Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Shirahama Beach

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 12 april, 2022

Als je op zoek bent naar een mooi en makkelijk bereikbaar strand kan je het beste naar de badplaats Nanki Shirahama. Hier ligt het witte zandstrand van Nanki Shirahama Beach. Het is een prachtig strand met turquoise water waar je kunt zwemmen, duiken en surfen.

Zwemmen bij Shirahama Beach

Het grootste voordeel van di strand is dat je er met de trein makkelijk kan komen. Shirarahama Beach ligt in de Kanayama Baai en bestaat uit een 630 meter lang zandstrand met ondiep water. Hierdoor is het geschikt om te zwemmen.

In de zomer staan hier nog palmbomen aan het strand wat het een heerlijk tropisch gevoel geeft. Het is vanaf Osaka zo’n 2,5 uur en vanaf Tokyo ongeveer drie uur reizen.

TIP ♥ – tussen juni en september kun je hier prima surfen

Populair onder Japanners

Hoewel wij Nederlanders niet moeten denken aan een rit van drie uur om op het strand te komen is het voor veel Japanners een populaire dagtrip. Shirahama betekend ‘wit zand strand’ en dat is hier volop aanwezig.

n de zomer en in het weekend komen hier veel studenten en daarnaast is Shirahama een populaire plek onder surfers. Het is de perfecte plek om even weg te komen van het drukke stadsleven en makkelijker te bereiken dan de meeste tropische eilanden rondom Okinawa.

Shirahama

Bezienswaardigheden Shirahama

Hoewel het strand al mooi genoeg is zijn hier op het strand ook nog hotsprings. Hotsprings op het strand zijn al redelijk uniek en als je naar het strand komt in de zomer om af te koelen is een hostpring waarschijnlijk niet je eerste optie.

Het is wel lekker om jezelf op te warmen in een hotspring en af te koelen in het zeewater. De mooiste hotspring is de Saki-no-Yu.

Hotsprings

Een openlucht hotspring die direct eindigt in zee. Het staat naast de mooie stranden dan ook bekend om de vele hotsprings. Het kan druk zijn in de zomer en weekenden en al helemaal in de periodes dat de Japanners vrij zijn.

Toch is de drukte hier totaal anders dan op andere plekken in Azië. Japanners zijn hele beleefde mensen en schreeuwende locals kom je hier bijna niet tegen. Shirahama Beach is dan ook een hele rustige, mooie en relaxte plek.

Locatie Shirahama Beach

Meer lezen over Japan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU