Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Steden Nepal

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Nepal heeft niet de immense steden zoals Beijing, Bangkok of Jakarta. De grootste stad is Kathmandu en hoewel dit een flinke stad is, is het zeker geen metropool. In Nepal vindt je toch vooral traditionele dorpjes en de grote steden die er zijn staan vol met cultuur in plaats van wolkenkrabbers. De grotere steden zijn typisch Aziatische steden met chaotisch verkeer, veel getoeter en marktkraampjes.

Steden Nepal

De dorpen vindt je vooral in het ruige landschap. Het mooie van deze dorpjes is dat je nog de échte cultuur vindt doordat het nog niet overspoeld is door massatoerisme. Vaak houden de inwoners van deze dorpjes nog eeuwenoude tradities aan. Alle dorpen en steden Nepal hebben hun eigen unieke karakter met boeiende highlights en liggen in een schitterend landscap. Hieronder een overzicht met de leukste en meest indrukwekkende dorpen en steden Nepal.

Kathmandu

Kathmandu, you hate it or you love it. Het is geen stad die gelijk een verpletterende indruk achter laat. Tenzij je van chaotisch verkeer, zwervers en vervuiling houdt. Maar ls je iets verder kijkt merk je dat Kathmandu wel degelijk een indrukwekkende stad is.

Bhaktapur

Bhaktapur is de best bewaarde stad van Nepal. Van alle drie de koningssteden is dit de mooiste. Het ligt net buiten de Kathmanduvallei op 20 kilometer van de hoofdstad en is een must voor iedereen die naar Nepal reist.

Lumbini

Lumbini is DE plek voor boeddhisten. Het is namelijk de geboorteplaats van boeddha. In deze stad draait dan ook alles om het boeddhisme. Zo vind je er veel kloosters, tempels pelgrims en mediterende monniken. Het is een schitterende plek.

Pokhara

Pokhara is misschien wel de mooist gelegen stad in Nepal. Het ligt namelijk aan de voet van het Annapurna gebied in de Himalaya. Je kunt hier goed hiken en andere outdoor activiteiten doen. Daarnaast is het Phewa Lake een van de meest pittoreske plekken in Nepal.

Meer lezen over Nepal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU