Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Magome

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Magome s een eeuwenoude poststad in de Kiso Valley. Tijdens de Edo-priode was het een belangrijke route die Tokyo met Kyoto verbond. De stad is prachtig gerestaureerd met een brede straat en aan beide kanten oude houten huizen en pittoreske waterraderen. Het nabij gelegen Tsumago is net zo’n authentiek stadje. De twee steden zijn verbonden door de Magome-Tsumago Trail, een van de bekendste wandelroutes in Japan.

Magome, het mooiste stadje van Japan

Magome en Tsumago hebben hun authentieke stijl gebruikt en zijn bekend om hun houten en pleistergebouwen uit een compleet ander tijdperk. In de jaren zeventig hebben beide steden hun hoofdstraten afgesloten voor auto’s en zijn er tientallen oude huizen gerestaureerd en zoveel mogelijk elektriciteitslijnen verborgen zodat het echt lijkt alsof je de Edo-periode binnen stapt.

TIP ♥ – Magome heeft een meer toeristisch gevoel dan Tsumago met meer souvenirwinkel en restaurantjes. Het kan in het weekend en tijdens nationale feestdagen behoorlijk druk zijn.

Onze ervaring

Wij vonden Magome een van de leukste plekken in Japan. Oké, de meeste oude houten gebouwen in de hoofdstraat van Magome komen uit de 20e eeuw omdat de originelen in verval raakte of tijdens branden werden verwoest.

Dat neemt niet weg dat de sfeer hier alsnog erg leuk is. Het is een klein stadje waar je binnen 10 minuten doorheen loopt, maar je krijgt een mooie indruk van hoe het hier eeuwen terug geweest moet zijn. Uiteraard moet je hier de Magome-Tsumago Trail lopen!

Magome
Magome

De natuur rondom Magome

Hoewel het stadje, en zeker ook Tsumago, zeker indrukwekkend zijn is de natuur rondom het stadje misschien nog wel mooier. De Kiso Valley behoort tot de mooiste stukjes natuur van Japan. De bergen rondom Magome zijn prachtig groen met watervallen, bossen en groene valleien.

Het is geen toeval dat veel Japanners hier heen komen om te wandelen.

In principe heb je aan één dag genoeg om Magome en de omgeving te zien. Mocht je echter meer van de omgeving willen zien raden we aan om hier te overnachten en er een paar dagen op uit te trekken. In Magome, evenals Nakatsugawa, de dichtstbijzijnde stad met een JR Station, zijn er een aantal hotels te vinden.

TIP ♥ – neem genoeg water mee! Zeker in de zomermaanden kan het hier erg warm worden en wij zijn maar één punt tegen gekomen waar water konden kopen.

Het authentieke(re) Tsumago

Tsumago ligt op ongeveer 8 kilometer ten noorden van Magome. Dit is de meer authentieke van de twee poststeden (juku) omdat het minder is aangetast door branden en daarnaast al onder bescherming staat van de Japanse regering sinds de jaren zeventig beschermd, na herstelwerkzaamheden van de burgers in In de jaren zestig.

De sfeervolle hoofdstraat van Tsumago, waar ook geen verkeer mag komen, staat vol met houten Edo-stijl huizen, tempels en heiligdommen.

En alsof dat nog niet mooi genoeg is, is de stad met omringend met beboste bergen. In Tsumago vind je een aantal winkels en noodle restaurants, maar veel is er niet te doen. De belangrijkste tempel van Tsumago is Kotoku-ji, die uit 1500 dateert.

Tsumago
Tsumago

De Magome-Tsumago Trail

Het is mogelijk om de oude Nakasendo te wandelen. Het is een wandeling van 7,8 kilometer van Magome naar Tsumago. Je kunt daarna nog verder doorlopen naar Nagiso wat nog eens 3,2 kilometer is. Je kunt de wandeling ook lopen vanaf Tsumago naar Magome.

Wij hebben deze trail gelopen en het was een van de leukste ervaringen in Japan.

Het is een leuke, makkelijk wandeling, die je door het indrukwekkende landschap van de vallei brengt.

TIP ♥ – de wandeling duurt ongeveer twee tot drie uur. Afhankelijk van hoe vaak je stopt om te eten/drinken of foto’s te maken

De route is goed onderhouden en er staan wegwijzers in het Engels en Japans. Onderweg kom je hier en daar nog een belletje tegen die je moet rinkelen om de zwarte beren af te schrikken (echt waar!). Gelukkig hebben wij er geen een gezien.

Onderweg passeer je een paar watervallen. De Otaki en Metaki Falls (Male and Female). Je komt ook een aantal waterraderen en heiligdommen tegen wat de hele ‘Edo-periode sfeer’ compleet maakt.

Baggage Forwarding Service

Als je met al je spullen van Magoma naar Tsumago wil lopen kan het wel eens een pittige tocht worden. Daarom is er ook een Baggage Forwarding Service. Deze vind je bij de Tourist Office in Magome of Tsumago.

Voor 500 yen per stuk worden je koffers afgeleverd bij een van de Tourist Offices. Als je je tas tussen 8:30 uur en 11:300 uur af geeft is het om 13:00 uur in Magome of Tsuamgo.

TIP ♥ – de service is alleen beschikbaar van 21 maart tot en met 30 november en is in het winterseizoen gesloten.

Magome
Magome
Magome

Beste reistijd

De zomermaanden zijn de beste tijd om Magome te bezoeken. Over het algemeen heb je het beste weer tussen maart en oktober. Daarnaast is veel gesloten tussen november en maart. Ook het lopen van de trail is leuker, en makkelijker, met zonnig weer.

Het kan in de zomermaanden wel behoorlijk warm worden, maar het is in ieder geval droog. Daarnaast heb je in de winter kans op sneeuwval waardoor grote delen van het pad ontoegankelijk worden.

TIP ♥ – neem een pet of hoed mee als je in de zomer komt. De zon schijnt hier behoorlijk fel!

Magome

Hoe kom je er?

Magome ligt op zo’n 300 kilometer van Tokyo en is het makkelijkste te bereiken met de bus vanuit JR Nakatsugawa, het dichtstbijzijnde treinstation. Vanaf daar neem je de bus naar Magome. De busreis duurt 30 minuten en kost 360 yen p.p.

Bussen vertrekken ongeveer eenmaal per uur. Zie foto hiernaast.

Je bereikt Nakatsugawa het makkelijkst vanuit Matsumoto. De treinreis duurt 50 minuten en is gratis met een JR Railpass.

Nabijgelegen Tsumago kan vanaf Magome bereikt worden door niet frequente bussen of door de Magome-Tsumago Trail te volgen.

TIP ♥ – er rijden ook bussen tussen Magome en Tsumago (30 minuten, 600 yen p.p.)

Magome

Locatie Magome

Meer lezen over Japan?

0 comments

 1. Pascal

  Ik wil hier zeker heen mid-september richting het einde van mijn trip. Hebben jullie ook nog een aanbeveling voor accomodatie? (Mishuku/Ryokan)

 2. Inge

  Trail, Magome -Tsumago lijkt me erg mooi. Kan je ook met het openbaar vervoer weer terug? Wij zijn met een camper en willen deze trail lopen, maar niet heen en terug.

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Inge,

   Yes dat kan. Zoals hierboven ook beschreven rijden er bussen tussen Magome en Tsumago.

   TIP ♥ – er rijden ook bussen tussen Magome en Tsumago (30 minuten, 600 yen p.p.)

   Alvast veel reisplezier.

   Groeten,
   Sjoerd

 3. wouter de Jonge

  interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU