Route Japan – 4 weken

In juni 2017 stapte we in het vliegtuig richting Tokyo voor een 4-weekse reis door Japan. Een van de meest bijzondere landen in Azië. De laatste keer dat we hier waren was in 2009, dus het werd wel weer tijd om dit indrukwekkende land te ontdekken. Japan is heel wat anders dan landen in Zuidoost-Azië en juist dat maakt het zo bijzonder. Het is geen goedkoop land, maar wel uniek. En daarom delen we graag onze route Japan.

Japan is een van de leukste, mooiste en vreemdste landen waar we zijn geweest. De Japanners maken de ervaring nog iets bijzonderder met hun ongeëvenaarde gastvrijheid en behulpzaamheid. We raden je zeker aan om naar Japan te gaan. En om je alvast op weg te helpen delen we vandaag onze route Japan.

In ons blog ‘Wat kost 4 weken Japan‘ kun je lezen hoeveel deze reis ons heeft gekost

Onze Route Japan – 25 dagen

Voordat we de route Japan delen is het misschien handig om te weten hoe lang we precies zijn geweest. Op 29 mei vlogen we naar Tokyo en op 22 juni vlogen we van Tokyo terug naar Amsterdam. In totaal zijn we 25 dagen in Japan geweest.

Route Japan

Dag 1 – Amsterdam –> Tokyo

De eerste dag begon gelijk prima met stroomuitval op Heathrow Airport. Aangezien wij met British Airways vlogen was onze eerste vlucht richting Londen vertraagd waardoor we onze vlucht van Londen naar Tokyo miste. Dat soort dingen maken het reizen altijd weer extra uitdagend 🙂

Gelukkig loste British Airways het prima op door ons om te boeken naar een directe vlucht van Amsterdam naar Tokyo met KLM. Prima deal!

Wij boekte ons ticket bij CheapTickets. We betaalde €552 p.p.

Dag 2 – Tokyo | Shinjuku, Gyoen Garden &  TMG Building

Om wat verwarring te voorkomen; we vlogen de 29e in Nederland weg en kwamen de 30e ’s ochtend aan in Tokyo. Dat is in dit geval dus dag 2. Wij verbleven in Shinjuku, het ’24/7 licht en geluid’ deel van Tokyo (Ueno is een leuker deel om te overnachten, zie laatste dagen).

Nadat we ons hadden opgefrist in het hotel hebben we het Gyoen park bezocht, een van de grootste parken in Tokyo en zijn we ’s avonds nog het ‘observation desk’ in het Tokyo Metropolitan Government Building geweest voor het mooie uitzicht op Tokyo.

TIP ♥ – de entree tot het park was 200 yen p.p. Het observation desk is gratis en een dagkaart voor de metro is 500 yen p.p.

Tokyo

Dag 3 – Tokyo | Imperial Palace, Senso-ji tempel & Ueno Park

De laatste dag in Tokyo zijn we naar het Imperial Palace gegaan, een van de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden van Tokyo. Ik was er in 2009 al een keer geweest, maar het is zeker de moeite waard om 2x te bekijken 🙂

Verder hebben we de Senso-ji tempel bezocht inclusief de aangrenzende marktjes en straten. De Senso-ji tempel is niet heel indrukwekkend, maar het ‘leven’ om de tempel heen is erg leuk om te ervaren.

Het Ueno Park ligt achter Ueno Station waardoor het makkelijk te bereiken is. Je kunt hier lekker relaxen en even ontsnappen aan de drukte van Tokyo.

TIP ♥ – neem je paspoort mee naar het Imperial Palace, zonder kom je namelijk niet binnen!

Dag 4 – Nikko | Tempels, tempels en nog meer tempels

Dag 4 zijn we ’s ochtends van Tokyo naar Nikko gereisd. Wij hadden uiteraard een Japan Rail Pass. Een Japan Rail Pass lijkt een dure investering (en is het ook), maar losse treinkaartjes kopen is vele malen duurder. Een Japan Rail Pass voor 3 weken kost €454, maar is elke cent meer dan waard.

Het is een kort ritje (1,5 uur) en je kunt je tassen in grote kluisjes stoppen (in heel Japan overigens). Hierdoor hoef je niet eerst naar het hotel.

Nikko is makkelijk in te passen in je route Japan omdat het zo dicht bij Tokyo ligt. In Nikko hebben we de eerste dag uiteraard de tempels bekeken. Wij hebben de Tōshō-gū, Iemitsu Mausoleum en het Taiyuinbyo, de Futarasan Shrine en natuurlijk de Shinkyo Bridge bezocht.

De bekendste tempel, de Rinnoji tempel is tot maart 2019 ‘under construction’ waardoor je niks ziet. Wij hebben de tempel daarom overgeslagen.

TIP ♥ – meer over Nikko en de tempels (plus kosten) lees je op de pagina Nikko

Nikko Route Japan

Dag 5 – Nikko | Lake Chuzenji & Kegon Waterval

Nikko is vrij makkelijk toe te voegen aan je route Japan omdat het zo dicht bij Tokyo ligt. In principe is 1 dag voldoende om de tempels van Nikko te zien. Aangezien wij geen zin hadden om dezelfde avond of volgende morgen gelijk weer weg te gaan besloten we nog een dag te blijven.

Die dag zijn we naar Lake Chuzenji gegaan, een van de hoogst gelegen meren van Japan, en de Kegon Waterval. Deze wordt beschouwd als een van de drie mooiste watervallen van Japan.

Je kunt hier alleen met de bus komen dus je hebt niets aan je Japan Rail Pass. Een retourtje met de bus van Nikko naar het meer kost 2.300 yen p.p. Voor 2.000 yen koop je een dagpas voor de bus.

TIP ♥ – eind van de middag zijn we van Nikko naar Matsumoto gereisd. Deze route wordt helemaal gedekt met de Japan Rail Pass. Lees meer over de Japan Rail Pass bij ons!

Route door Japan

Dag 6 – Matsumoto –> Magome | Dagtrip

We hebben in Matsumoto niet veel tijd doorgebracht. Het is ook geen hele bijzondere stad. Wat je wel ‘moet’ zien is het Matsumoto Kasteel. Zeker in de avond omdat het dan wordt verlicht. Erg indrukwekkend!

Maar wij kwamen naar Matsumoto om dagtrips te maken naar Magome en Kamikochi. In Magome hebben we de Magome-Tsumago Trail gelopen. Een 7 kilometer lange hike door de bergen van Japan. Een makkelijker, maar leuke tocht! Zowel Magome als Tsumago zijn oude traditionele Japanse dorpjes.

TIP ♥ – de route van Matsumoto naar Nakatsugawa wordt gedekt door de Japan Rail Pass. Vanaf hier moet je bus nemen naar Magome (360 yen p.p.)

Matsumoto JapanHet Matsumoto Castle in het donker
TsumagoHet dorpje Tsumago

Dag 7 – Matsumoto –> Kamikochi | Dagtrip

Kamikochi is het paradijs op aarde. Dat moet wel. Wat je ook doet; maak wat ruimte in je route Japan voor Kamikochi! Ik heb een hoop mooie stukjes natuur gezien in Azië en Kamikochi behoort zeker tot de mooiste plekjes. Bij deze verplicht ik iedereen om Kamikochi op te nemen in zijn/haar route Japan 😉 Je kunt hier een korte, maar hele indrukwekkende wandeling maken in de regio. De reis er naar toe met de bus is al indrukwekkend genoeg, maar de wandeling is nog mooier.

Je loopt langs kristalheldere, ongekend blauwe, meren en rivieren, prachtige bossen en met sneeuw bedekte bergen. Het is echt alsof je zo in een sprookje terecht komt. Bezoek sowieso de Hotaka Bridge en de Taisyoki Pond.

De route wordt niet gedekt door je Japan Rail Pass. Een buskaartje kost 4.450 yen p.p (€35). Dat is prijzig, maar het is het meer dan waard.

TIP ♥ – eind van de middag zijn we van Matsumoto terug naar Tokyo gegaan. Daar hebben we 1 nacht geslapen om de volgende dag direct naar Gora te reizen (voor Mount Fuji).

Kamikochi Japan
KamikochiDe bekende brug bij Kamikochi

Dag 8 tot en met 10 – Gora | Mount Fuji

Dag 7 zijn we ’s avonds van Matsumoto naar Tokyo gegaan om dag 8 ’s ochtends te vetrekken naar Gora. Wij verbleven in Gora om hier drie dagen lang Mount Fuji en omgeving te verkennen. Een must in deze route Japan.

Helaas was het weer echt dramatisch waardoor we Mount Fuji maar een heel klein beetje hebben gezien. Net als in 2009 overigens.

Verspreid over dag 8,9 en 10 hebben we Mount Fuji Lake Area gezien, een boottocht gemaakt over het meer en naar een viewpoint gegaan. Daarnaast hebben we een nieuw aangelegde brug bezocht. De Mishima Skywalk is open sinds 2015 en vanaf hier heb je mooie uitzochten op Mount Fuji.

TIP ♥ – achteraf was 2 dagen meer dan genoeg geweest hier. Wij zijn er 3 dagen geweest en hiervoor kun je de Hakone Free Pass (4.500 yen p.p) kopen. Hiermee kun je goedkoper in het gebied reizen met boten, trams en bussen. De Japan Rail Pass geldt hier namelijk niet.

Mount FujiAls je goed kijkt zie je het topje van Mount Fuji 🙂

Dag 11 – Gora –> Kyoto

Onze laatste dag in Gora hebben we doorgebracht in een museum en bij een traditionele theeceremonie (erg leuk!) Daarna zijn we vertrokken naar Kyoto, een van de bekendste en meest bezochte steden van Japan en onmisbaar in je route Japan.

Dit is best een flinke reis dus dag 14 bestond uit niet meer dan reizen en boodschappen doen in Kyoto aangezien we een appartementje hadden i.p.v. een hostel/hotel.

Dag 12 – Kyoto | Gion, Yasaka Shrine, Chion-in temple & sushi!

Kyoto zal bij iedereen in de route Japan zitten. Het is een geweldige stad! Een wereld van verschil met Tokyo. Het is nog steeds druk, maar anders druk. Kyoto heeft veel meer sfeer an de hoofdstad van Japan en heeft daarnaast ook meer indrukwekkende bezienswaardigheden.

Wij zijn hier in totaal 4 dagen geweest. Je kunt langer blijven om echt alles te zien, maar in 4 (of 3) dagen moet je de bekendste bezienswaardigheden wel kunnen bezoeken.

De eerste dag zijn we uiteraard in het Gion district geweest, het oude centrum van de stad. Hier vind je tevens de Geisha’s als je geluk hebt. Daarnaast hebben we de Yasaka Shrine en de Chion-in temple bezocht. Als je nog ‘leuk’ wil eten ga dan naar een restaurant waar sushi voorbij komt op een lopende band. Typisch Japans en erg leuk!

TIP ♥ – koop een dagkaart voor de metro (600 yen p.p.). Alles is goed bereikbaar met de metro. Wij hadden voor een dag een fiets gehuurd. Hoe leuk dat ook was, het is niet handig. Je mag de fiets namelijk niet zomaar op straat parkeren, alleen bij speciale fietsparkeerplekken. En deze liggen niet bepaald centraal waardoor je alsnog met de metro moet of heel ver moet lopen.

Yasaka KyotoEntree van de Yasaka Shrine
Geisha in Japan

Dag 13 – Kyoto | Imperial Palace, Nijo Caste, Nishiki Market & Fushimi Inari

Ook de 2e dag in Kyoto hebben we gebruikt om een aantal bezienswaardigheden te bezoeken. Het Imperial Palace is mooi, maar is achteraf gezien geen ‘must-see’. Het Niji Castle is wel indrukwekkend, zeker de binnenkant en de tuinen.

Vlakbij vind je ook de Nishiki Market, een van de leukste markten in Kyoto. Je kunt hier veel typisch Japans eten kopen.

Als laatste zijn we naar de Fushimi Inari geweest. Dit heiligdom mag niet ontbreken in je route Japan. Het ligt even buiten Kyoto dus hier moet je wat meer tijd voor rekenen. De Fushimi Inari is een van Kyoto’s bekendste bezienswaardigheden. Je kent vast wel die plaatjes met die rode bogen (tori’s), dat is hier.

TIP ♥ – bijna alle tempels en heiligdommen zijn qua entree even duur. Je betaald 500 yen p.p. om binnen te komen.

Nishiki market

Fushimi InariEen must in je Route Japan – de Fushimi Inari

Dag 14 – Kyoto | Ginkaku-ji & Kinkaku-ji tempel

De Kinkaku-ji mag niet ontbreken in je route Japan. Het is de bekendste tempel van Kyoto, waarschijnlijk de bekendste tempel van heel Japan. Ze noemen het ook wel het Gouden Paviljoen vanwege het bladgoud waarmee de tempel is bedekt.

Het is inderdaad een indrukwekkende tempel, en dan met name de omgeving waar het staat. Het meer is bij goed weer helemaal vlak waardoor de tempel mooi weerkaatst in het water. Dat levert een hele hoop selfies op.

De Ginkaku-ji lijkt zowel qua naam als qua bouw op de Kinkaku-ji. Het is ook gebouwd aan de hand van de Kinkaku-ji. De tempel is iets minder indrukwekkend, maar nog steeds erg mooi.

TIP ♥ – bij de Kinkaku-ji kan het behoorlijk druk zijn. Er werd ons geadviseerd tegen sluitingstijd te komen omdat het dan iets rustiger is.

Kinkaku-Ji KyotoDe Kinkaku-ji

Dag 15 – Nara | Dagtrip

Dag 15 zijn we vanuit Kyoto naar Nara gegaan. Nara is, net als Nikko, vrij makkelijk in te plannen je route Japan omdat het dicht bij Kyoto ligt. Deze route wordt gedekt door de Japan Rail Pass dus het kost je in principe niks. Nara heeft ons positief verrast.

We verwachtte niet zo veel van de stad, maar het is absoluut de moeite waard! Bijna iedereen komt hier voor 1 tempel; de Todajji Temple. Die is zo bekend omdat hier het grootste boeddha beeld van Japan staat. En die is inderdaad behoorlijk groot 🙂 Enige nadeel was dat het hier gigantisch druk was!

Nar de Todaiji zijn wij naar de Kasuga Shrine gegaan, een tempel die op ons veel meer indruk maakte. Misschien wel de mooiste tempel van Japan. Dat komt met name door de ligging in het bos en het feit dat het hier een stuk rustiger was. Dat maakt je bezoek aan tempels een stuk plezieriger.

TIP ♥ – bij de Kinkaku-ji kan het behoorlijk druk zijn. Er werd ons geadviseerd tegen sluitingstijd te komen omdat het dan iets rustiger is.

Route Japan NaraHet grootste Boeddhabeeld van Japan 

Kasuga Shrine Nara japanKasuga Shrine

Dag 16 – Kyoto | Kiyomizu-dera

De laatste dag in Kyoto hebben we wat voorbereidingen gedaan voor de 5 dagen in Amami-Oshima (was gedaan, zonnebrand gekocht etc.). Daarnaast hebben we nog de Kiyomizu-dera bezocht, een bekende tempel op een berg aan de rand van de stad. Vanaf deze tempel heb je een mooi uitzicht over Kyoto.

De tempel is normaal gesproken ook heel erg indrukwekkend. Helaas voor ons werd deze gerestaureerd waardoor de tempel nauwelijks zichtbaar is.

Dag 17 – Kyoto –> Amami-Oshima

We wilde onze reis graag eindigen aan een strand. Daarover later meer 🙂 Amami-Oshima leek ons de beste keus. We hadden ook naar Okinawa kunnen vliegen, maar dit is een stuk drukker. En we hebben absoluut geen spijt van de keuze om naar Amami te vliegen.

Amami-Oshima is een must in je route Japan. De tickets zijn betaalbaar (€155 p.p. voor een retour) en de stranden zijn werkelijk adembenemend mooi.

Het leven op Amami (lees hotels, eten en drinken) is wel veel duurder, maar je krijgt er ook wat voor terug! Helaas was het weer de eerste dag niet al te best waardoor we niet zo veel gedaan hebben.

TIP ♥ – vliegtickets kochten wij bij Skyscanner. We vlogen vanaf Osaka op 45 minuten met de trein vanaf Kyoto.

Amami-OshimaAmami vanuit de lucht 

Dag 18 – Amami-Oshima | verloofd!

Dag 18, of 15 juni 2017, is voor jullie niet zo boeiend, maar voor mij wel 😉 Op een mooi verlaten strand (alle stranden op Amami zijn mooi en verlaten) heb ik Emma, mijn vriendin, ten huwelijk gevraagd. Dus mocht je hier en daar nog lezen hoe verschrikkelijk mooi en indrukwekkend Amami is – wat het ook is – dat komt omdat ik het eiland een beetje door een roze bril zie.

Wij verbleven in Native Sea Adan On The Beach, een mooi hotel direct aan het strand. Dit ligt bij Sakibaru-kaigan, het mooiste strand van Amami, in een afgelegen baai.

Je slaapt direct aan het strand waardoor je wakker wordt door het geluid van de zee. De eigenaar is ontzettend aardig en de omgeving is oogstrelend mooi.

Amami-Oshimavakantie Japan - Amami Oshima

Dag 19 – Amami-Oshima | Chillen in Amami City

De tweede dag heeft het de hele dag geregend waardoor er bij het strand niet zo heel veel aan is. Gelukkig heeft Amami een prachtig binnenland en besloten we een busritje te maken richting Amami City. De hoofdstad van het eiland.

Hier is niet zo heel veel te doen, maar het is beter dan op je hotelkamer blijven hangen. We hebben de stad verkent en wat boodschappen gedaan aangezien er bij het hotel geen supermarkten waren.

Dag 20 – Amami-Oshima | Strandhangen

De derde dag liet de zon zich gelukkig weer zien en hebben we de hele dag niks anders gedaan dan heel lui aan het strand chillen. Bij elke reis heb je wel zo’n dag dat je het liefste niks doet en dit was zo’n dag. Boekje erbij, muziek luisteren, beetje zwemmen en uiteraard heel hard verbranden.

De stranden van Amami zijn werkelijk prachtig. Het hele eiland is sowieso een aanrader! Ik heb een hoop eilanden gezien in Azië, maar Amami is zeker een van de mooiste.

Amami OshimaAmami Oshima

Dag 21 – Amami-Oshima | Fietsen & relaxen

De laatste volledige dag op Amami hebben we een fiets gehuurd (omdat we geen auto of brommer konden huren) en een deel van het eiland verkent. Het binnenland van Amami is prachtig en er is meer dan genoeg te zien.

Uiteindelijk zijn we bij een strand uitgekomen waarvan we de naam niet konden vinden. Bijzonder genoeg wisten ook de locals de naam niet. Maar dankzij wat speurwerk (geluk met de foto hieronder) kwamen we erachter dat het strand Tebiro Beach heet.

Dit staat nergens aangegeven, maar mocht de je app maps.me hebben zoek dan de locatie van K’s Village. Hier ligt een schitterend en vooral ook rustig strand dat populair is onder de surfers.

TIP ♥ – een fiets huren kost 2.000 yen p.p. voor 24 uur.

Boot op Amami Oshima
Route door Japan 4 weken

Dag 22 – Amami-Oshima –> Kyoto –> Tokyo

Dag 22, was niet veel meer dan reizen. ’s ochtends de tas inpakken waarna we van Amami naar Osaka vlogen. Vanaf daar moesten we terug naar Kyoto en vanaf Kyoto zijn we gelijk doorgereisd naar Tokyo. We hadden langer in Kyoto kunnen blijven, of een dag in Osaka kunnen doorbrengen.

Onze Japan Rail Pass was echter tot en met deze dag geldig. Om extra kosten voor treintickets te voorkomen (die zij  vrij duur) wilde gelijk naar Tokyo.

Dag 23 – Tokyo | Yoyogi Park, Ameyoko Shopping Street & Shibuya

Als je in Tokyo bent moet je Yoyogi Park bezoeken. Dit is het leukste park van Tokyo. Er gebeurt hier echt van alles; van rock ’n rollende Japanners, tot dansende PowerRangers en van live jazz bandjes tot hondenshows.

Als je een leuke, ontspannende dag zoekt moet je hier zijn. Verder hebben we nog wat rondgelopen bij Ueno station en met name Ameyoko Shopping Street; een drukke, maar super leuke, marktstraat om de hoek van Ueno Station.

In da avond zijn we nog naar de Shibuya Crossing gegaan. Men zegt dat dit het de drukste kruispunt ter wereld is. En dat zou zo maar kunnen. De Shibuya Crossing is een soort mierenhoop waar mensen van alle kanten komen en gaan.

Elke keer als het ligt op groen springt steken er honderden – en in piektijden zijn het er meer dan 1000 – mensen tegelijkertijd de straat over. Het is echt een gekkenhuis.

Dag 24 – Tokyo | Tas inpakken & souvenirs

We vlogen dag 25 vroeg in de morgen terug naar Amsterdam. De laatste dag hebben we daarom rustig aan gedaan. Alleen de tas ingepakt, wat souvenirs ingeslagen en op tijd naar bed 😉

.

    Meer lezen over Route Japan - 4 weken?

1 gedachte over “Route Japan – 4 weken”

  1. Leuk inspirerend artikel! Wat raden jullie aan: 2 nachten in Kamikochi of 2 nachten in Magome/ Tsumago om te wandelen? (Met tieners)😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven