of gemiddelde hotels en eten in lokale restaurantjes.

Cash

Wij raden altijd aan om wat cash mee te nemen. Amerikaanse Dollars zijn makkelijk te verkrijgen op luchthavens en je kunt er mee betalen in Nepal.

TIP ♥ – op de pagina budget Nepal vind je meer info.

Visum Nepal

Alle Nederlanders en Belgen hebben een visum nodig om Nepal binnen te komen. Het visum dat je krijgt is in alle gevallen  zes maanden geldig mits je de volgende dingen in orde hebt;

  • een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is na vertrek;
  • een recente pasfoto in kleur;
  • een kopie van je ticket en een hotelbevestiging;
  • een volledig ingevuld en ondertekend visumformulier.

TIP ♥ – meer info over je visum vind je bij visum Nepal.

Kathmandu

De straten in Kathmandu

Inentingen Nepal

Er wordt door veel mensen bezuinigd op inentingen. Iets wat wij altijd afraden. Ziek worden op reis is namelijk geen pretje. Helaas spreken wij uit ervaring. Er zijn voor Nepal geen verplichte inentingen. Er worden er wel een aantal aangeraden zoals DTP, Hepatitis A+B, Rabiës, BMR en Buiktyfus.

TIP ♥ – meer info over inentingen lees je op inentingen Nepal.

Eten en drinken Nepal

Het eten in Nepal is niet zo bijzonder als in Vietnam of Thailand. De gerechten die je hier eet zijn vrij eenvoudig. Het eten heeft invloeden uit Tibet, China en India waardoor het nog redelijk gevarieerd is. Ze eten hier vooral rijst en met groente en vis.

Verder is de Da Hat een bekend gerecht. Het is een soort linzensoep. In de grotere steden als Kathmandu en Pokhara vind je gelukkig ook internationale keukens waardoor je niet alleen rijst of linzensoep hoeft te eten.

TIP ♥ – meer over het eten vind je op de pagina eten en drinken Nepal.

Bhaktapur

Vervoer Nepal

Het vervoer van A naar B is in Nepal altijd een mooie uitgading. Bussen rijden vaker niet dan wel en als ze al rijden, rijden ze vaak niet op tijd. Het is echter wel een leuk om met het openbaar vervoer te reizen. Je komt van alles tegen in bussen. Van kippen tot brommers. En als er geen plek is in de bus is er altijd nog wel een plekje over op het dak.

TIP ♥ – meer info over het vervoer vind je op de pagina Vervoer Nepal.

Meer lezen over Nepal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU