5x leuke dingen om te doen in Ecuador

Ecuador is een geweldig land. We hadden weinig verwachtingen toen we het land bezochten, maar hadden nooit kunnen denken dat het zo’n leuk en vooral mooi land zou zijn. Natuurlijk zijn er de Galapagos Eilanden, maar Ecuador biedt zo veel meer dan deze bekende eilanden.

Wij delen daarom 5 leuke dingen om te doen in Ecuador. Enjoy!

#1 Ga hiken

Het is geen geheim dat je in Ecuador veel mooie natuur vindt. Het land ligt vol met vulkanen, bergen, meren, bossen en eilanden die wachten om ontdekt te worden. De mogelijkheden om te hiken in dit land zijn eindeloos. We laten de Galapagos Eilanden hier even buiten wegen.

Een van de bekendste hikes om te doen is de Quilotoa Loop. De Quilotoa Loop heeft geen officiële of vaste route. Het is een reeks wandelpaden die met elkaar verbonden zijn via dorp tot dorp. Onderweg kun je slapen in de goed aangegeven hostels die je weer oplappen en klaar maken om naar de volgende bestemming te lopen. Daardoor is deze tocht flexibel in te plannen. Je kunt een dagtrip doen in de regio, maar ook meerdere dagen lopen of zelfs 2 weken. De lengte en moeilijkheid van de hike kun je dus zelf bepalen.

TIP ♥ – meer over deze hike lees je op de pagina Quilotoa Loop

Het meer tijdens Quilotoa Loop

De Quilotoa Loop

#2 Bezoek een van de Inca ruïnes

Ecuador staat niet bekend om de vele Inca-sites. Daarvoor moet je eigenlijk in Peru zijn. Toch vind je hier wel degelijk een aantal ruïnes die dateren uit de tijd van de Inca’s. Een groot deel van Zuid-Amerika werd immers ooit bevolkt door de Inca’s.

Het Inca rijk strekte zich uit van wat het hedendaagse Chili tot Peru en een groot deel van Ecuador. De beroemde Inca-site is natuurlijk Machu Picchu, maar ook Ecuador heeft een aantal minder bekende, maar fascinerende Inca bouwwerken die je kunt bezoeken. De bekendste zijn:

Ingapirca

Ingapirca is de belangrijkste Inca-site in heel Ecuador. Het woord Ingapirca betekent Inca (Inga) en muur (pirca), ook wel Inca-muur. De muren zijn hier inderdaad bijzonder, net als de muren in Machu Picchu. Deze site ligt op zo’n 1,5 uur rijden van Cuenca.

Pumapungo

Het archeologische park Pumapungo ligt ook in Cuenca. Hoewel deze plek ooit diende als centrum voor de Inca-cultuur, zijn de ruïnes vandaag de dag onderdeel van Cuenca en het dient eigenlijk meer als tuin of park dan als archeologische vindplaats.

Ingapirca

Ingapirca in Cuenca

#3 Probeer het bijzondere fruit

Een van de leuke dingen om te doen in Ecuador is het proeven van lokaal eten. Dat kunnen complete gerechten zijn, snacks die je koopt op straat, snoepjes of fruit. Het fruit in Ecuador is namelijk niet alleen erg lekker, het is ook bijzonder.

Ecuador produceert bananen, ananas, kokosnoot, mango, watermeloen en papaja, maar misschien nog wel meer exotisch fruit. Om je enigszins op weg te helpen. Dit kun je allemaal proeven;

  • Uvilla  – een soort druif;
  • Tuna – niet te verwarren met tonijn. Het lijkt een beetje op dragon fruit;
  • Pitahaya – ook familie van de dragon fruit, maar dan nog zoeter. Dit is de zoetste fruitsoort in Ecuador;
  • Guayaba – degene die wel eens in Zuid-Amerika zijn geweest kennen deze waarschijnlijk wel.
Budget Uruguay

Op straat kun je vaak heerlijke dingen kopen

#4 Leer (of ga) surfen

Als je iets actiefs wil doen in Ecuadoraanse ga dan surfen. Ecuador staat niet meteen bekend als DE surfbestemming van Zuid-Amerika, maar het kan wel degelijk. Het land heeft zo’n 2.250 kilometer aan kust langs de Stille Oceaan en dus is er overal wel een golf te vinden.

Een groot voordeel is dat het water altijd lekker warm is, warmer dan in Nederland. Surfen wordt steeds populairder in het land, ook onder locals. Je hebt daarom op veel plekken surfscholen waar je spullen kunt huren of lessen kunt volgen. Dit zijn de bekendste plekken om te surfen;

  • Puerto Chino (Galapagos eilanden);
  • Tortuga-baai (Galapagos eilanden);
  • Montanita;
  • Canoa.
Surfen in Peru

Surfen in Ecuador

#5 Verken het schitterende Quito

Quito is de hoofdstad van Ecuador, die je eigenlijk niet mag missen. Het is de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. Dat is echter niet de reden om deze stad te bezoeken. Velen noemen Quito namelijk ook een van de mooiste steden in heel Zuid-Amerika. Daar is niks aan gelogen. Wij vonden het een van de mooiste en leukste steden in Zuid-Amerika.

Er is zo veel te zien en te doen dat je hier makkelijk een week kunt blijven. Wat we uiteindelijk ook deden. Er zijn twee delen in de stad, het Centro Historico (oude centrum) en La Mariscal. Als je het échte Quito wil ontdekken raden we aan om in het oude centrum te verblijven. Het is een stad die je altijd bij zal blijven.

TIP ♥ – meer over deze stad lees je op de pagina Quito

Basilica del Voto Nacional

Quito

    Meer lezen over 5x leuke dingen om te doen in Ecuador?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven