Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Miyajima

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 12 april, 2022

Miyajima is één van de bekendste highlights van Japan. Dit heilige eilandje staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om de torii, ook wel de heilige poort. Deze poort is één van de meest gefotografeerde punten in Japan. En dat is niet gek want de poort, met op de achtergrond het groene eiland Miyajima, staat in het rijtje als één van de drie beste uitzichten in Japan.

Miyajima het Heilige eiland

Officieel heet dit heilige eilandje officieel ‘Itsukushima’. Het ligt in de Japanse binnenzee dicht bij de stad Hiroshima waardoor het een populair dagje uit is. De meeste mensen komen hier voor de torii, de heilige poort, maar het eilandje zelf blinkt ook uit in schoonheid.

Miyajima heeft een aantal mooie wandelroutes, karakteristieke tempeltjes en rondlopende (tamme) herten en apen.

De grootste bezienswaardigheid hier is de Itsukushina-jinja (zie foto)

Back to basic in Japan

Miyajima is tevens de naam van het enige stadje, of eigenlijk dorpje, op het eiland, het telt namelijk maar 2.000 inwoners. Je vindt hier geen moderne gebouwen zoals in Tokyo maar traditionele kleine huisjes. Wel vindt je er veel souvenirwinkels. De rest van het eiland is één en al rust en bovenal mooie natuur. Miyajima en delen van de zee er om heen horen ook bij het Setonaikai Nationaal Park en worden dus goed beschermd.

Miyajima

Geschiedenis

De schoonheid van het eilandje heeft ook deels te maken met een bijzondere geschiedenis van Miyajima. Volgens de Japanners is de grond van Miyajima zo heilig dat ‘gewone’ mensen niet op het eilandje mochten komen omdat ze bang waren dat dit het eiland zou schaden.

Boeddhisten mochten in de buurt komen. Die voeren met een bootje naar de torii om vanaf daar het eiland te eren. Een bijzondere regel maar wel één die de natuur in al die jaren in stand heeft gehouden.

Vandaag de dag mag je gelukkig wel op Miyajima komen  maar dien je je nog steeds aan een aantal (aparte) regels te houden. Zo mag je bijvoorbeeld niet dood gaan op het eiland.

Miyajima op UNESCO

Sinds 1996 staat de torii op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De torii werd overigens gebouwd als toegangspoort tot een Shinto heiligdom (bekende tempels in Japan). De is een van hout gemaakt bouwwerk wat in de zee staat.

Net als de torii staat ook het heiligdom zelf op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met eb kan je de torii ioveigens bekijken. Met vloed lijkt de torii boven het water te zweven, één van de redenen dat de torii zo veel wordt gefotografeerd.

Cultuur Japan

Bezienswaardigheden Miyajima

Naast de wereldberoemde torii en het mooie eiland zijn er op Miyajima nog meer dingen te doen en te zien. Zo kan je Mount Misen beklimmen. Deze 500 meter hoge berg kan je ook bereiken met een kabelbaan met de drie wandelroutes zijn een aanrader.

De makkelijkste route is de Daisho-in waar je aan het begin van de route het Daisho-in tempelcomplex vindt. Naast de Daisho-in heb je tevens een pagode met vijf verdiepingen; de Goju-no-to.

Locatie Miyajima

Meer lezen over Japan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU