Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Kamikochi

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 6

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Kamikochi is zonder twijfel het mooiste stukje natuur dat wij in Japan hebben gezien. Deze regio in de noordelijke Japanse Alpen bieden de meest spectaculaire berglandschappen van Japan. Het lijkt een sprookjeslandschap met kristalhelder smeltwater, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende meren. Er zijn geen anderen plekken in Japan met een mooiere natuur.

Onze ervaring in Kamikochi, paradijs op aarde

Paradijs op aarde. Dat is hoe ik het zou omschrijven. Wij vinden Nieuw-Zeeland een van de mooiste landen op aarde en Kamikochi is eigenlijk een ‘klein Nieuw-Zeeland’. De natuur hier is zo overweldigend mooi en onaangetast. Een must see!

Hou er rekening mee dat Kamikochi alleen geopend is van grofweg april tot en met november.

En het mooiste van Kamikochi is, is dat het slechts mondjesmaat ontwikkeld is. Je vindt hier maar een paar hotels, een paar souvenirwinkels, berghutten en wandelpaden. Priveauto’s zijn verboden in Kamikochi, en toegang is alleen mogelijk per bus of taxi.

Dit maakt het niet alleen de mooiste, maar ook een van de meest rustige gebieden van Japan.

Kamikochi
Kamikochi

Waarom moet je naar Kamikochi?

Heel simpel gezegd; omdat het een van de mooiste regio’s van Japan is. Het is niet voor niets dat veel locals hier in het weekend er op uit trekken om te wandelen of meerdaagse hikes te maken. Wij vonden het één van de hoogtepunten van onze reis door Japan.

Dit is het hele jaar door een pittoreske omgeving, maar is op haar mooist tijdens het herfstbloemseizoen, dat meestal in het midden van oktober piekt. Samen met de maanden mei tot en met juli is dit de beste tijd om Kamikochi te bezoeken.

De omgeving is ook bijzonder mooi tijdens onze zomermaanden wanneer de strak blauwe lucht de omgeving betoverd mooi maakt. Je vindt hier daarnaast ook apen, beren, vogels herten en nog veel meer dieren.

#1 Hiken en wandelen

Veel reizigers en locals komen hier om te hiken. In het nationale park zijn verschillende hike en wandelroutes te vinden evenals campings en berghutten. Je kunt wandelingen maken van een paar zoals die van de Taisho Pong naar de Kappabashi Bridge, een populaire route.

Je kunt er echter ook voor kiezen om meerdere dagen in het park te blijven en een meerdaagse hike doen om zo meer van de omgeving te ontdekken.

TIP ♥ – in onze blog over onze route door Japan lees je hoe wij door Japan zijn gereisd.

Kamikochi
Kamikochi
Kamikochi

#2 Taisho Pond naar Kappabashi Bridge

Er is een hoop te doen. Zoals hierboven staat kun je hier heel goed wandelen. Maar dat is misschien meer weggelegd voor mensen die meer tijd hebben. De meeste reizigers komen hier, helaas, maar voor één dag, of een paar uur.

Mocht je niet zo lang de tijd hebben is het aan te raden om je route te beginnen bij de Taisho Pond. Vanaf hier loop je naar de Myojin Bridge. Vanaf daar loop je verder naar de Kappabashi Bridge.

Er lopen hier mooie, goed onderhouden paden. Het vereist geen wandelervaring en het is slechts een paar uur lopen.

Vanuit de Kappabashi leiden de wandelroutes naar de vallei en naar de toppen van de omliggende bergen. Als je echt wil bergbeklimmen kan dat ook.

De omliggende bergen zijn meer uitdagend en worden alleen aanbevolen tussen half juni en half september.

Hotsprings

De regio van Kamikochi staat niet alleen bekend vanwege de schitterende natuur, ook vanwege de hotsprings die je hier hebt. Er zijn een aantal resorts met een natuurlijk warmtebron zoals het Kamikouchi Onsen Hotel. Hier kun je tegen betaling genieten van heerlijk warm water. Let er wel op dat je geen privebaden hebt en dus geheel naakt met heel wat andere Japanners en Chinezen rond loopt.

Kamikochi

Hoe kom je er?

Er rijden geen treinen rondom Kamikochi en de treinen die er rijden worden niet gedekt met de Japan Rail Pass. Je zult dus moeten bij betalen om naar Kamikochi te komen. Dat kan op twee manieren. Met de bus en deels met de trein vanuit Matsumoto. Vanuit Tokyo is het te ver voor één dag.

De Japan Rail Pass is niet geldig op deze route!

Trein

Vanuit Matsumoto Station neem je de Matsumoto Electric Railway naar Shin-Shimashima Station (30 minuten). Als je daar aan komt neem je de bus naar Kamikochi (60 minuten). Dit alles kost je zo’n 4.450 yen p.p. Ongeveer €34, maar het is elke cent waard!

TIP ♥ – wij deden zelf een dagtrip vanuit Matsumoto. Rond 8:00 uur vertrokken we en we waren rond 19:00 uur weer terug

Bus

Er zijn ook een klein aantal rechtstreekse bussen van Matsumoto Bus Terminal naar Kamikochi. Een one-way tarief kost 2.450 yen p.p, terwijl round-trip 4.550 Yen kost. Net zo veel als de trein dus.

Kamikochi
Kamikochi

Beste reistijd

De beste tijd om Kamikochi te bezoeken zijn de maanden mei en juni (lente) en de zomermaanden (juli en augustus). In de lente heb je de mooiste natuur. Alles is dan prachtig groen en je hebt heldere luchten. In de zomer is het wat warmer, maar kan het ook bewolkter zijn.

In de herfst, rond oktober, is het koud, maar kleurden de bossen wel erg mooie goud. Alle foto’s op deze pagina zijn in mei/juni gemaakt.

TIP ♥ – hou er rekening mee dat Kamikochi erg druk kan zijn in de zomermaanden en rond Kappabashi

Locatie Kamikochi

Meer lezen over Japan?

6 comments

 1. H

  Hallo,
  Kort vraagje:
  In dit artikel zeggen jullie het volgende: wij deden zelf een dagtrip vanuit Matsumoto. Rond 8:00 uur vertrokken we en we waren rond 19:00 uur weer terug

  In het ander artikel (https://www.reis-expert.nl/blog/japan/route-japan-4-weken/) zie ik dit: eind van de middag zijn we van Matsumoto terug naar Tokyo gegaan. Daar hebben we 1 nacht geslapen om de volgende dag direct naar Gora te reizen (voor Mount Fuji).

  Begrijp ik goed dat je Kamikochi op enkele uurtjes tijd gezien hebt en op dezelfde dag nog in Tokyo teruggeraakt? Bedankt!

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hi,

   dat klopt. Het is wel een lange dag, maar het kan 🙂

   Happy travels,
   Ties

 2. Eline

  Hallo,
  Leuk artikel!
  Deze zomer gaan wij op rondreis naar Japan. We slapen in Takayama, ik zag dat het van daar een uur met de bus was naar Kamikochi. Is het dan de moeite voor een daguitstap of raad je aan om te overnachten in Kamikochi?
  Bedankt alvast!
  Eline

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Eline,

   dat moet geen probleem zijn. Wij hebben zelf een dagtrip gemaakt vanuit Matsumoto dus vanuit Takayama moet dat helemaal geen probleem zijn 🙂
   Veel plezier alvast!

   Groeten,
   Ties

 3. Marlou

  Hoi,
  Bedankt voor het leuke artikel! Wij gaan eind mei 2019 een dagtrip maken naar Kamikochi. Nu lees ik dat jullie aanraden om te starten met wandelen bij Taisho pond. Zijn jullie daar naar toe gelopen vanaf het busstation of gaan er ook bussen naar toe? Ik zie namelijk op een plattegrond wel diverse bushaltes in Kamikochi, maar het is mij niet helemaal duidelijk hoe het werkt. Alvast bedankt !

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Marlou,

   uit mijn hoofd zeg ik dat wij de bus er naar toe hebben genomen. Die stopt er vrij dichtbij.

   Veel reisplezier.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU