Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reizen Nepal

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Reizen in het land van de Himalaya, met de sherpa’s, de bijzondere kloosters, een unieke cultuur en de nog mooiere natuur. Nepal is een land van uiterste. Nepal ligt ingeklemd tussen India en Tibet waardoor het een uniek landschap heeft. Van subtropische bossen tot de grauwe landschappen op de Himalaya en van gebieden waar tijgers rondlopen tot gebieden waar de zeldzame sneeuwluipaard jaagt. Vakantie Nepal is een unieke ervaring!  Bekijk hier onze tips voor het boeken van fascinerende reizen Nepal.

Reizen Nepal

Nepal is nooit een gekoloniseerd geweest waardoor het land zijn unieke cultuur heeft behouden. Dit maakt het reizen in Nepal dan ook een bijzondere ervaring. Als je op zoek bent naar eeuwenoude tradities doe vandaag de dag nog steeds stand houden is Nepal the place to be.

Je hebt steden als Lumbini en Kathmandu waar tempels, stoepa’s en kloosters elkaar afwisselen maar ook traditionele bergdorpjes waar locals hun eigen vorm van tradities beoefenen. Reizen in Nepal biedt je de uitgelezen kans om dit schitterende land te ontdekken. Er zijn veel reizen te boeken, van ontspannen reisjes tot actieve outdoor reizen.

Rondreizen Nepal

Rondreizen in Nepal zijn er al jaren en worden steeds populairder. Nepal is geen land voor een rondreis langs mooie eilanden en stranden aangezien die er niet zijn. Nepal trekt vooral mensen die op zoek zijn naar cultuur en avontuur.

Het land biedt veel mooie highlights wat een rondreis Nepal een onvergetelijke ervaring maakt. De Kathmandu vallei, de immense bergen rondom de Himalaya of de tempels in Baktapur zijn slechts voorbeelden van de prachtige highlights.

Mocht je zelf geen zin of tijd hebben om dit uit te zoeken kan een georganiseerde rondreis Nepal een oplossing zijn.

Kathmandu Vallei

Vakantie Nepal

Nepal zal niet bij iedereen op het lijstje staan als vakantiebestemming. Het heeft geen stranden of meren waar je met je handdoekje en snorkelset kan plaatsnemen. Nepal moet het toch vooral hebben van de cultuurzoekers en actieve vakantiegangers. Een vakantie lijkt in veel opzichten dan ook op een rondreis.

Het verschil is dat een vakantie Nepal in een rustiger tempo zal zijn. Het betekend niet dat je minder doet. Zeker niet in een land met zoveel outdoor activiteiten. Als je van actieve vakanties houdt is Nepal een goede optie.

Met trekkings, mountainbiken, raften en bergen beklimmen is er genoeg te doen. Er zijn vele reiswebsites waar je een vakantie Nepal kan boeken.

Kathmandu Vallei

Meer lezen over Nepal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU