Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Kirishima Nationaal Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Kirishima Nationaal Park is een nationaal park in het zuiden van het eiland Kyushu. Het staat bekend om zijn 23 vulkanen in dit gebied waarvan sommige nog steeds actief zijn! Het Kirishima park strekt zich uit tussen twee vulkanen; de Karakunidake (1.700 meter) en de vulkaan Takachiho-nomine (1.574 meter).

Tussen deze twee vulkanen liggen nog eens 21 andere vulkanen waarvan er 15 prachtige kraters hebben. Van die 15 kraters zijn er tien gevuld zijn met regenwater wat een schitterend beeld oplevert.

Schitterende natuur

In het zuidwesten van die schitterende park vind je het verschillende dorpjes als Myoban, Yunotani en Shin-yu waar je verschillende resorts en hotsprings hebt. Je kunt dus naast genieten van de prachtige natuur ook heerlijk bijkomen in één van de resorts.

TIP ♥ – als je hier bent probeer dan de 4 kilometer lange Ebino-kogen Circuit te lopen langs meertjes en vulkanen.

Het Kirishima Nationaal Park is een mooi staaltje werk van moeder natuur. Naast vulkanen vind je hier namelijk ook prachtige bossen, meren, bergen, hot springs, schiereilanden, baaien en een eiland bij de zuidkust genaamd Yakushima. Yakushima staat bekend om zijn gigantische ceder bomen. Sommige zijn zelfs 1.000 jaar oud.

Mythologie

De bergen in het Kirishima Nationaal Park spelen een grote rol in de Japanse mythologie. Volgens de legende is het namelijk de plek waar de God Ninigi No Mikoto naar toe werd gestuurd om te heersen over de wereld.

Deze God is ook, volgens de legende, de stichter van de Japanse koninklijke bloedlijn.

Kirishima National Park

Beste reistijd Kirishima Nationaal Park

De beste tijd om het Kirishima Nationaal Park te bezoeken is in de lente vanwege de schitterende kleuren van de bossen en bloemen. Het park kent enorm veel wandelroutes en is daardoor erg populair onder wandelaars.

De meren gelegen op de Kirishima bergketen behoren tot de grootste kratermeren boven zeeniveau. Daarnaast kan je verschillende beklimmingen doen op één van de bergen in het park. Ook de actieve reiziger hoeft zich hier duidelijk niet te vervelen. Wij raden aan zeker één van de bergen te beklimmen want het uitzicht van vanaf de top over het park is spectaculair!

Op onze Beste Reistijd Japan pagina vind je meer over de beste tijd om Japan te bezoeken.

Locatie Kirishima

Meer lezen over Japan?

0 comments

 1. al 16 x Japan

  December niet de meest ideale maand? Je hebt in december de minste neerslag en de grootste kans op onbewolkte lucht. Ik hoor veel mensen klagen dat ze in Fujikawaguchiko of Hakone de vulkaan Fuji niet kunnen zien. in December heb je ook nog eens mooie besneeuwde top. Als je natuurparken wilt bezoeken zijn die inderdaad al vroeg gesloten zoals, kamikochi, alpine pass, kirishima, unzen dake, voor je eigen veiligheid. De temperatuur op Kyushu is 8 graden in december en op okinawa 16. De uv straling heeft tijdens de winter een veel mildere index waarde van 3 dan het maximum 10 tijdens de rest van het jaar. Ook belangrijk om rekening mee te houden. December is in mijn optiek zeker niet de slechtste maand om te gaan.

  1. Ties Post author

   Beste TravelViking,

   we zeggen ook nergens dat December de slechtste maand is 🙂 We noemen het een ‘niet ideale maand’. En zoals je zelf al zegt, veel van de parken zijn gesloten en de temperatuur is niet heel warm. Wij zijn zelf meerdere keren in december in Japan geweest en tijdens de zomermaanden. Tijdens de zomermaanden vonden wij het iets relaxter gezien de temperaturen. Dat is een persoonlijke mening.

 2. hikke van doorninck

  besten, wij willen aanstaande kerstvakantie naar japan gaan en veel van de natuur genieten maar ik krijg mn twijfels of dat wel zo verstandig is in december. Er lijkt toch wel erg veel dicht te zijn. Of vergis ik me?
  Is het kirishima gebied wel fijn in de winter?

  1. Sjoerd

   Hoi Hikke,

   December is niet de meest ideale maand om Japan te bezoeken inderdaad. Veel natuurparken en bijvoorbeeld mount Fuji zijn dan gesloten voor bezoekers..
   Qua weer is het ook niet top. Helemaal in het zuiden kan het rond de 20 graden zijn maar verder naar het noorden wordt het steeds frisser.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU