Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Yaeyama eilanden

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De beste zandstranden van het land, watervallen, bergen en subtropische jungles in het binnenland en schitterend helder water. De Yaeyama eilanden bieden de beste snorkel- en duiklocaties van het land. Daarnaast één van de laatste intacte oerwouden. Het is geen wonder dat inwoners van heel Japan naar de Yaeyama eilanden komen om te relaxen.

Yaeyama eilanden zijn de mooiste van Japan

De Yaeyama eilanden zijn samen met Amami misschien wel de mooiste eilanden rondom Japan en omgeving. Helaas gaan er vandaag de dag geen veerboten meer en zal je moeten vliegen naar de Yaeyama eilanden.

Dit kan vanaf Naha of van het vasteland vanaf Tokyo of Osaka. Het goede nieuws is dat je makkelijk drie of vier eilandjes bezoeken tijdens je verblijf op de Yaeyama eilanden.

De eilanden staan bekend vanwege de goede duiklocaties

Paradijs in Japan

De eilanden van Yaeyama liggen zo’n 430 kilometer ten zuiden van Okinawa. Het grappige is dat ze daarmee dichter bij Taiwan en China liggen dan bij Japan. Ze liggen 3.000 kilometer bij Hokkaido vandaan dus degene die hier terecht weten te komen hebben al een aardige reis achter de rug.

Als je er eenmaal bent ben je de reis zo vergeten want het is een waar paradijs. Zeker voor diegene die van duiken, snorkelen, wandelen of kajakken houden.

Yaeyama

De stranden van Yaeyama 

De mooiste stranden

In totaal horen er 14 eilanden bij de eilandengroep. Ze staan allemaal bekend om de prachtige natuur en vooral vanwege de heerlijke bounty stranden en een bijzondere onderwaterwereld. Als je het geluk hebt om de Yaeyama eilanden te bezoeken waan je je eerder in de Malediven dan in Japan.

Het zijn typische relax eilanden waar hangen in je hangmat de enige verplichting is.  Zoals verteld is de beste optie om hier te komen om vanuit Tokyo naar Ishigaki Airport te vliegen.

Reisgids Japan

Ga jij binnenkort naar Japan? Dan kunnen wij je helpen met onze Reisgids Japan! Deze staat vol met praktische tips over vervoer, maar ook over overnachten en highlights!

Hoe kom je op de Yaeyama eilanden?

Er gaan geen boten naar deze eilanden. Je kunt er alleen heen vliegen. Als je vliegt naar Yaeyama kom je aan op Ishigaki-jima, het dichtst bevolkte eiland van Yaeyama. En hoewel Ishigaki-jima zeker geen verkeerde plek is om te verblijven raden wij aan om verder te reizen naar de andere eilandjes.

Deze zijn nog net even wat mooier. Binnen 15 minuten varen heb je taketomi-Jima waar je veel traditie vind en weer iets verder heb je Iriomote-jima wat bijna geheel gehuld is met jungle. A

ndere (meer afgelegen) afgelegen eilanden zijn Hateruma-jima en Yonaguni-jima.

TIP ♥ – vliegtickets zijn zeker niet goedkoop. Je bent al snel €165 kwijt voor een enkeltje vanaf Tokyo.

Yaeyama Islands

Dit verwacht je eigenlijk alleen in Thailand of Indonesië

Beste reistijd

Net als bij de rest van Japan, de beste tijd om deze eilanden te bezoeken zijn het voorjaar (ruwweg maart tot en met mei) en het najaar (september tot en met november). Tijdens deze maanden heb je minder regenval en schommelt de temperatuur ronde de 20 graden.

De zomer is in principe een goede tijd maar het kan dan wel erg warm en regenachtig worden. Daarnaast heb je meer kans op tyfonen die grote schade aan kunnen richten tussen juni en oktober.

Locatie Yaeyama eilanden

Meer lezen over Japan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU