Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Inentingen Ecuador

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 7
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Voor vertrek is het belangrijk om te checken of er verplichte inentingen zijn. Het is niet het meest spannende deel van je reisvoorbereiding, maar wel essentieel. Wist je bijvoorbeeld dat je toegang tot het land geweigerd kan worden als je niet de juiste inentingen voor Ecuador hebt?

  Verplichte inentingen Ecuador

  Voor een reis naar Ecuador ben je qua verplichte inentingen snel klaar. Die zijn er namelijk niet, behalve als je 7 dagen voor aankomst nog in een zogenaamd ‘gele-koorts-land‘ bent geweest. Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die hiervoor in aanmerking komen.

  Ties: “Voor een reis naar Ecuador zijn er geen inentingen verplicht”.

  Aanbevolen inentingen

  Hoewel er dus geen verplichte inentingen voor Ecuador zijn, worden er wel een aantal aangeraden. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen kun je deze inentingen nemen. De volgende inentingen voor Ecuador worden aangeraden:

  • vaccinatie tegen DTP;
  • vaccinatie tegen hepatitis A

  Ga je langer dan drie maanden naar Ecuador? Dan worden de volgende inentingen aanbevolen:

  • vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid)
  • vaccinatie tegen hepatitis B

  inentingen ecuador Malaria

  Houd er rekening mee dat in er Malaria voor komt in sommige delen van het land (Galapagos eilanden uitgesloten).

  Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

  • roze = malariatabletten
  • groen = muggenspray, DEET, klamboe
  • grijs = geen malaria

  *bron: Vaccinatiesopreis.nl

  Meer lezen over Ecuador?

  7 comments

  1. Felix

   Op 4 december 2021 reis in vanuit Montañita naar de Galapagos eilanden.
   Als een PCR test verplicht is (ondanks een volledige vaccinatie) (aldus Marvin), waar kan ik de test in de omgeving van Montañita laten doen?

   1. Ties Lagraauw Post author

    Van wat ik lees, is het alleen mogelijk in Quito en Guayaquil, maar zijn er mogelijkheden om een ‘lab technician’ naar je hotel te laten komen. Dat zal ongetwijfeld meer kosten, maar scheelt misschien in tijd.

    Happy travels,
    Ties

  2. Nikki

   Hi!

   Ik heb een vraagje over het volgende:

   Die zijn er namelijk niet, behalve als je 7 dagen voor aankomst nog in een zogenaamd ‘gele-koorts-land‘ bent geweest. Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die hiervoor in aanmerking komen.

   Gelden Panama en Colombia als gele koorts landen? Of alleen de landen in Afrika en Zuid-Amerika.

   Wij willen naar het westelijk deel van Panama en via Bogota naar Quito en de Galapagos. Geen geel koorts gebieden, maar nu twijfel ik of gele koorts vaccin alsnog verplicht is op deze route?

   Ik hoor graag of jullie dit weten 😬

  3. Ties Lagraauw Post author

   Beste Qualm,

   je moet een PCR-test laten doen 72 uur voor vertrek. Daarnaast moet je een gezondheidsverklaring invullen en zijn mondkapkjes in het openbaar verplicht.

   Happy travels,
   Ties

   1. A.Pinar

    Als je gevaccineerd ben is pcr niet nodig, klopt dat?

    1. Marvin

     Correct. Ik vertrek over 5 dagen, PCR test is nu niet nodig als je minstens 14 dagen volledig bent gevaccineerd met een goedgekeurd vaccin. Als je naar Galapagos gaat, dan moet je wel een PCR test kunnen overleggen van maximaal 72 uur oud.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU

  We need you!

  Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

  Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

  Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

  CONTACT!