Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Yasuni National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Het Yasuni Nationaal Park is een indrukwekkend park vol met moerassen, meren, rivieren en tropisch regenwoud. De duizelingwekkende biodiversiteit zorgt er voor dat het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Er leven veel bijzondere dieren, waaronder meer dan 600 vogelsoorten, waarvan sommige nergens anders voorkomen, jaguars, poema’s en tapirs.

Het regenwoud van Ecuador

Yasuni Nationaal Park het grootste nationaal park in Ecuador, met een indrukwekkend stuk regenwoud. Als je in Quito bent kun je dit park ‘makkelijk’ bezoeken aangezien het op slechts 250 kilometer ligt.

Omdat de natuur van het park zo bijzonder is, werd Yasuni Nationaal Park in het jaar 1989 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Er leven hier tevens twee inheemse stammen, de Tagaeri en de Taromenane.

Dit is zeker niet het enige wat het park zo bijzonder maakt, want in het Yasuni Nationaal Park leeft ook maar liefst een derde van alle Amazonesoorten en 60 procent van de katachtigen.

TIP ♥ –huur een gids in om het park te verkennen.

yasuni national park

Met een kano kun je mooie tochten maken in het Yasuni National park

Wat is er te doen?

Er zijn genoeg dingen te doen in Yasuni National Park. Uiteraard, en vooral de indrukwekkende natuur met bijzondere planten, mooie bomen en bijzondere diersoorten. Er komen maar liefst elf verschillende soorten apen voor in het park.

Maar er is meer te doen dan alleen aapjes kijken en bloemen bewonderen. Wij hebben een aantal leuke dingen op een rijtje gezet.

#1 Loop de Amarun Nambi Trail

De prachtige Amarun Nambi-route naar Yaku Kausay is zeker de moeite waard. Er is een klein museum waar ze uitleg geven over de geschiedenis en de natuur van het nationaal park.

In het museum ontmoet je ook lokale vrouwen die je vertellen over hun cultuur (traditioneel koken). De hike is niet moeilijk en duurt ook niet zo lang. Het is alleen te doen.

#2 maak een boottocht over de Tiguino and Tiputini rivier

Een van de beste dingen om te doen is met een kano het park verkennen. Het park is veel te groot om helemaal te zien en een kano is een goede manier om veel van het park te zien.

De beste optie om zo’n tour te boeken is in Coca, ook wel Puerto Francisco de Orellana, de dichtsbijzijnde stad. Hier vind je niet alleen veel accommodatie, maar ook de juiste touroperators.

Toeristen in een kano in Yasuni, Ecuador

Een boottocht in Yasuni

#2 Ga naar het Cury Mullo Observation Tower

Voor het beste uitzicht op het regenwoud moet je naar de observatietoren Cury Mullo. De toren is 50 meter hoog, vlak naast een reusachtige boom die net zo lang is. Beklim de toren om uitzicht te krijgen op de boomtoppen en de rivier.

Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht op apen en apen die in de bomen wonen. Als je geluk heb spot je een toekan.

TIP ♥ – tijdens zonsondergang is het nog mooier!

#3 Ontdek de Amazone

Het Yasuni National Park beslaat nog geen 1% van de Amazone en is toch een gigantisch gebied. Er wonen hier maar weinig mensen. Je kunt slapen in verschillende resorts en deze resorts bieden ook tours waarbij je de jungle in gaat.

Je slaapt hier echt midden in de Amazone, maar het is nog leuker om met een gids het gebied te ontdekken. Vraag bij je accommodatie naar de mogelijkheden.

TIP ♥ – check GeoTours voor mooie tours door het park

Huisjes in het Yasuni national park

Er leven maar een paar mensen in het park

Hoe kom je er?

Er worden diverse tours naar Yasuni georganiseerd. Afhankelijk van waar je bent in Ecuador, ga je met het openbaar vervoer naar het nationale park. De makkelijkste manier is om eerste naar Coca te reizen.

Naar Coca

Ben je in Quito, dan kun je het beste naar Coca reizen. Ook wel Puerto Francisco de Orellana. Deze stad ligt op 7 uur rijden van Quito, maar je kunt er ook heen vliegen. In Coca vind je veel accommodaties en tevens goede touroperators voor je trip naar Yasuni.

Overnachten

Het makkelijkste is om te overnachten in Coca, maar dan overnacht je niet i het park zelf. Als je binnen de grenzen van het park wilt overnachten,kan dat in het Napo Wildlife Center, Yasuni Ecolodge en Shiripuno Lodge.

Je kunt hier ook kamperen op één van de campings.

Boten Tena in Ecuador

Met de boot naar Yasuni

Beste reistijd

Het maakt eigenlijk niet zo veel uit wanneer je naar Yasuni Nationaal Park gaat. Als je het belangrijk vindt om droog weer te hebben, dan raden wij je aan om in juni, juli, augustus of september naar het nationale park te gaan.

In deze maanden is het namelijk beduidend droger dan in de rest van het jaar. Voor de natuur maakt het overigens niet uit wanneer je naar Yasuni Nationaal Park gaat, want de natuur van het nationale park ligt er altijd prachtig bij.

yasuni

Locatie

Meer lezen over Ecuador?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!