Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Kerama Eilanden

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 12 april, 2022

De Kerama eilanden zijn een groep van 22 eilanden ten zuidwesten van Okinawa. Slechts vier van deze eilanden zijn bewoond, de rest zijn kleine eilandjes. De eilanden bieden een paar van de mooiste en onaangetaste stranden rondom Okinawa en het heeft behoort tot de beste duiklocaties ter wereld.

Kerama Eilanden

Omdat het zo dicht bij Okinawa ligt zijn de Kerama eilanden voor hun doen makkelijk bereikbaar. De meeste zullen vertrekken naar één van de bewoonde eilanden Tokashiki eiland, Zamami eiland, Aka eiland en Geruma eiland.

Zamami-jima op Zamami eiland is de ‘grootste’ stad die steeds populairder begint te worden onder internationale toeristen. Eén van de redenen hiervoor is dat je in de winter walvissen kan spotten.

Ferry Diensten

Een andere reden is dat de Kerama eilanden steeds makkelijker bereikbaar worden door de upgrade van ferry diensten tussen Naha (Okinawa), Miyako en de Yaeyamas eilanden. Steeds meer reizigers kiezen de eilanden boven de verder zuidelijk gelegen eilanden.

De vier bewoonde eilanden kunnen in een dagtrip bezocht worden vanuit Naha op Okinawa (4 uur) maar om de regio écht te ontdekken heb je wel een par dagen nodig.

Kerama Eilanden

Aka eiland (ook wel jima genoemd) en Geruma eiland zijn met elkaar verbonden door de Ohashi Bridge en worden omringd door een schitterende oceaan en spectaculaire kustlijn met rotsen.

Kume eiland staat vooral bekend om het groene binnenland en het twee kilometer lange Eef Beach en Hate-no-hama eiland. Veel reizigers komen hier duiken.

To do Kerama Eilanden

De eilanden zijn vooral bekend vanwege de perfecte stranden en de goede duikmogelijkheden. Het schitterend, smaragd groene water met een diepte van 50 tot 60 meter maken de eilanden tot één van de beste duiklocaties ter wereld.

Toch is duiken niet de enige activiteit hier. Je kan namelijk ook goed vissen en zelfs walvissen spotten (tussen januari en maart).

Om er te komen neem je de ferry vanuit Naha op Okinawa. Binnen vier uur ben je dan op Zamami. je kan er ook voor kiezen om te vliegen van Naha Airport naar Kerama Airport op Fukaji eiland. Dit duurt 30 minuten maar is wel duurder.

Kerama eilanden

Locatie Kerama Eilanden

Meer lezen over Japan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU